Vot cu scandal în Diaspora O româncă din Franţa susţine demersul presei româneşti

Zeci de mii de români din Diaspora au aşteptat ore în şir la cozi interminabile, în faţa secţiilor de votare, pentru a-şi putea alege preşedintele. Cei mai mulţi dintre ei însă nu au putut să voteze. Comisii insuficiente numeric în secţiile de votare, prea puţine ştampile şi o organizare care lasă mult de dorit. Românii din Diaspora critică extrem de dur autorităţile române pentru bătaia de joc la care au fost supuşi pe 2 noiembrie, ziua primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Zeci de mii de români din Paris, Roma, Munchen, Valencia şi Londra au aşteptat, fără succes, în faţa secţiilor de votare, pentru a-şi exercita dreptul constituţional. Nu au apucat să o facă, fiindcă secţiile s-au închis. Ei reclamă faptul că persoanele din comisiile secţiilor de votare au fost insuficiente pentru a face faţă numărului mare de alegători, precum şi numărul mic de ştampile. Mai mult, sunt şi români care susţin că nu au mai fost primiţi în secţiile de votare începând cu ora 20.45.

ZIUA de Constanţa a ţinut românii informaţi 24 de ore din 24 cu privire la acest subiect. În acest sens, o cititoare, pe nume Maria, a trimis un mesaj de mulţumire. „De la Paris vă scriu ca să vă mulţumesc că ţineţi românii informaţi şi ca să vă susţin demersul“, a scris Maria din Paris.

Maria ne-a trimis un montaj de filmări din ziua votului a evenimentelor din seara Alegerilor Prezidenţiale 2014, de la Ambasada României de la Paris pe care îl puteţi viziona aici.

Modul defectuos în care a fost organizat primul tur al Alegerilor Prezidentiale 2014 a dus la privarea a mii de români din Diaspora a dreptului constituţional fundamental de exercitare a votului.

De asemenea, cititoarea ne-a trimis şi o poză a scrisorii deschise a preşedintelui unui ONG din Franţa, către Ministrul Francez al Afacerilor Externe, care vorbeşte despre abuzurile de duminică.

Sursa foto: Captură YouTube

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Românii din străinătate cer demisia ministrului de Externe Diaspora crede în vot. Scandal fără precedent

04 Nov 2014 2282