Video cum rar poate fi văzut Macaraua gigant Saipem 7000, trece prin strâmtoarea Bosfor, pentru a ajunge în Marea Neagră

În drumul său din Italia, către portul bulgăresc la Marea Neagră Burgas, nava macara Saipem 7000 se afla, ieri dimineaţă, în Strâmtoarea Bosfor, anunţă seanews.com.

Traversarea urma să fie efectuată în opt ore.
Macaraua Saipem 7000 este tractată de două remorchere mari (Maersk Tracer și Maersk Transporter) şi de patru remorchere ale Administrației pentru Siguranța Navigaţiei din Turcia: Kurtarma 1, Kurtarma 6, Kurtarma 8 și 9 Kurtarma.

Saipem 7000 este al doilea vas macara ca mărime din lume, după Thialf.
Potrivit wikipedia.org, Saipem 7000 sau pe scurt S 7000 este a doua macara plutitoare din lume ca forță de ridicare, după SSCV Thialf.
Nava a fost inițial construită ca „Micoperi 7000”, denumirea lui provine de la firma italiană constructoare de platforme plutitoare Saipem.
Are două macarele, fiecare capabile să ridice 7000 de tone, în tandem ridicând 14000 tone la înălțimea de 42 metri.
Navighează sub pavilionul statului Bahamas și este folosită, pe mare, la fel ca „SSCV Thialf”.

Despre strâmtoarea Bosfor
Bosfor sau Bospor, cunoscută și ca Strâmtoarea Istanbul, este o strâmtoare ce alcătuiește granița dintre Rumelia, partea europeană a Turciei și Anatolia partea asiatică, potrivit wikipedia.org.
Pe cele două maluri ale ei este situat orașul Istanbul, denumit în antichitate și evul mediu Constantinopol.

Este cea mai îngustă strâmtoare maritimă folosită pentru navigarea internațională.

Ea leagă Marea Neagră cu Marea Marmara (care este legată de Marea Egee prin strâmtoarea Dardanele și, prin intermediul acesteia la Marea Mediterană).
Are o lungime de aproximativ 30 km, cu o lățime maximă de 3 700 metri la intrarea nordică, o lățime minimă de 700 metri între Kandilli și Așiyan și una de 750 metri între Anadoluhisarı și Rumelihisarı.
Adâncimea apei variază între 36 și 124 de metri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.