UPDATE. Zece revoluţionari din Constanţa au intrat în greva foamei "Rămânem aici până la soluţionare" (galerie foto video)

Nouă revoluţionari constănţeni şi soţia unui al zecelea vor intra în greva foamei, în scurt timp, la ora 15.00, a declarat Constantin Vasilescu, preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989 Constanţa.

„Intrăm în greva foamei la sediul asociaţiei, vizavi de Prefectura Constanţa. În numele asociaţiilor constănţene de revoluţionari, protestăm vizavi de ordonanţa 95/30 decembrie 2014. Solicităm anularea acesteia, revenirea la Legea 341 şi demiterea secretarului de stat Adrian Sanda (n.r. secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945 - 1989). Am înaintat doleanţele noastre Guvernului, prin prefectul judeţului Constanţa. Intrăm în grevă opt bărbaţi şi două femei. Una dintre ele nu e revoluţionară, ci soţia unui revoluţionar, care e foarte bolnav şi nu poate participa. Protestul nostru e spontan. În primă fază, suntem zece, dar pe parcurs sperăm să ni se alăture şi alţi revoluţionari”, a declarat Constantin Vasilescu.

UPDATE, ora 16.00
“Deocamdată televiziuni şi ziare au venit. Am anunţat şi Direcţia de Sănătate. Acum vine şi Salvarea. Trebuie să ni se facă analize, pentru că aceasta este procedura, şi în  funcţie de rezultatul analizelor, vom înlocui oamenii care nu pot lua parte la acest protest, pentru că starea de sănătate nu le va permite. Rămânem aici până la soluţionare. Am anunţat şi colegii din teritoriu, pentru că avem asociaţii în mai multe localităţi din judeţ. Ne aşteptăm ca şi colegii de la aceste asociaţii să ni se alăture mâine. La ora 15.00 am transmis o declaraţie cu nemulţumirile noatre către Guvern prin instituţia Prefectului Constanţa. Mâine dimineaţă trimitem şi la Preşedinţie şi la Cancelaria Prim-ministrului. Deocamdată, dintre autorităţi nu ne-a contactat nimeni.”, ne-a declarat Constantin Vasilescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

IANI

07 Jan, 2015 21:57

Terminati,multi ati obtinut certificate pe bani si cunbostinte,plecati si munciti,ati luptat pentru libertatea voastra si a copiilor vostri.

ARIANA

07 Jan, 2015 21:54

Sa nu se anuleze nici o ordonanta,sa fie verificati toti acesti asa zis revolutionari sau multi profitori.Sa li se dea drepturi celor care au ramas cu handicap sau familiilor care si-au pierdut cei dragi.Sunt multi care au stat in casa si acum au certificate.Fac greva foamei,pentru ce? Le este frica ca sunt prinsi ca li se ia banii si drepturile pe care n-ar fi trebuit sa le aiba? Foarte multi am iesit in strada,ne-au trecut gloantele pe la urechi,numai noi stim,n-am luptat pentru a profita dupa accea,am luptat pentru libertate,am luptat pentru noi,pentru viitorul copiilor nostri.Cine sunteti voi sa-l amenintati si pe dl.Presedinte Johannis? Tinerii l-au ales,oamenii care muncesc cu greu in afara tarii,nicidecum voi.Acum il amenintati ca-l dati jos,cine sunteti voi? Va este frica ca nu mai puteti profita in continuare? Daca ati obtinut acel certificat corect,nu are de ce sa va fie frica.Nu trebuie sa faceti greva foamei,nu impresionati pe nimeni!

Articole asemanatoare

De mâine, începe şi pichetarea sediului Primăriei Revoluţionarii au intrat în greva foamei la Constanţa (galerie foto+video)

08 Jan 2015 4426

Trei persoane ameninţă că fac greva foamei dacă nu discută cu Ponta Sute de revoluţionari protestează la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate

05 Jan 2015 1993