Stiri calde

ZIUA de Constanța, alături de campania „O șansă la viață pentru Andrei” Au răspuns apelului umanitar artiști extraordinari, constănțeni inimoși, societăți și numeroase personalități politice ale orașului (galerie foto)

Sala Casei de Cultură a găzduit ieri spectacolul dedicat lui Andrei. Un spectacol de suflet pentru un suflet de copil. Un copil minunat pe care Constanța îl așteaptă acasă, alături de familie.

Faptele artiștilor, societăților, numeroaselor personalități ale orașului și, nu în ultimul rând, ale tuturor constănțenilor participanți, pentru care Andrei a însemnat foarte mult încă din prima clipă în care l-au cunoscut prin intermediul înregistrăilor video, sunt cele care contează, fapte care au făcut ca, ieri seară, în sala Casei de Cultură să se întâmple un lucru extraordinar - constănțenii au reacționat în număr mare pentru a-i da o mână de ajutor lui Andrei și familiei sale. „Motorul” acestei campanii a fost un om la fel de special ca toți ceilalți care i s-au alăturat. Este vorba de colega noastră Mirabela Panfil, reporter la cotidianul Liderul de Opinie.
Sala a aplaudat necontenit pentru Andrei și însănătoșirea sa. Dar faptele tuturor au fost alimentate de intenția, de dorința fiecăruia de a ajuta.

Iată o parte din gândurile celor care au fost prezenți, ieri seară, în sala Casei de Cultură și care au făcut ca această campanie să prindă viață, să prindă aripi pentru Andrei.

Carmen Șerban: „Am văzut anunțul campaniei pe internet, cazul micuțului Andrei, și nu am putut sta deoparte. M-am interesat cine este organizatoarea evenimentului. Am luat legătura cu Mirabela Panfil și i-am spus să nu-și facă probleme că sala va fi plină pe 15 noiembrie. Noi toți artiștii prezenți în această seară aici, ne bucurăm să venim în sprijinul sănătății unui copil, să-i dăm o șansă. Să dea Dumnezeu ca șansa aceasta să fie cu noroc. Eu știu că am o mână bună. Eu sunt un om credincios și m-am rugat lui Dumnezeu pentru copilul acesta. Eu știu că Dumnezeu mă ajută pe mine când mă rog, cu atât mai mult pe alții.” 

La rândul lui, reputatul interpret de muzică grecească, Ionuț Galani a spus: „În seara aceasta ne aflăm aici pentru Andrei. Dumnezeu să-i dea sănătate, iar anul viitor să-l vedem împreună cu noi, aici, pe scenă, dansând. Mă bucur când se fac aceste spectacole pentru că se fac special pentru niște oameni care chiar au nevoie de noi, au nevoie de sănătate și ca să aibă sănătate, uite, e necesar un asemenea spectacol, pentru că câteodată sunt necesari banii pentru a avea sănătate. Așa că sperăm că s-au adunat, cât de cât, ceva bănuți pentru Andrei să poată să respire și el ca noi toți, să poată să-o facă lejer și să nu o mai facă cu ajutorul aparatelor. Vreau să-i promit că la nunta lui voi dansa, cu siguranță, eu, și el va cânta cu mine și vreau să aibă un suflu puternic așa cum am eu de când m-am apucat de cântat.”

Președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru: „Am venit pentru că mi se pare normal ca în astfel de momente cineva să ajute familia, atunci când întâmpină dificultăți, și probabil că acestea sunt cele mai importante momente pentru care ar trebui în calitate de oameni, în calitate de părinți, în calitate, eu știu, de concetățeni, să intervenim și să dăm o mână de ajutor”.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă: „Este un moment de bucurie sufletească pentru mine, ca și pentru toți cei prezenți în sală. Eu particip la numeroase astfel de campanii. Mă bucur că și în această seară am putut să particip și să ajut, și îmi doresc ca statul român să ajungă atât de puternic încât să poată fi alături și el de aceste persoane, care sunt în nevoi, pentru că el ar trebui să fie cel mai puternic implicat în ceea ce privește ajutorul persoanelor cu probleme. Important este ca statul să se întărească în această direcție și să fie principalul care asigură condiții, în special, pentru copii. Pentru că, vedeți, cele mai grave probleme în ultima perioadă sunt la copii, cele mai grave cazuri, din păcate, sunt la tineri și la copii”.

Iustin Fabian Roman, consilier local: „PDL a fost întotdeauna aproape de cazuri de genul acesta. Ne bucurăm că am putut să strângem o mică sumă de bani cu care să participăm, să sperăm, la un eveniment plăcut pentru acest suflețel. Și eu am doi copii și mă bucur foarte mult că am putut să ajutăm”.

Cu aceleași gânduri minunate au fost alături de Andrei cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, Crucea Roșie, deputatul Mircea Titus Dobre, care, la apelul cotidianului ZIUA de Constanța, s-a alăturat campaniei, deputatul Radu Babuș, Gabriela Mazăre, mama edilului Radu Mazăre, managerul Laguna, senatorul Alexandru Mazăre, întreaga Organizație PDL Constanța, Partidul Forța Civică, Partidul Poporului Dan Diaconescu, întreaga organizație a PSD Constanța, cofetăria Alfa Beta, doctorul Adrian Alexandru Chițoi, Marian Mancea, precum și următoarele trupe și artiști: formaţia Makidonia, Asteria, Giunea Mea, Iulian Bratu, Lucian Colareza, Sergio & Ice, Tatiana Beleuţă din Republica Moldova,  Salsa Encanto, Salsa Friends, Carla Bellydance, Joy to Dance, Marian Cristea, Elena Ruşa. Alături de campanie au fost și Gromosteanu Hari, Boldas Jacksy, Vallentino, Ramona R. Make Up, Bonsay Atmosphere, Carmen Carmencita, Mihai Oprea, Alexandru Burcin, Mihaela Oana Paraschiv, Adumitresei Tina Mihaela, Carmen Mocanu, Raluca Gheorghe, Ioana Alexandra Trofimov.

Andrei s-a născut, în octombrie 2012, într-o clinică privată din Constanţa, iar la cinci zile de la naştere, medicii din Bucureşti au descoperit că micuţul suferă de o boală complicată, fiind diagnosticat cu paralizie bilaterală de diafragm, insuficienţă respiratorie cronică - Traheostomie, ventilaţie mecanică prelungită, hipoxie perinatală şi retard în dezvoltarea psihomotorie.
Din momentul internării, Andrei este ventilat mecanic pentru a putea respira, primind alimentele prin intermediul sondei nasogastrice.


Medicii spitalului Marie Curie din București au făcut tot ce a depins de ei pentru ca Andrei să nu mai sufere, însă, în ciuda eforturilor depuse, în decursul unui an, nu s-a constatat vreo îmbunătăţire semnificativă a afecţiunii.

Doctorii sunt în imposibilitatea de a pune un diagnostic cert, neavând disponibile metodele diagnostice necesare. De aceea, şansa lui Andrei o reprezintă deplasarea la o clinică din străinătate, unde există aparatura necesară pentru asigurarea tratamentului. Vorbim însă de costuri ridicate, pe care familia lui Andrei nu le poate suporta. Spectacolul de ieri seară de la Casa de Cultură înseamnă pentru Andrei și familia sa începutul unui nou drum.

Organizatoarea evenimentului Mirabela Panfil a declarat că Andrei are nevoie de 100 de mii de euro pentru operația din străinătate. „Așteptăm un răspuns oficial de la una din clinicile de peste hotare, din Germania, Franța, Anglia”, a precizat Mirabela Panfil.

Pentru cei care vor să-l ajute în continuare pe Andrei sunt deschise următoarele conturi bancare: RO12BTRLRONCRT0200448001 - BANCA TRANSILVANIA - în RON, Titular cont: Gheorghe Camelia (mama lui Andrei-Eduard), RO59BTRLEURCRT0200448001 -BANCA TRANSILVANIA - în EURO, Titular cont: Gheorghe Camelia, SWIFT-ul bancii: BTRLRO22.

DONAŢII din străinătate se pot face şi prin gofundme (cu carte de credit, sistem PayPal): http://www.gofundme.com/4d3t54

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Episcopul Tulcii, PS Visarion, aniversat la Mănăstirea Dervent (galerie foto)

20 Oct 2018 434

Accident rutier grav în județul Constanța. Auto răsturnat. O tânără, de 28 de ani, este decedată (galerie foto+video)

20 Oct 2018 12765

Accident rutier grav. Victima lovită pe trecerea de pietoni. Traficul este îngreunat

20 Oct 2018 984

Se întâmplă în România. Sute de pompieri la intervenţie. Arde un depozit de uleiuri. Echipaje din judeţele vecine sar în ajutor

20 Oct 2018 1298

Alertă. Avioanele canadiene de la baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion militar rusesc deasupra Mării Negre (galerie foto)

20 Oct 2018 4872

Ce voce! Arhidiacon al Arhiepiscopiei Tomisului, concurent la Vocea României! Câte scaune a întors (video)

19 Oct 2018 4134

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări. Iată care sunt condiţiile de participare

19 Oct 2018 830

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 octombrie 2018

19 Oct 2018 247

Bani pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa. Ce sume au fost alocate de Ministerul Transporturilor şi pentru ce

19 Oct 2018 855

Cutremur, în România, în toiul nopţii. La numai trei ore după ce un altul avusese loc aproape de litoralul românesc al Mării Negre

19 Oct 2018 15743

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 octombrie 2018

18 Oct 2018 269

Premierul Dăncilă a anunţat cine şi cum va face Spitalul Regional Constanţa. Mai mare decât cel judeţean. Câte paturi va avea

18 Oct 2018 6174

Galerie foto Accident rutier grav aproape de Mangalia. Maşina răsturnată. Şoferul fără permis. Două victime. Cum s-a petrecut evenimentul

17 Oct 2018 2640

Ordonanţa de urgenţă numărul 92/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei

17 Oct 2018 1030

Accident rutier grav în această noapte în Cumpăna. Trei victime. Două femei şi o fetiţă. Ce spune IPJ Constanţa

16 Oct 2018 4698

Lanţ de cutremure violente în această noapte. Pentru două s-a emis alertă de tsunami. Replici puternice

16 Oct 2018 1852

Un nou termen de judecată pentru medicul Marius Militaru

16 Oct 2018 367

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Integral (document)

15 Oct 2018 2248

Lansare de carte, astăzi, la Casa de Cultură Constanţa

15 Oct 2018 682

Editorial Simulări de cutremure, sondaje înşelătoare, referendum fără participanţi. Poate, poate, nu mai înţelegem problemele reale ale României

15 Oct 2018 576

Admitere în magistratură Un singur constănţean declarat admis. Cine este şi ce notă a obţinut

15 Oct 2018 1943

Programul slujirii ierarhilor din Mitropolia Munteniei şi a Dobrogei, astăzi, în ziua sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva

14 Oct 2018 794

MAE avertizează pe cei ce sunt sau vor să meargă în Portugalia Cod roșu de vânt puternic. La ce viteză incredibilă ajunge Uraganul Leslie

14 Oct 2018 629

Incendiu, în Valu lui Traian, judeţul Constanţa. Un echipaj de pompieri a plecat la intervenţie. Pericol de extindere (galerie foto+video)

14 Oct 2018 4727

Liga Militarilor Profesioniști a aderat la Euromil. Despre Euromil. Dan Albu, preşedintele LMP, spune că este un moment istoric (galerie foto)

13 Oct 2018 2082

UPDATE. Au cucerit aur şi argint! Doi boxeri de la CS Farul Constanţa, în finala Campionatului Naţional (galerie foto)

12 Oct 2018 816

MApN. Proiect privind trecerea unor imobile din domeniul public în domeniul privat al statului din judeţele Constanţa şi Tulcea

12 Oct 2018 3447

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, amânat

12 Oct 2018 304

BC Athletic - CSM Mediaş. Primul meci acasă Andrei Talpeş - „Atunci când avem fanii alături de noi, suntem mai puternici“

12 Oct 2018 733

Spitalul Judeţean Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante

11 Oct 2018 506

Comerț ilicit în încinta Spitalului Județean Constanţa. Ce amenzi au aplicat poliţiştii locali

11 Oct 2018 871

UPDATE. Oficial de la IPJ Judeţul Constanţa. Accident rutier grav. Tir intrat în copac. Cum a fost posibil. O victimă (galerie foto)

11 Oct 2018 4177

Decizie semnată de Dăncilă. Şeful Departamentului pentru Luptă Antifraudă a demisionat. Se întoarce la DNA. Cine îl va înlocui

11 Oct 2018 828

Cutremur extrem de puternic urmat de replici violente. A fost emisă alerta de tsunami

11 Oct 2018 2486

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 832

Schimbare între judecători în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Iese şeful Structurii de Securitate şi intră cel mai tânăr judecător de la Înalta Curte

11 Oct 2018 1120

Andrei-Atila-Luca Chendi exercită atribuţiile şefului, cu rang de secretar de stat, al Departamentului pentru Lupta Antifraudă - DLAF

10 Oct 2018 215

Avarie la CET Constanţa. Ce zonă este afectată

10 Oct 2018 1076

Proiect de act normativ privind finanţarea paradei militare naţionale prilejuite de data de 1 Decembrie 2018. Cheltuieli preconizate

10 Oct 2018 4101

UPDATE. Oficial de la IPJ Judeţul Constanţa. Bebeluş de numai trei săptămâni decedat. Medicii nu au mai putut face nimic. Poliţia anchetează cazul

09 Oct 2018 9275

Pe cine a numit premierul Dăncilă şefă la unul dintre cele mai importante oficii guvernamentale. De unde vine aceasta

09 Oct 2018 1092

Spaţiile comerciale din Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la licitaţie

09 Oct 2018 245

Admitere în magistratură Trei constănţeni au fost declaraţi admişi. Unul are identitatea protejată

09 Oct 2018 769

UPDATE. Oficial de la ISU Judeţul Constanţa. Incendiu puternic. La ce intervin, acum, pompierii

08 Oct 2018 4694

Duminica seismelor. Lanţ de cutremure în România. Toate atipice. Ce au înregistrat, ieri, seismografele

08 Oct 2018 1083

În plutonul fruntaş FC Viitorul, a treia victorie la rând. Ce spune Cătălin Anghel despre succesul de la Iaşi

08 Oct 2018 837

Personalităţi din judeţ, prezente, alături de ZIUA de Constanţa, la acordarea numelui istoricului Adrian V. Rădulescu şcolii din Dorobanţu, judeţul Călăraşi (galerie foto)

08 Oct 2018 1281

Tragedie în judeţul Constanţa. Mort în accident rutier. Un BMW l-a evitat. A doua maşină nu. Unde a avut loc evenimentul (galerie foto+video)

07 Oct 2018 15220

Accident rutier grav Un tânăr motociclist a fost ucis, în trafic, de un preot. Dinamica accidentului. Comunicatul Episcopiei

07 Oct 2018 1900

Accident rutier grav. Poziţia maşinii mai rar văzută. Trei tineri au ajuns la spital

06 Oct 2018 2578