Stiri calde

Vreți să fiți ofițer sau maistru militar de marină? Forțele Navale Române prezintă oferta educațională pe faleza din Constanța

Ofițer sau maistru militar de marină? Soldat profesionist în Forțele Navale sau elev la colegiul național militar? Patru instituții de învățământ militar de marină își vor prezenta luni, 6 august, de la ora 18.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, ofertele educaționale și pașii pe care trebuie să-i urmeze persoanele dornice să facă parte din marea familie a Forțelor Navale.

Potrivit Forțelor Navale Române, reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Școlii de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și, în premieră, cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor oferi publicului informații detaliate despre modalitățile de acces în sistemul militar de învățământ, precum și despre oportunitățile de dezvoltare personală și de specializare profesională în numeroase domenii de activitate ale Forțelor Navale Române.

Ziua Învățământului de Marină, eveniment înscris în seria manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, susține campania desfășurată de Ministerul Apărării Naționale „Țintește sus! Fii cel mai bun!”, care promovează profesia militară, o profesie stabilă pe piața muncii.
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” este instituția de învățământ superior din Dobrogea cu cea mai lungă tradiție (peste 145 de ani) și oferă programe acreditate de licență și masterat pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar.
       
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale este o instituţie de învăţământ militar postliceal, și formează personalul tehnic, care deserveşte tehnica de la bordul navelor militare ale Forţelor Navale.
Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” asigură formarea profesională a soldaţilor şi gradaţilor, iar modulul de pregătire durează patru luni.

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, înființat de curând la Constanţa, își va deschide porțile din această toamnă și va asigura o resursă umană importantă pentru instituțiile militare de învățământ.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, prezent pe fregata „Ferdinand“, la Constanța. Ce le-a transmis militarilor români și aliaților NATO (galerie foto)

13 Apr 2019 870

LIVE Video. Imagini de la eveniment Președintele Klaus Iohannis, prezent la Constanța. S-a întâlnit cu echipajele românești și străine de la „Sea Shield 19” (galerie foto+video)

12 Apr 2019 1851

Desfășurare impresionantă de forțe în portul Militar Constanța, în ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”. Ce se întâmplă (galerie foto+video)

12 Apr 2019 850

„Sea Shield 19“, cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră, e gata de start. Participă 20 de nave militare

02 Apr 2019 474

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, antrenamente în comun cu vânătorul de mine francez „Capricorne”

28 Mar 2019 351

Echipajul navei maritime hidrografice „Alexandru Cătuneanu” şi-a încheiat cu succes misiunile

27 Mar 2019 313

Un nou contract a fost atribuit către CEZ Vânzare SA. Cui va livra energie electrică (document)

22 Mar 2019 417

Pregătiri pentru misiunile NATO Fregata Regele Ferdinand, evaluată de o echipă de specialiști

18 Mar 2019 529

Forțele Navale Române au participat la misiunea de căutare și salvare a celor trei pescari dispăruți în largul Mării Negre

08 Mar 2019 735

Cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, desfășurată de Forțele Navale Române. În ce județ vor ajunge marinarii militari

15 Feb 2019 382

Marinarii militari sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române. Programul ceremoniilor în judeţul Constanţa

23 Jan 2019 918

Forțele Navale, la bilanţ - „Forțele Navale Române și-au îndeplinit toate obiectivele planificate în anul 2018"

23 Jan 2019 384

Marinarii militari, prezenţi la Iaşi cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

14 Jan 2019 484

Câţi bani alocă Forţele Navale Române pentru furnizarea de energie electrică timp de doi ani (document)

11 Jan 2019 410

Forţele Navale Române achiziţionează o şalupă de ultimă generaţie (document)

21 Dec 2018 493