Stiri calde

Viorica Dăncilă, întrevedere cu Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Dubai

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează în Emiratele Arabe Unite.

Din delegația guvernamentală română care a participat la convorbiri au făcut parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, și ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Din partea emirateză au fost prezenți ministrul de interne Saif Bin Zayed al Nahyan, ministrul de stat pentru Cooperare Internațională, director general al Expo Dubai 2020, Rim Al-Hashemi, și președintele Consiliului de Administrație și președinte executiv al Grupului Dubai Ports World, Sultan Bin Sullaim.

În cadrul întrevederii, a fost evaluat stadiul relațiilor bilaterale și al progreselor înregistrate pe linia consolidării cooperării economice și sectoriale între România și Emiratele Arabe Unite ca urmare a desfășurării, în perioada 16-17 aprilie 2018, a primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite. Accentul a fost pus pe interesul comun pentru dezvoltarea relației bilaterale, în ansamblul acesteia prin identificarea de noi oportunități de afaceri și proiecte comune de cooperare.

Șeful Executivului român a arătat că Emiratele Arabe Unite dețin un potențial important de absorbție a unor produse românești și pot deveni furnizori semnificativi de investiții în domenii de interes pentru economia românească. De asemenea, oficialul român a trecut în revistă principalele avantaje investiționale pe care România le oferă și a încurajat participarea companiilor emirateze la licitațiile organizate de autoritățile române pentru proiecte finanțate prin programele operaționale derulate în prezent, dar și participarea la proiecte de investiții în parteneriat public-privat.

Prim-ministrul României și-a exprimat satisfacția față de parcursul pozitiv înregistrat în relațiile româno-emirateze, context în care și-a arătat convingerea că cele două state vor semna în viitorul apropiat Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic extins între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va contribui la asigurarea unei dezvoltări armonioase, pe baze pragmatice, a raporturilor româno-emirateze. Discuțiile au prilejuit și un schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda internațională și regională, cu accent asupra evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu. În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România, ca stat care va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, va continua să acorde o importanță deosebită Vecinătății Sudice a Uniunii Europene, concomitent cu promovarea soluționării pe cale politică a diferendelor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. De asemenea, șeful executivului român a reiterat susținerea României față de reconcilierea statelor Consiliului de Cooperare al Golfului, organizație deosebit de importantă pentru arhitectura regională de securitate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu secretarul american pentru Comerț, Wilbur Ross

26 Mar 2019 232

Preşedintele Klaus Iohannis susține că premierul Viorica Dăncilă a reuşit să pună pe „butuci" relaţia cu lumea arabă

25 Mar 2019 296

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu vice-președintele SUA, Mike Pence. Ce subiecte au fost analizate

25 Mar 2019 252

Premierul a anunțat că ambasada României din Israel se va muta la Ierusalim

24 Mar 2019 296

Viorica Dăncilă a participat la sesiunea inaugurală a conferinței AIPAC de la Washington

24 Mar 2019 402

Apel al premierului Dăncilă pentru găsirea unor soluţii constructive astfel încât proiectele de infrastructură de transport să fie accelerate

19 Mar 2019 280

Memorandum de Înțelegere semnat între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România

17 Mar 2019 323

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports

17 Mar 2019 379

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier

14 Mar 2019 228

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în vizită oficială la Praga

14 Mar 2019 266

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 329

Viorica Dăncilă "Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români"

12 Mar 2019 620

Viorica Dăncilă, față în față cu secretarul Trezoreriei din cadrul Administrației SUA

11 Mar 2019 513

Va fi sau nu remaniat ministrul Justiției, Tudorel Toader? Ce adeclarat premierul Viorica Dăncilă

11 Mar 2019 442

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se va face o analiză a activităţii fiecărui ministru

11 Mar 2019 400