Stiri calde

ZIUA de Constanța, alături de campania „O șansă la viață pentru Andrei” Au răspuns apelului umanitar artiști extraordinari, constănțeni inimoși, societăți și numeroase personalități politice ale orașului (galerie foto)

Sala Casei de Cultură a găzduit ieri spectacolul dedicat lui Andrei. Un spectacol de suflet pentru un suflet de copil. Un copil minunat pe care Constanța îl așteaptă acasă, alături de familie.

Faptele artiștilor, societăților, numeroaselor personalități ale orașului și, nu în ultimul rând, ale tuturor constănțenilor participanți, pentru care Andrei a însemnat foarte mult încă din prima clipă în care l-au cunoscut prin intermediul înregistrăilor video, sunt cele care contează, fapte care au făcut ca, ieri seară, în sala Casei de Cultură să se întâmple un lucru extraordinar - constănțenii au reacționat în număr mare pentru a-i da o mână de ajutor lui Andrei și familiei sale. „Motorul” acestei campanii a fost un om la fel de special ca toți ceilalți care i s-au alăturat. Este vorba de colega noastră Mirabela Panfil, reporter la cotidianul Liderul de Opinie.
Sala a aplaudat necontenit pentru Andrei și însănătoșirea sa. Dar faptele tuturor au fost alimentate de intenția, de dorința fiecăruia de a ajuta.

Iată o parte din gândurile celor care au fost prezenți, ieri seară, în sala Casei de Cultură și care au făcut ca această campanie să prindă viață, să prindă aripi pentru Andrei.

Carmen Șerban: „Am văzut anunțul campaniei pe internet, cazul micuțului Andrei, și nu am putut sta deoparte. M-am interesat cine este organizatoarea evenimentului. Am luat legătura cu Mirabela Panfil și i-am spus să nu-și facă probleme că sala va fi plină pe 15 noiembrie. Noi toți artiștii prezenți în această seară aici, ne bucurăm să venim în sprijinul sănătății unui copil, să-i dăm o șansă. Să dea Dumnezeu ca șansa aceasta să fie cu noroc. Eu știu că am o mână bună. Eu sunt un om credincios și m-am rugat lui Dumnezeu pentru copilul acesta. Eu știu că Dumnezeu mă ajută pe mine când mă rog, cu atât mai mult pe alții.” 

La rândul lui, reputatul interpret de muzică grecească, Ionuț Galani a spus: „În seara aceasta ne aflăm aici pentru Andrei. Dumnezeu să-i dea sănătate, iar anul viitor să-l vedem împreună cu noi, aici, pe scenă, dansând. Mă bucur când se fac aceste spectacole pentru că se fac special pentru niște oameni care chiar au nevoie de noi, au nevoie de sănătate și ca să aibă sănătate, uite, e necesar un asemenea spectacol, pentru că câteodată sunt necesari banii pentru a avea sănătate. Așa că sperăm că s-au adunat, cât de cât, ceva bănuți pentru Andrei să poată să respire și el ca noi toți, să poată să-o facă lejer și să nu o mai facă cu ajutorul aparatelor. Vreau să-i promit că la nunta lui voi dansa, cu siguranță, eu, și el va cânta cu mine și vreau să aibă un suflu puternic așa cum am eu de când m-am apucat de cântat.”

Președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru: „Am venit pentru că mi se pare normal ca în astfel de momente cineva să ajute familia, atunci când întâmpină dificultăți, și probabil că acestea sunt cele mai importante momente pentru care ar trebui în calitate de oameni, în calitate de părinți, în calitate, eu știu, de concetățeni, să intervenim și să dăm o mână de ajutor”.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă: „Este un moment de bucurie sufletească pentru mine, ca și pentru toți cei prezenți în sală. Eu particip la numeroase astfel de campanii. Mă bucur că și în această seară am putut să particip și să ajut, și îmi doresc ca statul român să ajungă atât de puternic încât să poată fi alături și el de aceste persoane, care sunt în nevoi, pentru că el ar trebui să fie cel mai puternic implicat în ceea ce privește ajutorul persoanelor cu probleme. Important este ca statul să se întărească în această direcție și să fie principalul care asigură condiții, în special, pentru copii. Pentru că, vedeți, cele mai grave probleme în ultima perioadă sunt la copii, cele mai grave cazuri, din păcate, sunt la tineri și la copii”.

Iustin Fabian Roman, consilier local: „PDL a fost întotdeauna aproape de cazuri de genul acesta. Ne bucurăm că am putut să strângem o mică sumă de bani cu care să participăm, să sperăm, la un eveniment plăcut pentru acest suflețel. Și eu am doi copii și mă bucur foarte mult că am putut să ajutăm”.

Cu aceleași gânduri minunate au fost alături de Andrei cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, Crucea Roșie, deputatul Mircea Titus Dobre, care, la apelul cotidianului ZIUA de Constanța, s-a alăturat campaniei, deputatul Radu Babuș, Gabriela Mazăre, mama edilului Radu Mazăre, managerul Laguna, senatorul Alexandru Mazăre, întreaga Organizație PDL Constanța, Partidul Forța Civică, Partidul Poporului Dan Diaconescu, întreaga organizație a PSD Constanța, cofetăria Alfa Beta, doctorul Adrian Alexandru Chițoi, Marian Mancea, precum și următoarele trupe și artiști: formaţia Makidonia, Asteria, Giunea Mea, Iulian Bratu, Lucian Colareza, Sergio & Ice, Tatiana Beleuţă din Republica Moldova,  Salsa Encanto, Salsa Friends, Carla Bellydance, Joy to Dance, Marian Cristea, Elena Ruşa. Alături de campanie au fost și Gromosteanu Hari, Boldas Jacksy, Vallentino, Ramona R. Make Up, Bonsay Atmosphere, Carmen Carmencita, Mihai Oprea, Alexandru Burcin, Mihaela Oana Paraschiv, Adumitresei Tina Mihaela, Carmen Mocanu, Raluca Gheorghe, Ioana Alexandra Trofimov.

Andrei s-a născut, în octombrie 2012, într-o clinică privată din Constanţa, iar la cinci zile de la naştere, medicii din Bucureşti au descoperit că micuţul suferă de o boală complicată, fiind diagnosticat cu paralizie bilaterală de diafragm, insuficienţă respiratorie cronică - Traheostomie, ventilaţie mecanică prelungită, hipoxie perinatală şi retard în dezvoltarea psihomotorie.
Din momentul internării, Andrei este ventilat mecanic pentru a putea respira, primind alimentele prin intermediul sondei nasogastrice.


Medicii spitalului Marie Curie din București au făcut tot ce a depins de ei pentru ca Andrei să nu mai sufere, însă, în ciuda eforturilor depuse, în decursul unui an, nu s-a constatat vreo îmbunătăţire semnificativă a afecţiunii.

Doctorii sunt în imposibilitatea de a pune un diagnostic cert, neavând disponibile metodele diagnostice necesare. De aceea, şansa lui Andrei o reprezintă deplasarea la o clinică din străinătate, unde există aparatura necesară pentru asigurarea tratamentului. Vorbim însă de costuri ridicate, pe care familia lui Andrei nu le poate suporta. Spectacolul de ieri seară de la Casa de Cultură înseamnă pentru Andrei și familia sa începutul unui nou drum.

Organizatoarea evenimentului Mirabela Panfil a declarat că Andrei are nevoie de 100 de mii de euro pentru operația din străinătate. „Așteptăm un răspuns oficial de la una din clinicile de peste hotare, din Germania, Franța, Anglia”, a precizat Mirabela Panfil.

Pentru cei care vor să-l ajute în continuare pe Andrei sunt deschise următoarele conturi bancare: RO12BTRLRONCRT0200448001 - BANCA TRANSILVANIA - în RON, Titular cont: Gheorghe Camelia (mama lui Andrei-Eduard), RO59BTRLEURCRT0200448001 -BANCA TRANSILVANIA - în EURO, Titular cont: Gheorghe Camelia, SWIFT-ul bancii: BTRLRO22.

DONAŢII din străinătate se pot face şi prin gofundme (cu carte de credit, sistem PayPal): http://www.gofundme.com/4d3t54

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea. Ce dezastru a putut să provoace explozia unei butelii. De neimaginat. Recomandările pompierilor (galerie foto)

15 Dec 2018 501

Raport DRDP Constanţa. Cum se circulă pe drumurile naţionale şi autostrăzi. Unde ninge. Unde este zăpadă pe carosabil

15 Dec 2018 1585

Bogdan Ioan, din Constanţa, este Vocea României 2018. Ce sumă colosală va încasa. Ce a declarat

15 Dec 2018 4200

Două înfrângeri în prima zi pentru Academia Hagi la turneul final al Memorialului Gheorghe Ene

14 Dec 2018 382

Emil Alexiu, fost asistent în Serviciul de Medicină Legală Constanţa, condamnat definitiv pentru luare de mită

14 Dec 2018 1371

Lanţ de seisme. Cutremur înainte de miezul nopţii. Al treilea de ieri şi al şaptelea în două zile

14 Dec 2018 973

Oficial de la IPJ Constanţa Carambol rutier pe Podul de la Medgidia. Printre victime şi un copil. Dinamica accidentului (galerie foto)

14 Dec 2018 4384

Accident rutier grav. Tamponare între un camion cu buşteni şi două autoturisme. Doi copii, din 11 ocupanţi, au ajuns la spital

13 Dec 2018 1279

Aparatură în valoare de peste 300.000 lei pentru blocul operator al secției Urologie din Spitalul Județean Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 217

Tragedia nopţii în România. Şofer carbonizat. Maşina pe care o conducea a intrat direct sub un tir. Salvatori îngroziţi

13 Dec 2018 1441

Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Avram Iancu. Acesta, în premieră mondială, a străbătut înot Marea Neagră. Ce spunea Iancu la Constanţa

13 Dec 2018 427

S-a deschis sticla de şampanie România s-a calificat direct la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2019

13 Dec 2018 1049

Judecătorul Lia Savonea este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

12 Dec 2018 323

Judecătorul Lia Savonea candidează pentru funcţia de preşedinte al CSM

12 Dec 2018 187

Eveniment naval pe Dunăre. Ce s-a întâmplat şi ce căpitănie zonală a raportat incidentul

12 Dec 2018 794

Emil Ghinea şi Transitions Team, pe podiumul Galei Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (galerie foto)

12 Dec 2018 985

La Universitatea „Andrei Şaguna” Academicieni români prezintă volumul omagial „Educaţia la Centenar”

11 Dec 2018 340

Cutremur extrem de violent. În urmă cu puţin timp. Alertă de tsunami

11 Dec 2018 7665

Bani de la Guvern pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Ce sumă a fost alocată din rezerva bugetară sub semnătura Vioricăi Dăncilă şi pentru ce

11 Dec 2018 2159

UPDATE Meteoalertă. Ceaţă, vizibilitate redusă, depuneri îngheţate în Sud-Est. Ce se întâmplă în judeţele Constanţa şi Tulcea

11 Dec 2018 1094

Constănţean, medaliat mondial. Joc de clasă! Cristian Pletea încheie junioratul în stil de mare campion. Pe podium în proba regină

11 Dec 2018 866

UPDATE. Alertă meteo. Mesaj nou de vreme severă pentru judeţele Constanţa şi Tulcea. Ce localităţi sunt vizate

10 Dec 2018 2606

UPDATE Terifiant. Accident rutier grav. Pieton zdrobit la ieşire din Constanţa. Au trecut peste el cel puţin trei maşini (galerie foto+video)

10 Dec 2018 16953

Trafic blocat pe DN15, în orașul Roznov după un teribil accident rutier. O persoană a murit și alte trei au fost rănite

09 Dec 2018 352

UPDATE2. Oficial de la ISU şi de la IPJ Tragedia nopţii în România. Cinci tineri au murit. Un autoturism a intrat sub un autotren cu numere turceşti (galerie foto)

09 Dec 2018 41099

Poliţia avertizează Polei pe Autostrada Bucureşti-Constanţa. Ce le recomandă şoferilor

09 Dec 2018 890

Vine Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, azi, în judeţul Constanţa. Slujeşte cu trei înalţi ierarhi

09 Dec 2018 1334

UPDATE. Oficial de la IPJ Carambol rutier în municipiul Constanţa. Unde a avut loc şi ce s-a întâmplat. O victimă (galerie foto+video)

08 Dec 2018 10980

„Bravo constănţene, aşa te vrem” Bogdan Ioan, din Constanţa, Vocea României 2018. Postare pe Facebook după ce a intrat în finală

08 Dec 2018 5622

Premieră în Forţele Navale. Cine pleacă în misiune în Afganistan. Câţi militari şi din ce unitate de elită fac parte (galerie foto)

08 Dec 2018 3071

Pro Tv Vocea României 2018. Finaliştii. Printre ei şi un constănţean

08 Dec 2018 2400

Lege pentru poliţişti şi militari. A fost promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial

07 Dec 2018 10710

Militari decoraţi de Iohannis. Printre ei şi foşti comandanţi din actuala Brigadă 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa

06 Dec 2018 2043

Pe drumurile României Accident tehnic. Explicaţiile CNAIR. Despre ce este vorba

06 Dec 2018 825

Tradiții de Sfântul Nicolae, la Liceul Lucian Blaga din Constanța

05 Dec 2018 315

UPDATE Cutremur în această noapte în România. Iată magnitudinea şi distanţa de la epicentru la principalele localităţi din judeţul Constanţa

05 Dec 2018 6559

Schimbare la vârful Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” Constanţa. Despre ce este vorba (galerie foto)

05 Dec 2018 3237

UPDATETragedia nopţii în Portul Constanţa. Unde sunt acum criminaliştii de la IPJ. Şi pompierii de la Detaşamentul Port participă la intervenţie (galerie foto+video)

04 Dec 2018 10972

UPDATE Cod Galben. Ceaţă şi depunere de chiciură. Fenomen meteo periculos în judeţele Constanţa şi Tulcea

04 Dec 2018 899

Incendiu în municipiul Constanţa. Intervenţie de urgenţă a militarilor de la ISU Dobrogea

04 Dec 2018 639

Surprize şi lacrimi la Chefi la cuţite! Chef Scărlătescu întâlnire, după mulţi ani, cu mătuşa sa preferată din judeţul Constanţa

04 Dec 2018 2758

Confort Urban şi serviciul de plată parcare prin SMS, la „judecata“ Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

04 Dec 2018 942

Bilanţul minivacanţei de Ziua Naţională Peste 1000 de persoane au ajuns la UPU Constanţa. Numărul pacienţilor cu fracturi a crescut

03 Dec 2018 216

Ce nu s-a mai auzit în România. Planşeul unui bloc din Bucureşti s-a prăbuşit. Locatari evacuaţi. Intervenţie dificilă a pompierilor (galerie foto)

03 Dec 2018 2085

Editorial Târgul de Crăciun din Piaţa Ovidiu. Tarabe, nişte maşinuţe şi o grămadă de nisip. Căreia nimeni nu îi vede rostul

03 Dec 2018 1227

Accident rutier în zona Staţiunii Jupiter. În această noapte. Şoferul era băut. Maşina s-a zdrobit de copaci

02 Dec 2018 3321

Incendiu mistuitor la o cabană din Bran. Imobilul distrus în totalitate. Turişti evacuaţi

02 Dec 2018 769

Forţele Navale au, din 1 decembrie, un nou contraamiral. Este al treilea, ca funcţie, în ierarhia acestei structuri militare

02 Dec 2018 2665

Incendiu la Mangalia. Unde au fost solicitaţi pompierii şi pentru ce

01 Dec 2018 2651

Doliu. A murit unul dintre cei mai puternici şi mai influenţi oameni ai lumii

01 Dec 2018 1425