Lajos Simicska Viktor Orban ar putea fi şantajat de către autorităţile ruse

Omul de afaceri Lajos Simicska a declarat că Viktor Orban a oferit informaţii despre el serviciilor secrete comuniste cu cunoştinţa sa în timp ce urmau amândoi serviciul militar în anii ‘80 şi că documentele care ar dovedi acest lucru s-ar afla la autorităţile ruse, acuzaţii despre care premierul ungar a spus că sunt motivate de „ură”, relatează MTI, preluată de Agerpres.

Într-un interviu publicat duminică de blogul Mandiner, Simicska a spus că autorităţile comuniste l-au pus sub urmărire şi, când era în armată, i s-a arătat „un teanc gros de hârtii”. Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri.

După ce şi-au încheiat serviciul militar, Orban i-a spus că autorităţile comuniste "au încercat să-l coopteze, dar că a refuzat". Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Orban, dar că acum nu mai ştie ce să creadă.

Socialiştii, aflaţi în opoziţie, au cerut convocarea Comisiei pentru securitate naţională din Parlament în legătură cu afirmaţiile omului de afaceri Lajos Simicska privind activităţile premierului în timpul perioadei comuniste.

Vicepreşedintele socialiştilor, Zoltan Lukacs, a declarat într-o conferinţă de presă că „cea mai gravă afirmaţie” a lui Simicska este că documentele care ar dovedi presupusa cooptare a lui Orban de către serviciile secrete sunt păstrate de către autorităţile ruse. Dacă se va dovedi că este aşa, atunci suveranitatea Ungariei ar putea fi compromisă, din moment ce Orban ar putea fi şantajat de către autorităţile ruse, a insistat Lukacs, conform antena3.ro.

Sursa foto: rador.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.