Stiri calde

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit. Despre ce au discutat


Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 21 octombrie 2018, în Kuweit City, o întrevedere cu prim-ministrul Statului Kuweit, Șeicul Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabah.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de consolidarea și aprofundarea cooperării bilaterale în plan economic și sectorial, precum și pe aspecte legate de evoluțiile de securitate la nivel regional și internațional.

Cu acest prilej, cei doi prim-miniștri au apreciat parcursul ascendent al relațiilor româno-kuweitiene și au discutat despre proiectele viitoare destinate consolidării dialogului politico-diplomatic bilateral. De asemenea, au analizat posibilitățile de extindere a cooperării în diverse domenii de interes reciproc, în funcție de nișele prioritare identificate în cadrul dialogului guvernamental și la nivelul mediului de afaceri din cele două state.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor diplomatice în această direcție. De asemenea, a evidențiat faptul că Statul Kuweit este un partener esențial al României în regiunea Golfului, cu atât mai mult cu cât, începând de la data de 1 ianuarie 2019, România va prelua președinția rotativă a Consiliului UE.

Cei doi oficiali s-au referit, de asemenea, la buna cooperare bilaterală în cadrul organismelor internaționale, precum și la posibilitatea susținerii unor proiecte de interes pentru ambele state în cadrul acestor organizații.

Totodată, au analizat căile de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale bilaterale româno-kuweitiene, prin impulsionarea sectorului privat, în special prin încurajarea activă a oamenilor de afaceri kuweitieni de a investi în România. Premierul Viorica Dăncilă  a transmis disponibilitatea părții române de a dezvolta o serie de proiecte concrete în domenii precum: agricultură, transporturi, investiții, industrie, infrastructură critică, energie, sănătate.

Cu prilejul vizitei premierului Viorica Dăncilă în Statul Kuweit au fost semnate două acorduri de cooperare: Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Statului Kuweit, respectiv Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România şi Ministerul Informației – sectorul turism din Statul Kuweit.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că intenționează să meargă la referendum. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

22 May 2019 222

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre extrădarea fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, din Madagascar

21 May 2019 704

Premierul Viorica Dăncilă Guvernul va aproba proiectul de Cod administrativ prin ordonanţă de urgenţă după alegerile europarlamentare

21 May 2019 287

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, vizită de lucru în Brașov

19 May 2019 303

Premierul Viorica Dăncilă „Trebuie să găsim pârghii care să compenseze financiar costurile foarte ridicate ale certificatelor de CO2”

18 May 2019 373

Premierul Viorica Dăncilă „Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea”

16 May 2019 256

Premierul îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să ceară aderarea României la Schengen

08 May 2019 300

Premierul Viorica Dăncilă „Deblocăm lucrările pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța”

08 May 2019 530

Viorica Dăncilă, prezentă la prima reuniune a comisiei pentru Programul „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”

07 May 2019 305

Ordonanţa de urgenţă privind referendumul va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri

07 May 2019 305

Viorica Dăncilă, mesaj pentru comunitatea musulmană din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

06 May 2019 305

Premierul Viorica Dăncilă „Nu sunt supărată că nu am fost invitată la Summit-ul de la Sibiu. Eu sper să iasă cât mai bine”

04 May 2019 416

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. „Jurnaliștii au un rol esențial în evoluția societății moderne”

03 May 2019 271

Viorica Dăncilă a participat la Marșul Internațional al Vieții, în Polonia

02 May 2019 322

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că o şedinţă comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat"

01 May 2019 302