Stiri calde

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm


Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi, 11 martie 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Cu ocazia întrevederii, premierul român și ambasadorul SUA au remarcat menținerea și aprofundarea dinamicii pozitive a Parteneriatului Strategic bilateral. Totodată, a fost evidențiată importanța dialogului bilateral la nivel înalt, mai ales în contextul convorbirii recente între prim-ministrul României și vicepreședintele SUA.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv și al său personal pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a reiterat susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității. În context, a subliniat oportunitatea reprezentată de  exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relația transatlantică, bazată pe dialog și consens.

Cele două părți au subliniat importanța colaborării România-SUA în planul securității, cu anvergură regională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat contribuția României la efortul aliat de repartizare echilibrată a costurilor în domeniul apărării, prin menținerea unui nivel crescut al alocărilor bugetare în acest scop pentru anul 2019 și continuarea programului de înzestrare a Forțelor Armate române.

Ambasadorul Hans Klemm a apreciat acțiunile desfășurate sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene care vizează combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului, mulțumind prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru evenimentul organizat la Bruxelles (7 februarie 2019) și pentru pregătirea conferinței de la București, din această săptămână.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu ocazia Zilei Independenţei

05 Jul 2019 607

Recepție organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

04 Jul 2019 680

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 2338

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 716

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 507

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 607

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 744

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 1158

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 789

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va face o donație de carte Bibliotecii Județene din Tulcea

26 Oct 2018 822

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a primit, din partea Custodelui Coroanei Române, Margareta, decoraţia regală "Nihil Sine Deo"

21 Sep 2018 718

Ministrul Mihai Fifor, la ceremonia de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, la Deveselu

11 Sep 2018 743

Parteneriatul strategic, prioritate pe agenda înrevederii între Liviu Dragnea şi Hans Klemm

29 Aug 2018 482

Vicepremierul Paul Stănescu, discuţii în biroul lui Liviu Dragnea

29 Aug 2018 595

Navă militară franceză în Portul Constanţa. Cum se numeşte şi cine i-a anunţat sosirea. Cu ce ocazie vine bastimentul francez de comandă

11 Jul 2018 1910