UPDATE. Zi de foc la mare Zeci de apeluri primite pentru salvarea persoanelor de la înec. O persoană este şi acum căutată

În aceste momente scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) Dobrogea intervin la Neptun, în zona vilelor de protocol, acolo unde o persoană a dispărut în apă. Solicitarea a fost făcută în urmă cu o oră, iar în prezent aceasta nu a fost găsită.
 
 De asemenea, pe parcursul zilei salvamarii au intervenit în mai multe cazuri pentru a salva persoanele aventurate în apă. Astfel, la 2 Mai a fost scoasă o persoană din apă în stare semiconştientă. La Eforie Nord, pe plaja  Debarcader, o persoană a fost salvată la timp, fiind conştientă. Tot la Eforie Nord, pe plaja Europa, o altă persoană a fost salvată de la înec. La Saturn, pe plaja Adras, patru persoane au fost scoase din valuri, trei dintre acestea conştient, iar pentru una încă se intervine, efectuându-se manevra de resuscitare. Amintim că la Eforie Sud, un bărbat a murit după ce medicii au încercat să-l resusciteze mai bine de o oră.

UPDATE
Persoana salvată din valuri pe plaja Adras, a fost resuscitată și transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. 

UPDATE, ora 19.45:

În cazul bărbatului dispărut în mare la Neptun, căutările au fost sistate din cauza valurilor mari. Scafandrii se află și în aceste momente acolo, însă cel mai probabil vor relua căutările mâine când se speră că marea va fi mai liniștită. Bărbatul dispărut, în vârstă de 46 de ani, este turist. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Tragedie în apele mării. Recomandările ISU Dobrogea pentru evitarea unor astfel de tragedii

14 Aug 2023 1011

Două persoane au fost salvate de la înec de salvamari, în Costinești

08 Sep 2019 3605

Intervenție de urgență în stațiunea Mamaia. Bărbat în stare gravă, resuscitat de salvamari. Ambulanța chemată în ajutor (video)

04 Aug 2018 5231

Salvatorii de vieţi nu şi-au primit salariile Salvamarii din Eforie au intrat în grevă japoneză

21 Aug 2014 1850

Marea își cere tributul Un turist s-a înecat la Eforie Sud și mai multe persoane au fost salvate de la înec

19 Aug 2014 4423

Victimele valurilor Un tânăr a murit, iar un bărbat este în comă, pe patul de spital

31 Jul 2014 1724