Stiri calde

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere (galerie foto)

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generală Poliția Locală Constanța, în cursul zilei de 11.04.2019, lucrătorii instituției au derulat mai multe controale tematice pe toate liniile de activitate  și  au constatat abateri de la normele legale în vigoare, aplicând 234 amenzi contravenționale  a căror valoare s-a ridicat la suma de 50.615 lei.

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică, în intervalul orar, 14.00-22.00, polițiștii locali care s-au aflat a în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zone de interes public din Faleză Nord, Pescărie, Piața Chiliei, Stadionul Farul, Tomis I, Delfinariu, Tăbăcărie,Universitatea Ovidius din Constanța, ocazie cu  care au legitimat 44 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează:
  • 8 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate,
  • 10 amenzi pentru nerespectarea normelor  privind circulația pe drumurile publice,
  • 7 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate și
  • 9 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța,
  • 3 amenzi pentru nerespectarea de către operatorii economici a prevederilor Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, etc.

Cuantumul total al celor 34 sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice  derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 10.580 lei.

O altă acțiune tematică s-a derulat pe pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, punându-se accent în perimetrul unităților de învățământ, al instituțiilor publice, al stațiilor destinate transportului public de persoane, intersecții, centre comerciale, supermarketuri și în alte zone de interes public.

Astfel, în intervalul orar 06.00-22.00, au fost depistate încălcări ale normelor de circulație rutieră pe drumurile publice din tronsonul cuprins între B.dul Tomis, Str.Mircea cel Bătrân, Str.Traian, Str.Dezrobiri, Str.Soveja, B.dul Alexandru Lăpușneanu, B.dul Mamaia, Str.Ion Rațiu, str.Cumpenei, B.dul Aurel Vlaicu, B.dul 1 Decembrie 1918, B.dul Ferdinand, Str. I.G Duca, etc.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe drumurile publice au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 94 de încălcări ale normelor de circulație rutieră, din care:
- 81 opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002  (R). 
- 10 staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).
-3 acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din R. A.O.U.G. 195/2002 (R).

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se apropie absolvirea liceului Sancțiuni pentru cei care nu respectă legislația rutieră

24 May 2019 338

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 318

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au taxat polițiștii locali (galerie foto) (galerie foto)

18 May 2019 422

Ce le recomandă ministrul Transporturilor şoferilor companiilor de ridesharing care au fost amendaţi de Poliţia rutieră

16 May 2019 490

Amendaţi pentru că fumau în interiorul unei unităţi spitaliceşti din Constanţa

13 May 2019 357

Peste o mie de amenzi aplicate de Poliţia Locală Constanţa într-o săptămână!

13 May 2019 301

O femeie a cerut anularea unei amenzi primite pentru că îşi plimba câinele fără botniţă în parcul de la Casa de Cultură

10 May 2019 656

Razie a polițiștilor locali din Constanța în zona cimitirelor de Paștele Blajinilor. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

07 May 2019 422

ISU Dobrogea, la bilanț. Pompierii constănțeni au aplicat zeci de amenzi în perioada Sărbătorilor Pascale

06 May 2019 423

Zeci de autovehicule ridicate în luna aprilie de pe domeniul public al municipiului Constanța. Ce alte nereguli au taxat polițiștii locali (galerie foto)

06 May 2019 386

Razie a polițiștilor IPJ Constanța în stațiunea Vama Veche. Au fost aplicate amenzi, Ce nereguli au fost constatate

04 May 2019 459

Polițiștii au desfășurat anul acesta mii de acțiuni pentru protejarea fondului forestier. Au fost aplicate mai multe amenzi (galerie foto)

04 May 2019 327

Constanța. Pompierii au verificat zeci de instituții și operatori economici în minivacanța de Paște și 1 Mai. Au fost aplicate amenzi

02 May 2019 291

Sute de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în minivacanța de Paște și 1 Mai (galerie foto)

02 May 2019 432

Constanța. Atenție unde aprindeți grătarele! Ce amenzi riscă cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate

01 May 2019 624