Virusul West Nile Sute de litri de insecticid, împrăștiate în zonele verzi din București.

Virusul West Nile a făcut deja numeroase victime şi în ţara noastră.

Noaptea trecută mai multe utilaje au trecut din nou prin parcurile şi zonele verzi din Capitală pentru a împrăştia substanţe de combatere a insectelor. 

Este a douăsprezecea acţiune de acest gen din ultimele luni, iar operaţiunea va continua şi în perioada următoare dacă situaţia o va cere, spun reprezentanţii Primăriei.

Insectele continuă să dea bătăi de cap bucureştenilor şi la mijloc de septembrie.

Numărul lor tot mai mare este cauzat de ploile din această vară şi de temperaturile ridicate, care se mențin şi în septembrie, spun reprezentanţii Primãriei.

Pe tot parcursul nopţii, 25 de utilaje au pulverizat sute de litri de soluţie împotriva insectelor.

Substanța folositã este biodegradabilã și nu are efecte adverse asupra organismului uman și a mediul înconjurãtor, spun autorităţile.

În situaţia în care plouă, intervenţia trebuie repetată.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei mai susţin că, înainte de începerea şcolii, au efectuat şi acţiuni de deratizare, atât în incinta unităţilor de învãțãmânt, cât şi în zonele învecinate.

Anul acesta, virusul West Nile, care se transmite prin înţepãtura de ţânţar, a ucis 17 persoane, cele mai multe fiind în Bucureşti. 166 de cazuri au fost înregistrate la nivelul întregii ţări.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 3871