Vreme geroasă, cu temperaturi de minus 20 de grade Vezi prognoza pe trei zile

vreme_romania_29_01.jpgÎn depresiunile intramontane, mercurul din termometre va coborî din nou sub minus 20 de grade de dimineaţă. Peste zi maximele trec de pragul de îngheţ doar în vest şi în zonele de deal. Precipitaţiile aproape că vor lipsi şi în următoarele două zile, când ceaţa cu depunere de chiciură din zonele joase e fenomenul meteorologic principal. În ultima zi de Gerar, masa de aer polar pătrunde în zonele estice şi sud-estice ale ţării noastre.

Sâmbătă, presiunea atmosferică deasupra ţării noastre va fi relativ ridicată. Norii groşi şi ninsorile semnificative lipsesc, însă în zonele joase din sudul şi din estul ţării cerul va fi parţial acoperit de nori, va fi ceaţă cu depunere de chiciură şi izolat va fulgui. În celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin. Dimineaţă va fi ger, îndeosebi în zonele centrale. Chiar dacă soarele se arată în multe regiuni, vremea este rece pentru data din calendar. Maximele pornesc de la minus 8 grade şi ajung la cel mult 2 grade cu plus.

Sâmbătă va fi ger şi la munte, mai ales dimineaţă. Norii acoperă temporar cerul, fără să lase ninsori însă. Pe văi şi în depresiuni sunt condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură, iar norii stratiformi ar putea fi asociaţi cu câteva fulguieli. Vântul nu trece de moderat, iar regimul termic de la amiază e comparabil cel din ziua precedentă. Duminică, vremea va fi la fel de geroasă, mai ales dimineaţă. Cerul variabil şi vântul slab până la moderat sunt completate de ceaţa cu depunere de chiciură pe văi şi în depresiuni. Temperatura aerului va scădea uşor.

Chiar dacă soarele se arată de sub nori, nu are putere să încălzească. În vestul, nordul şi în centrul ţării, după o noapte geroasă, până la amiază mercurul din termometre nu reuşeste să atingă pragul de îngheţ. Sunt minus 2 grade la Sibiu, minus 5 la Cluj Napoca, minus 1 grad în Baia Mare şi ceva mai cald în Câmpia de Vest, 0 grade la Timişoara şi 1 grad la Oradea.

Şi sudul ţării îndură gerul matinal, iar ceaţa cu depunere de chiciură din zonele joase este fenomenul dominat al zilei. Izolat ceaţa ar putea persista până spre orele amiezii, asociată cu nori stratiformi şi fulguială. Va fi frig chiar şi la amiază: minus 3 grade la Craiova, minus 5 la Giurgiu şi minus 2 în Călăraşi. Spre zona deluroasă e uşor mai cald, 0 grade în Tg Jiu, minus 1 grad la Targovişte.

Frigul pătrunzător şi chiar gerul în zona continentală nu ocolesc nici Dobrogea. Peste zi însă, soarele e suficient de generos cât să ridice mercurul din termometre până la minus 2 grade în Tulcea şi 0 la Constanţa, chiar dacă aici cerul e temporar noros. Ziua începe cu valori termice mai ales sub minus 10 grade şi în Moldova. Ceaţa e prezentă doar izolat şi din această cauză maxima nu trece de minus 4 grade la Galaţi. În rest e uşor mai cald, pentru că soarele insistă să se strecoare printre nori: minus 2 grade în Bacău şi la Iaşi şi minus 1 grad la Suceava.

Duminică, în primele ore ale zilei gerul va fi stăpân peste o bună parte a ţării. Până la amiază temperatura aerului ajunge la maxime cuprinse între minus 8 şi 2 grade, valori ce caracterizează o vreme rece pentru ultimele zile de ianuarie, îndeosebi în zonele joase, cu ceaţă persistentă. Mai mulţi nori vor fi în zonele joase din sudul şi din estul ţării, unde coboară şi ceaţa, asociată cu depunere de chiciură şi izolat va fulgui. Vântul prinde putere în Dobrogea şi accentuează senzaţia de frig.

Luni vine tot cu vreme rece, geroasă local în primele ore ale zilei. La amiază temperaturile se încadrează între minus 8 şi 2 grade. Norii se înmulţesc temporar, dar soarele îşi face apariţia în toate regiunile. Izolat va fulgui, iar în zonele joase va fi ceaţă, persistentă pe arii restrâsne, în zonele de câmpie din Banat, din Oltenia şi din Muntenia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va fi vremea în Dobrogea, în următoarele două săptămâni?

15 Apr 2024 713

Prognoza meteo pentru Dobrogea. Temperaturi și condiții atmosferice pentru următoarele zile

13 Apr 2024 767

ANM Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni. Iată ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

07 Apr 2024 469

Cod galben la malul mării Temperaturi și condiții meteo pentru Constanța în intervalul 02-03 aprilie 2024

02 Apr 2024 736

Măsurile de prevenire în contextul avertizării meteo, discutate în ședința convocată de prefectul județului Constanța

01 Apr 2024 618

Vremea se schimbă radical. Temperaturile scad și revin ploile

31 Mar 2024 1236

Fotoreportaj Plajă aglomerată la Năvodari. Oamenii se bucură de soare și căldură la final de martie (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 1763

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 684

Vremea în Dobrogea în acest final de săptămână. Temperaturi la malul mării

15 Mar 2024 791

Vremea în Dobrogea la început de săptămână. Temperaturi la malul mării

03 Mar 2024 606

Vremea în Dobrogea zilele următoare. Meteorologii anunță creșteri de temperatură

20 Feb 2024 564

Schimbări bruște de vreme. Ce ne așteaptă în prima parte a lunii martie

18 Feb 2024 3030

ISU Harghita Bilanț

13 Feb 2024 389

Zi tipică de primăvară în toată țara. Iată ce temperatură s-a înregistrat astăzi la Constanța

09 Feb 2024 822

Un nou val de ger lovește România. La ce să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic?

28 Jan 2024 1209