ZIUA de Constanța, alături de campania „O șansă la viață pentru Andrei” Au răspuns apelului umanitar artiști extraordinari, constănțeni inimoși, societăți și numeroase personalități politice ale orașului (galerie foto)

Sala Casei de Cultură a găzduit ieri spectacolul dedicat lui Andrei. Un spectacol de suflet pentru un suflet de copil. Un copil minunat pe care Constanța îl așteaptă acasă, alături de familie.

Faptele artiștilor, societăților, numeroaselor personalități ale orașului și, nu în ultimul rând, ale tuturor constănțenilor participanți, pentru care Andrei a însemnat foarte mult încă din prima clipă în care l-au cunoscut prin intermediul înregistrăilor video, sunt cele care contează, fapte care au făcut ca, ieri seară, în sala Casei de Cultură să se întâmple un lucru extraordinar - constănțenii au reacționat în număr mare pentru a-i da o mână de ajutor lui Andrei și familiei sale. „Motorul” acestei campanii a fost un om la fel de special ca toți ceilalți care i s-au alăturat. Este vorba de colega noastră Mirabela Panfil, reporter la cotidianul Liderul de Opinie.
Sala a aplaudat necontenit pentru Andrei și însănătoșirea sa. Dar faptele tuturor au fost alimentate de intenția, de dorința fiecăruia de a ajuta.

Iată o parte din gândurile celor care au fost prezenți, ieri seară, în sala Casei de Cultură și care au făcut ca această campanie să prindă viață, să prindă aripi pentru Andrei.

Carmen Șerban: „Am văzut anunțul campaniei pe internet, cazul micuțului Andrei, și nu am putut sta deoparte. M-am interesat cine este organizatoarea evenimentului. Am luat legătura cu Mirabela Panfil și i-am spus să nu-și facă probleme că sala va fi plină pe 15 noiembrie. Noi toți artiștii prezenți în această seară aici, ne bucurăm să venim în sprijinul sănătății unui copil, să-i dăm o șansă. Să dea Dumnezeu ca șansa aceasta să fie cu noroc. Eu știu că am o mână bună. Eu sunt un om credincios și m-am rugat lui Dumnezeu pentru copilul acesta. Eu știu că Dumnezeu mă ajută pe mine când mă rog, cu atât mai mult pe alții.” 

La rândul lui, reputatul interpret de muzică grecească, Ionuț Galani a spus: „În seara aceasta ne aflăm aici pentru Andrei. Dumnezeu să-i dea sănătate, iar anul viitor să-l vedem împreună cu noi, aici, pe scenă, dansând. Mă bucur când se fac aceste spectacole pentru că se fac special pentru niște oameni care chiar au nevoie de noi, au nevoie de sănătate și ca să aibă sănătate, uite, e necesar un asemenea spectacol, pentru că câteodată sunt necesari banii pentru a avea sănătate. Așa că sperăm că s-au adunat, cât de cât, ceva bănuți pentru Andrei să poată să respire și el ca noi toți, să poată să-o facă lejer și să nu o mai facă cu ajutorul aparatelor. Vreau să-i promit că la nunta lui voi dansa, cu siguranță, eu, și el va cânta cu mine și vreau să aibă un suflu puternic așa cum am eu de când m-am apucat de cântat.”

Președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru: „Am venit pentru că mi se pare normal ca în astfel de momente cineva să ajute familia, atunci când întâmpină dificultăți, și probabil că acestea sunt cele mai importante momente pentru care ar trebui în calitate de oameni, în calitate de părinți, în calitate, eu știu, de concetățeni, să intervenim și să dăm o mână de ajutor”.

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă: „Este un moment de bucurie sufletească pentru mine, ca și pentru toți cei prezenți în sală. Eu particip la numeroase astfel de campanii. Mă bucur că și în această seară am putut să particip și să ajut, și îmi doresc ca statul român să ajungă atât de puternic încât să poată fi alături și el de aceste persoane, care sunt în nevoi, pentru că el ar trebui să fie cel mai puternic implicat în ceea ce privește ajutorul persoanelor cu probleme. Important este ca statul să se întărească în această direcție și să fie principalul care asigură condiții, în special, pentru copii. Pentru că, vedeți, cele mai grave probleme în ultima perioadă sunt la copii, cele mai grave cazuri, din păcate, sunt la tineri și la copii”.

Iustin Fabian Roman, consilier local: „PDL a fost întotdeauna aproape de cazuri de genul acesta. Ne bucurăm că am putut să strângem o mică sumă de bani cu care să participăm, să sperăm, la un eveniment plăcut pentru acest suflețel. Și eu am doi copii și mă bucur foarte mult că am putut să ajutăm”.


Cu aceleași gânduri minunate au fost alături de Andrei cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, Crucea Roșie, deputatul Mircea Titus Dobre, care, la apelul cotidianului ZIUA de Constanța, s-a alăturat campaniei, deputatul Radu Babuș, Gabriela Mazăre, mama edilului Radu Mazăre, managerul Laguna, senatorul Alexandru Mazăre, întreaga Organizație PDL Constanța, Partidul Forța Civică, Partidul Poporului Dan Diaconescu, întreaga organizație a PSD Constanța, cofetăria Alfa Beta, doctorul Adrian Alexandru Chițoi, Marian Mancea, precum și următoarele trupe și artiști: formaţia Makidonia, Asteria, Giunea Mea, Iulian Bratu, Lucian Colareza, Sergio & Ice, Tatiana Beleuţă din Republica Moldova,  Salsa Encanto, Salsa Friends, Carla Bellydance, Joy to Dance, Marian Cristea, Elena Ruşa. Alături de campanie au fost și Gromosteanu Hari, Boldas Jacksy, Vallentino, Ramona R. Make Up, Bonsay Atmosphere, Carmen Carmencita, Mihai Oprea, Alexandru Burcin, Mihaela Oana Paraschiv, Adumitresei Tina Mihaela, Carmen Mocanu, Raluca Gheorghe, Ioana Alexandra Trofimov.

Andrei s-a născut, în octombrie 2012, într-o clinică privată din Constanţa, iar la cinci zile de la naştere, medicii din Bucureşti au descoperit că micuţul suferă de o boală complicată, fiind diagnosticat cu paralizie bilaterală de diafragm, insuficienţă respiratorie cronică - Traheostomie, ventilaţie mecanică prelungită, hipoxie perinatală şi retard în dezvoltarea psihomotorie.
Din momentul internării, Andrei este ventilat mecanic pentru a putea respira, primind alimentele prin intermediul sondei nasogastrice.


Medicii spitalului Marie Curie din București au făcut tot ce a depins de ei pentru ca Andrei să nu mai sufere, însă, în ciuda eforturilor depuse, în decursul unui an, nu s-a constatat vreo îmbunătăţire semnificativă a afecţiunii.

Doctorii sunt în imposibilitatea de a pune un diagnostic cert, neavând disponibile metodele diagnostice necesare. De aceea, şansa lui Andrei o reprezintă deplasarea la o clinică din străinătate, unde există aparatura necesară pentru asigurarea tratamentului. Vorbim însă de costuri ridicate, pe care familia lui Andrei nu le poate suporta. Spectacolul de ieri seară de la Casa de Cultură înseamnă pentru Andrei și familia sa începutul unui nou drum.

Organizatoarea evenimentului Mirabela Panfil a declarat că Andrei are nevoie de 100 de mii de euro pentru operația din străinătate. „Așteptăm un răspuns oficial de la una din clinicile de peste hotare, din Germania, Franța, Anglia”, a precizat Mirabela Panfil.

Pentru cei care vor să-l ajute în continuare pe Andrei sunt deschise următoarele conturi bancare: RO12BTRLRONCRT0200448001 - BANCA TRANSILVANIA - în RON, Titular cont: Gheorghe Camelia (mama lui Andrei-Eduard), RO59BTRLEURCRT0200448001 -BANCA TRANSILVANIA - în EURO, Titular cont: Gheorghe Camelia, SWIFT-ul bancii: BTRLRO22.

DONAŢII din străinătate se pot face şi prin gofundme (cu carte de credit, sistem PayPal): http://www.gofundme.com/4d3t54

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 232

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 280

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 366

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 967

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 533

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 513

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 488

MAEDin Agenda de lucru a MAE 17 aprilie 2024, vă semnalăm

17 Apr 2024 246

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 678

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 711

Sportivii de la CS Medgidia, medalii la Campionatul Național de Kempo K1. Eric Crînguș participă la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 392

Atleții de la CS Medgidia, clasări în plutonul fruntaș la „Maratonul Argonauților“ (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 515

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1337

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 884

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 414