Vizita în România a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, amânată pentru luna ianuarie

Premierul Viorica Dăncilă ar fi fost sunată sâmbătă seară de omologul său israelian, Benjamian Netanyahu, care a anunțat că-și amână vizita pe care trebuia s-o întreprindă în România în această toamnă, scrie România TV. 

De fapt era vorba de o ședință de guvern comună româno-israeliană.

Premierul israelian a anunțat că își amână vizita în România din rațiuni de politică internă israliană și a propus ca vizita amânată acum să aibă loc în luna noiembrie sau ianuarie 2019.

În context, premierul israelian a spus că apreciază Guvernul României pentru ceea ce a făcut pentru Israel și a propus o întâlnire tete-a-tete la Varna în cadrul cvadrilateralei.

Aceleași surse oficiale susțin pentru Stiripesurse.ro că premierul israelian a făcut referire și la scandalul intern din România cu privire la posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și "a spus că regretă prin ceea ce a trecut premierul pentru demersurile pe care le-a făcut pentru Israel alături de Liviu Dragnea pe care l-a numit 'bunul meu prieten' "

Este pentru a II-a oară când Benjamin Netanyahu își amână vizita la București.

Vizita fusese stabilită cu ocazia vizitei în Israel a premierului Viorica Dăncilă în contextul în care la București guvernul a inițiat un memorandum privind oportunitatea mutării ambasadei României la Ierusalim.

A urmat plângerea președintelui PNL, Ludovic Orban, la DIICOT împotriva premierului și scandalul care s-a iscat a dus la amânarea vizitei și implicit a ședinței comune de guvern deja stabilite.

Între timp Ministerul Afacerilor Externe au înaintat președintelui Klaus Iohannis un raport cu privire la oportunitatea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a refuzat să spună care este concluzia acestui raport, declarând ziariștilor ca nu a făcut decât să prezinte atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Israelul declară stare de război. Premierul israelian promite „pași de anvergură”

08 Oct 2023 936

Viorica Dăncilă a participat la sesiunea inaugurală a conferinței AIPAC de la Washington

24 Mar 2019 1538

Încrengături la nivel înalt în dosarul lui Remus Truică

10 Dec 2015 2744

Același premier în Israel

25 Mar 2015 1605

2014, anul în care i-am pierdut pe Robin William, Garcia Marquez şi Joe Cocker

29 Dec 2014 2005