Stiri calde

Ziua Dobrogei, sărbătorită la Monumentul Independenței din Tulcea (galerie foto)

Miercuri, 14 noiembrie 2018, la Monumentul Independenței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu Patria Mamă.
 
Cu acest prilej, a avut loc un ceremonial militar și religios și au fost depuse coroane de flori din partea Consiliului Județean, a Instituției Prefectului, prin prefectul Lucian Furdui, a Primăriei Municipiului, prin viceprimarul Andaluzia Luca, a altor instituții și asociații.
 

 „Cu 140 de ani în urmă, principele Carol I, alături de guvernul condus de IC Brătianu și ministrul de Externe Mihail Kogălniceanu, lansa „Proclamația către Dobrogeni” și „Înaltul ordin de zi” către armată. În aceeași zi, după aproape jumătate de secol de ocupație otomană, importante unități românești soseau la Tulcea – capitala de atunci a provinciei, fiind primite cu entuziasm de către o populația multietnică, dar liberă și  dornică să-și construiască viitorul. Acesta a fost momentul săvârșirii unui act istoric ireversibil. Integrarea Dobrogei în întregul românesc era, de fapt, urmarea firească a unei îndelungate evoluții istorice, a opțiunii exprimate de majoritatea populației din Dobrogea, la care se adăugau jertfele oferite de România în Războiul Otoman.
 
Ca și celelalte Provincii ale României de azi, Dobrogea își continuă dezvoltarea armonioasă, bucurându-se în ultimii ani de numeroasele beneficii oferite de integrarea României în UE și de accesarea unor importante fonduri prin programe Operaționale Comune sau Programe Transfrontaliere.
 
Este un privilegiu, un motiv de bucurie, dar și de responsabilitate pentru cetățenii județelor Tulcea și Constanța de a fi uniți și de a onora mai departe spiritul de învingător al înaintașilor ducând numele și prestigiul regiunii noastre la înălțimea idealului românesc de progres și prosperitate.
 
În acest sens, Actul de promisiune civică pe care l-am semnat, la Constanța, în urmă cu două săptămâni, trebuie să constituie o garanție și o legătură mai mult decât temeinică pentru construirea unui viitor generos în beneficiul ambelor părți.

Doresc să închei prin a adresa tuturor dobrogenilor, la ceas aniversar, un călduros salut, împreună cu sincera urare de sănătate, prosperitate și pace. La mulți ani!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


Sursa foto: Consiliul Județean Tulcea 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi medici bucureșteni vor fi detașați la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Tulcea (galerie foto)

29 May 2019 1284

Contractul de finațare pentru modernizarea Portului Tulcea, semnat în prezența miniștrilor Transporturilor și Culturii (galerie foto)

14 May 2019 793

Ministrul Răzvan Cuc a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Portului Tulcea

14 May 2019 657

Seminarul „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“ s-a desfășurat la Tulcea

16 Mar 2019 928

Tulcea. Instituția Prefectului și-a prezentat raportul de activitate pe 2018

11 Feb 2019 959

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 815

Dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu, un nou termen, azi, la Curtea de Apel Bucureşti

01 Feb 2019 469

Șase autospeciale noi, intrate în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea (galerie foto)

25 Jan 2019 679

Recepție de Anul Nou la Episcopia Tulcii. Ce mesaj a transmis cu această ocazie președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu (galerie foto)

08 Jan 2019 1006

Tulcea. Șantierele obiectivelor majore de investiții vor fi deschise din 2019

19 Dec 2018 511

Cei mai buni sportivi ai anului 2018, premiați la Gala Sportului Tulcean (galerie foto)

12 Dec 2018 945

Județul Tulcea s-a înfrățit cu Raionul Cahul, din Republica Moldova, în cadrul campaniei „Centenar prin Înfrățire 2017-2018“ (galerie foto)

07 Dec 2018 847

Moș Nicolae a venit cu daruri pentru 500 de copii din Delta Dunării (galerie foto)

06 Dec 2018 867

Centenarul la Tulcea. Depuneri de coroane și inaugurarea unui nou dispensar medical comunal în Valea Nucarilor (galerie foto)

02 Dec 2018 520

Spectacol de Ziua Națională a României, la Sala Polivalentă din Tulcea (galerie foto)

01 Dec 2018 908