Ziua Eroilor, sărbătorită printr-un ceremonial militar şi religios la Casa de Cultură (galerie foto)

Astăzi, cu ocazia prăznuirii Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului, Jandarmeria Constanţa va desfăşura o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.
 
Conducerea Jandarmeriei Constanţa a participat, de la ora 13.00, la ceremonialul militar şi religios, organizat de către autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României situat în zona Casei de Cultură. De asemenea, comandanţii detaşamentelor din Mangalia şi Medgidia vor fi prezenţi la manifestările organizate cu această ocazie specială. 
 
În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională. Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război - Ziua Eroilor - se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.
 
În toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarmeria Constanţa marchează ziua de 9 mai

09 May 2016 1714

Fără apă caldă!

19 May 2015 1753