Zhu Xiaozhong, profesor la Institutul pentru Studii Ruse, pentru Evenimentul Zilei "Guvernul chinez vrea să investească în portul Constanţa"

Zhu Xiaozhong, profesor la Institutul pentru Studii Ruse, Est-Europene şi din Asia Centrală din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe Sociale (CASS), spune, într-un interviu acordat, pentru EVZ, la Beijing că România ar putea beneficia de investiţii chineze în portul Constanţa.

În România s-a vorbit despre posibilitatea ca o firmă din China să construiască autostrăzi...
Nu am date exacte dar, din anumite surse, ştiu că guvernul nostru vrea sigur să investească în ţările din sud-estul Europei, inclusiv în România. Cred că ţara noastră va investi mult la voi. Pentru că România are legături istorice foarte bune cu noi, aşa că avem motive bune să credem că vom avea un viitor împreună.

Dar nu se cunosc exact date legate de domeniile unde va investi statul chinez în România?
Potrivit unor date, guvernul chinez vrea să investească în portul Constanţa. Şi în infrastructură, în drumuri.

"Afaceriştii chinezi trebuie să respecte legile voastre"

În România locuiesc câteva mii de chinezi. Are statul chinez vreun contact cu ei, vreun proiect pentru comunitatea aceasta?
Mulţi pleacă în ţări din Europa ca să facă bani şi atât. Nu există vreo regulă clară privitoare la aceşti oameni, nu e vreun mediu de business reglementat. Unii dintre aceşti oameni sunt foarte deştepţi şi vor doar să se folosească de oportunitatea de a face bani în ţări din sud-estul Europei. Dar cred că, în timp, va fi un mediu de afaceri din ce în ce mai reglementat. Afaceriştii chinezi, ca toată lumea, de altfel, trebuie să respecte legile voastre, Constituţia voastră şi să îşi deschidă afaceri legale în România.

Citeşte mai departe pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-poate-face-china-pentru-romania-954073.html


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 764

#citeșteDobrogea Emigrarea evreilor din România prin portul Constanța

28 Mar 2024 760

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 522

Mesajul premierului Marcel Ciolacu prilejuit de Ziua Unirii Basarabiei cu România prilejuit de Ziua Unirii Basarabiei cu România

27 Mar 2024 249

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 905

„Drum lin către stele, în eternitate, George Nicolescu!“ Mesaje de condoleanțe transmise după decesul artistului care a lansat celebrul cântec „Eternitate“

26 Mar 2024 634

Tranzacție importantă PPC a finalizat achiziţia de la Lukoil a Land Power, care opereaza în România un parc eolian în Dorobanţu şi Topolog

26 Mar 2024 579

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 494

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 1825

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, în vizită la Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 487

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 953

Steve Trowsdale, șeful Inspectoratului ITF Londra, la Constanța! Discuții despre cursuri privind depresia la navigatori (FOTO)

26 Mar 2024 459

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 681

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1471

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 586