Vremea „seacă” strugurii din vie Așteptări pesimiste pentru producția de vin

Ploile scăzute din lunile trecute, dar și cele abundente din ultimul timp, au influențat negativ producția de vin de anul acesta.

Producătorii de vin se așteaptă la o scădere cu 5 - 10% a cantității de vin care va ajunge în crame anul acesta față de anul trecut, potrivit Ziarul Financiar. Există totuși și estimări mai optimiste, cum ar fi cele de stagnare față de anul 2013.
 
„Estimăm ca recolta de struguri din acest an să fie egală cu cea a anului 2013. Ploile din ultima perioada au influențat negativ efectuarea lucrărilor mecanice de sezon: prăşit, tocat buruiana, erbicidat, stropit“, a spus Laura Muşat, PR Manager al Murfatlar România, scrie zf.ro.

În prezent, compania Murfatlar România se află în insolvență în vederea reorganizării. Anul acesta așteptările sunt de realizare a unei cifre de afaceri de 55 mil. euro. Murfatlar deţine aproximativ 3.000 de hectare cu viţă-de-vie (din care peste 400 sunt luate în arendă), în centrul Podişului Dobrogei în zonele localităţilor Basarabi, Valul lui Traian, Poarta Albă şi Siminoc, mai informează zf.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România a acoborât în clasamentul mondial al producătorilor de vin

01 Nov 2014 2066

An atipic pentru producția de vin

20 Sep 2014 2081