Stiri calde

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit. Despre ce au discutat


Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 21 octombrie 2018, în Kuweit City, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit, Șeicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de consolidarea și aprofundarea cooperării bilaterale în plan economic și sectorial, precum și pe aspecte legate de evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional.

Cu acest prilej, cei doi prim-miniștri au apreciat parcursul ascendent al relațiilor româno-kuweitiene și au discutat despre proiectele viitoare destinate consolidării dialogului politico-diplomatic bilateral. De asemenea, au analizat posibilitățile de extindere a cooperării în diverse domenii de interes reciproc, în funcție de nișele prioritare identificate în cadrul dialogului guvernamental și la nivelul mediului de afaceri din cele două state.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor diplomatice în această direcție. De asemenea, a evidențiat faptul că Statul Kuweit este un partener esențial al României în regiunea Golfului, cu atât mai mult cu cât, începând de la data de 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția rotativă a Consiliului UE.

Cei doi oficiali s-au referit, de asemenea, la buna cooperare bilaterală în cadrul organismelor internaționale, precum și la posibilitatea susținerii unor proiecte de interes pentru ambele state în cadrul acestor organizații.

Totodată, au analizat căile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale bilaterale româno-kuweitiene, prin impulsionarea sectorului privat, în special prin încurajarea activă a oamenilor de afaceri kuweitieni de a investi în România. Premierul Viorica Dăncilă  a transmis disponibilitatea părții române de a dezvolta o serie de proiecte concrete în domenii precum: agricultură, transporturi, investiții, industrie, infrastructură critică, energie, sănătate.

Cu prilejul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Statul Kuweit au fost semnate două acorduri de cooperare: Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Statului Kuweit, respectiv Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România şi Ministerul Informației – sectorul turism din Statul Kuweit.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre revocarea din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr

18 Feb 2019 372

Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, prins de radar. A rămas trei luni fără permis

14 Feb 2019 349

CFR SA are un nou director general. Cine va ocupa funcția și pe cine înlocuiește la conducerea CFR SA

13 Feb 2019 639

Șeful ANAF Constanța, eliberat din funcție. Cine vine în locul lui Florin Ursu

09 Feb 2019 2518

Premierul Viorica Dăncilă, întrevdere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

07 Feb 2019 417

Prima reacție a PSD după ce președintele Iohannis a respins, pentru a treia oară, propunerea ca Lia Olguța Vasilescu să facă parte din Guvern

07 Feb 2019 556

Președintele Klaus Iohannis a respins numirea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Ce argumente a prezentat șeful statului

07 Feb 2019 636

Premierul Viorica Dăncilă „Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare“

06 Feb 2019 230

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, întrevedere cu coordonatorul european pentru combaterea antisemitismului

06 Feb 2019 335

Viorica Dăncilă, întrevederi cu Donald Tusk şi Frans Timmermans, la Bruxelles

06 Feb 2019 401

Premierul Viorica Dăncilă, în vizită de lucru la Bruxelles. Ce se află pe agenda vizitei

05 Feb 2019 292

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, noi declarații despre OUG privind recursul compensatoriu

03 Feb 2019 283

Doar 200 de familii sunt cazuri sociale Decebal Făgădău - „Anul acesta, bugetul municipiului Constanţa va fi mai mare decât anul trecut!“

01 Feb 2019 451

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)

31 Jan 2019 536

Viorica Dăncilă - „România va adera la zona euro în anul 2024"

30 Jan 2019 806