Ziua Culturii Naţionale, marcată de UDTR , la Constanţa, printr-un eveniment dedicat lui Mihai Eminescu şi Yunus Emre

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează vineri, 15 ianuarie,  de la ora 16.15, la Constanţa, Ziua Culturii Naţionale, printr-un eveniment dedicat poeţilor Mihai Eminescu şi Yunus Emre. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi se va desfăşura în sala „Ovidiu” a Hotelului Ibis.

Programul este conceput ca o incursiune literară şi artistică în universul operei Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu dar şi a lui Yunus Emre, unul dintre cei mai mari poeţi mistici ai literaturii universale.  În cadrul evenimentului vor fi premiaţi preşcolarii şi elevii care s-au înscris în concursul lansat în luna decembrie de profesorii de limba turcă, în şcolile constănţene, intitulat generic: „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu-Yunus Emre”.

Pentru concurs, preşcolarii au avut de pregătit un colaj iar elevii claselor I-IV un desen inspirat de o poezie sau o poveste aparţinând lui Mihai Eminescu sau Yunus Emre. Elevii claselor V-VIII şi IX-XII au intrat în concurs cu un eseu sau cu o analiză literară, ambele inspirate de opera poetică a celor doi scriitori. Vor  mai fi premiate şi cele mai reuşite traduceri, poezie sau proză din operele lui Mihai Eminescu sau Yunus Emre, realizate de profesorii de limba turcă. Juriul  va fi format din inspectori de specialitate din cadrul ISJ Constanţa.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, ing.Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, muftiul Murat Iusuf, subprefecţii Levent Accoium şi Ersun Anefi, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Manifestarea este organizată de comisia de cultură a UDTR şi este coordonată de preşedintele comisiei, Serin Turkoğlu precum şi de vicepreşedintele acesteia, prof. Melek Osman.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Democrată Turcă din România organizează la Muzeul de Artă Constanța prima manifestare culturală din această primăvară

19 Mar 2024 439

Uniunea Democrată Turcă din România Ediția cu numărul 20 a simpozionului „Implicarea femeii turce în societatea contemporană” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 824

Instanța a rămas în pronunțare Uniunea Democrată Tătară a dat în judecată Consiliul Județean Constanța!

28 Feb 2024 599

În Techirghiol Baclavale, tocăniță de vită și alte delicii la Festivalul „chifteluțelor si al pastramei” - „Bucuriile toamnei"(GALERIE FOTO)

08 Oct 2023 6998

Preşedintele UDTR, mesaj cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului. „Un nou moment de reflecţie asupra valorilor noastre spirituale“

27 Jun 2023 961

Uniunea Democrată Turcă din România a inaugurat muzeul etnografic „Casa Tradiţională Turcească” din Cobadin (FOTO)

06 Jun 2023 1337

Primăria Cumpăna Zi de sărbătoare! Conviețuirea interetnică pe plaiuri dobrogene (GALERIE FOTO)

28 May 2023 1261

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 1077

UDTR a oferit la Constanţa un iftar, cina tradițională specifică postului din luna Ramazan (GALERIE FOTO)

30 Apr 2022 3402

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (IV) (DOCUMENTE)

07 Dec 2021 3587

Legea care modifică funcționarea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", adoptată tacit. Un deputat constănțean, printre inițiatori

11 Oct 2021 3334

UDTR Ziua limbii turce, sărbătorită la Constanța

03 Jun 2021 2229

Uniunea Democrată Turcă din România și-a prezentat raportul de activitate și situația financiară

18 Mar 2021 3464

UDTTMR vânează postul de subprefect al județului Constanța ocupat de Șenol Ali de la UDTR

26 Feb 2021 3737

Premieră la Universitatea „Ovidius” din Constanța Program internațional de Limba și literatura română, cu dublă licențiere, în parteneriat cu Universitatea Trakya (Turcia)

12 Dec 2020 2371