Stiri calde

Vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale

 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat astăzi faptul că marți va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale.
 
„Infecțiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv și pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marți vom lansa acest program”, a precizat ministrul Sănătății într-o emisiune la RealitateaTV.
 
Patriciu Achimaș Cadariu a ținut să precizeze faptul că au fost făcute evaluări interjudețene ale spitalelor și prin comparația cu cele intrajudețene au reieșit „diferențe importante”.
 
„Am făcut o evaluare interjudețeană, consecutiv celei intrajudețene prin inspecția sanitară, am verificat, am format grupuri de inspectori din două județe care au verificat un al treilea județ și le vom prezenta prin comparație cu ce s-a întâmplat la inspecția intrajudețeană. Sunt diferențe importante. Pe de altă parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infecții tocmai pentru a evalua situația, pentru a vedea ce lipsește”, a completat Patriciu Achimaș Cadariu.
 
Tot el a mai menționat faprul că spitalele sunt responsabile prin lege să resolve problema infecțiilor nosocomiale.
 
Conform ministrului, în România numărul epidemiologilor este insuficient, astfel vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune ministrul Sănătății despre cazul peștelui impropriu consumului comercializat în magazine din mai multe județe, printre care și Constanța

16 May 2019 309

Ministerul Sănătății intenționează ca până la finalul anului să poată fi folosit în scop medical un compus al canabisului

14 May 2019 496

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

23 Apr 2019 1414

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

22 Apr 2019 495

Președintele Iohannis „Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară”

16 Apr 2019 1326

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1159

"Era şi cazul" Ce a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, legat de măsurile luate de conducerea Spitalului Judeţean în urma controlului

12 Apr 2019 1308

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va trimite Corpul de control la Spitalul Elias din Capitală

11 Apr 2019 389

Este doctorul Grasa, de la spital, o ţintă, sau aşa a fost să fie?

11 Apr 2019 2724

„Dezastru, jale!“ Ministrul Pintea ne-a spus cum a decurs controlul din toiul nopţii de la Spitalul Judeţean Constanţa

09 Apr 2019 4673

UPDATE. Ce măsuri va lua managerul Cătălin Grasa, de la Spitalul Judeţean Constanţa, în urma controlului ministrului Sorina Pintea

08 Apr 2019 4755

Dezastru pe secţia de neurologie. S-au cerut demisii. Ministrul Sănătății, vizită inopinată la Spitalul Județean Constanța (galerie foto+video)

07 Apr 2019 13167

Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul Județean Ploiești. A cerut demisia unui director

30 Mar 2019 634

Senatorul Mihu îi cere premierului, să prezinte ce strategie Guvernului în privinţa mamelor minore

27 Mar 2019 530

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea „A fost prima întâlnire a unui grup de lucru care analizează posibilitatea introducerii cannabisului medicinal”

20 Mar 2019 440