Stiri calde

Vreți să fiți ofițer sau maistru militar de marină? Forțele Navale Române prezintă oferta educațională pe faleza din Constanța

Ofițer sau maistru militar de marină? Soldat profesionist în Forțele Navale sau elev la colegiul național militar? Patru instituții de învățământ militar de marină își vor prezenta luni, 6 august, de la ora 18.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, ofertele educaționale și pașii pe care trebuie să-i urmeze persoanele dornice să facă parte din marea familie a Forțelor Navale.

Potrivit Forțelor Navale Române, reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și, în premieră, cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor oferi publicului informații detaliate despre modalitățile de acces în sistemul militar de învățământ, precum și despre oportunitățile de dezvoltare personală și de specializare profesională în numeroase domenii de activitate ale Forțelor Navale Române.

Ziua Învățământului de Marină, eveniment înscris în seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, susține campania desfășurată de Ministerul Apărării Naționale „Țintește sus! Fii cel mai bun!”, care promovează profesia militară, o profesie stabilă pe piața muncii.
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este instituția de învățământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă tradiție (peste 145 de ani) și oferă programe acreditate de licență și masterat pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar.
       
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale este o instituţie de învăţământ militar postliceal, și formează personalul tehnic, care deserveşte tehnica de la bordul navelor militare ale Forţelor Navale.
Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” asigură formarea profesională a soldaţilor şi gradaţilor, iar modulul de pregătire durează patru luni.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, înființat de curând la Constanţa, își va deschide porțile din această toamnă și va asigura o resursă umană importantă pentru instituțiile militare de învățământ.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marinarii militari, prezenţi la Iaşi cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

14 Jan 2019 290

Câţi bani alocă Forţele Navale Române pentru furnizarea de energie electrică timp de doi ani (document)

11 Jan 2019 251

Forţele Navale Române achiziţionează o şalupă de ultimă generaţie (document)

21 Dec 2018 370

Marinarii militari comemorează eroii Revoluției din 1989. Unde va avea loc ceremonialul la Constanța

19 Dec 2018 266

O nouă serie de viitori soldați și gradați profesionișt s-a alăturat Forțelor Navale Române (galerie foto)

18 Dec 2018 458

Două instituții unice din România vizitate, în premieră, de marinarii militari (galerie foto)

29 Nov 2018 410

Şeful Statului Major al Forţelor Navale primește vizita omologului său elen. Ce evenimente sunt programate

14 Nov 2018 293

Reprezentanții Forțelor Navale Române participă la evenimente ce marchează Ziua Veteranilor din teatrele de operații

09 Nov 2018 372

Nava militară hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, misiune îndeplinită cu succes la Exercițiul multinațional „Nusret 18”

29 Oct 2018 379

Ceremonial de Ziua Armatei Române, la Monumentul Eroilor din cel de-al doilea Război Mondial, în Cimitirul Central din Constanța (galerie foto)

25 Oct 2018 686

Forțele Navale sărbătoresc Ziua Armatei României. Programul manifestărilor în ţară şi la Constanţa

23 Oct 2018 1083

Premieră la Forţele Navale Române Nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu”, la Exercițiul multinațional NUSRET 18 (galerie foto)

13 Oct 2018 1281

Fregata „Regele Ferdinand", în misiune în Marea Mediterană, sub comanda Comandamentului Maritim Aliat al NATO (galerie foto)

05 Oct 2018 531

Constanţa. Antrenament comun al Forțelor Aeriene Române şi Forțelor Navale Române (galerie foto + video)

10 Aug 2018 612

Zeci de evenimente În anul Centenarului, Forţele Navale Române organizează Ziua Marinei în şapte oraşe din ţară. Programul complet

02 Aug 2018 1259