Viorica Dăncilă, față în față cu ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 16 ianuarie 2019, pe Ayman Safadi, ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, aflat în vizită în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun atins de relaţiilepolitico-diplomatice și au agreat asupra necesității identificării celor mai bune instrumente și mijloace pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora.

Premierul Viorica Dăncilă a reconfirmat importanța pe care Guvernul României o acordă dezvoltării raporturilor de colaborare cu statele arabe, sens în care a punctat interesul pentru un dialog politico-diplomatic constant la nivel înalt.

În ceea ce privește aprofundarea cooperării economice și sectoriale, demnitarul român a reliefat interesul pentru dezvoltarea, pe mai departe, a relațiilor în domenii precum agricultura, turismul, sănătatea, educația și energia, dar și pentru identificarea unor noi domenii de interes comun.

Întrevederea a prilejuit și realizarea unui schimb de opinii cu privire la agenda regională și internațională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea, de către țara noastră, a primei președinții rotative a Consiliului UE reprezintă un moment de o importanță deosebită și o oportunitate pentru România de a-și reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european.

Oficialul român a arătat că, pe durata exercitării acestui mandat, România va acționa pentru coagularea consensului la nivelul Uniunii Europene pe teme importante de politică externă, inclusiv în ceea ce privește Vecinătatea Sudică a Uniunii, context în care a salutat nivelul foarte bun atins de relațiile de cooperare dintre Uniunea Europeană și Regatul Hașemit al Iordaniei.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, cele mai recente evoluții din regiunea Orientului Mijlociu, cu accent asupra conflictului din Siria și a Procesului de Pace din Orientul Mijlociu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt oamenii de la Constanța din conducerea partidului fostului premier, Viorica Dăncilă?

01 Feb 2023 2745

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2954

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedintele Partidului "Naţiune Oameni Împreună - Noi"

12 Apr 2022 3277

Viorica Dăncilă a demisionat din Partidul Social Democrat

29 Mar 2022 2847

Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

18 May 2021 2049

Curtea de Conturi Guvernul Dăncilă a folosit banii din Fondul de rezervă bugetară contrar legii. Cea mai mare sumă din ultimii zece ani

03 Mar 2021 1543

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 3357

Doliu în politica românească. Un fost consilier al Vioricăi Dăncilă a încetat din viață. A lucrat în cadrul GSP

10 Dec 2019 3341

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 2070

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 2370

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 15764

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

27 Nov 2019 3477

Surse Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți, în cadrul CEx PSD

25 Nov 2019 2580

Ce scrie presa internaţională despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din România "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România"

25 Nov 2019 2483

Alegeri prezidențiale 2019 Avem primele rezultate cu victoria categorică a lui Iohannis în Constanța

24 Nov 2019 5082