Zeci de cazuri de persoane urmărite, soluționate de polițiști în ultima săptămână, printre care și constănțeni

Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor structurilor de investigații criminale din această săptămână s-au soldat cu clarificarea a 170 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.
 
În perioada 23 – 28 noiembrie a.c., poliţiştii de investigații criminale au depistat, la nivel național,119 persoane semnalate ca fiind dispărute, 76 fiind minori.
 
În această perioadă, au mai fost depistate 51 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 39 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 mandate de arestare preventivă, 3 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 2 persoane aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate, iar o persoană era evadată.
 
Exemple:
 
Un bărbat, de 45 de ani, din județul Constanța, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, a fost depistat, la data de 23 noiembrie a.c.,  de polițiștii din Brăila.
 
În aceeași zi, un alt bărbat, de 27 de ani, tot din județul Constanța, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și sclavie (fapte comise pe teritoriul Italiei), a fost depistat de polițiștii din Constanța.

Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța.
 

Polițiștii din Tulcea au depistat, la aceeași dată, un tânăr, de 20 de ani, din Tulcea, urmărit pentru că se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate pentru comiterea de infracțiuni la regimul stupefiantelor. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Tulcea.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.