Stiri calde

Zeci de mii de țigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de frontieră. Erau ascunse în ”role de hârtie” (galerie foto+video)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operațiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au descoperit într-un autocamion încărcat cu role de hârtie, sute de mii de pachete cu ţigări de contrabandă.
 
În 23 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Gărzii de Coastă şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operațiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au identificat la intrarea în ţară un autocamion cu numere de Bulgaria, despre care deţineau informaţii că ar fi folosit pentru transportul unei importante cantităţi de ţigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au monitorizat camionul în trafic, pe tot traseul, până la domiciliul unui cetăţean român de pe raza judeţului Dolj.
 
Identificarea autocamionului a fost posibilă în urma activităţilor specifice de supraveghere informativ-operativă a structurilor specializate. Poliţiştii de frontieră, în baza mandatului emis de procurorul învestit în cauză, au efectuat o percheziţie asupra mijlocului de transport, precum şi două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Dolj, ocazie cu care au constatat că, în marfa transportată, respectiv role de hârtie, era ascunsă o cantitate impresionantă de ţigări de contrabandă. La un calcul estimativ, rolele ar conține aproximativ 20.000 de cartoane cu țigări.
 
Camionul a fost condus la sediul Gărzii de Coastă unde au avut loc verificări specifice, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării speciale conform procedurilor legale.
 
În cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată cu ţigări, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Fotografiile au fost făcute de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT la persoane bănuite de contrabandă cu țigări (galerie foto)

04 Feb 2019 404

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuințele suspecților

25 Jan 2019 395

Constanţa. Femeie şi bărbat, prinşi în timp ce încercau să vândă ilegal ţigări

17 Dec 2018 390

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina unei femei care se întorcea din Bulgaria

12 Dec 2018 532

„Jaluzele albastre“, „bomboane“ ori „lăptic“ Aproximativ 20 de persoane, condamnate. Ce făceau ele în zona Gării CFR Constanţa

11 Dec 2018 456

Focuri de armă la frontiera cu Ucraina. Polițiștii de frontieră au făcut uz de armă pentru prinderea unor suspecți

09 Dec 2018 319

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuințele persoanelor suspecte în dosar

09 Dec 2018 476

Poliția Locală Constanța. Țigări de contrabandă, indisponibilizate de agenți

28 Nov 2018 372

Percheziții la locuințele unor suspecţi de contrabandă cu țigări. Ce au descoperit polițiștii constănţeni

23 Nov 2018 414

Razie printre comercianții de țigări de contrabandă din zona Gării CFR din Constanța. Ce au descoperit polițiștii locali

12 Nov 2018 502

Percheziții la locuința unui suspect de contrabandă cu țigări. Ce au descoperit polițiștii

12 Nov 2018 526

Mii de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

21 Oct 2018 385

IGPR. Percheziţii în judeţul Prahova. Persoane bănuite de contrabandă cu țigări, conduse la audieri

13 Oct 2018 441

Țigări ascunse în caserole cu mâncare, descoperite într-un autocar, la Vama Veche (galerie foto)

11 Oct 2018 520

Constănţeni, prinşi în flagrant în timp ce transportau ţigări de contrabandă (galerie foto)

10 Oct 2018 1568