Stiri calde

Ziua Femeii organizată la Clubul de Femei al Ambasadei Chinei. Cine s-a aflat pe lista de invitaţi (galerie foto)

În ziua de 8 martie 2018, la invitația Excelentei Sale, Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România și a soției sale, Tan Yuxiu, femeile social democrate din Romania au participat la evenimentul de sarbatorire a Zilei Internaționale a Femeii, organizat de Clubul de Femei al Ambasadei Chinei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cumpăna, la eveniment au participat Viorica Dăncilă – primul ministru al României, Gabriela Firea – primarul general al capitalei, Maria Lazăr – secretarul general al Organizaţiei Femeilor Social Democrate din România, alături de doamne ministru din Guvernul României, doamne parlamentar, preşedinte ale organizaţilor judeţene de femei social democrate, dar şi doamne primar.

Primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa, Mariana Gâju a participat cu onoare la acest la eveniment.

Ambasadorul Xu  a ținut un discurs și a urat un sincer „la mulți ani” tuturor oaspetelor, a apreciat în mod pozitiv realizările remarcabile ale Chinei și României prin implicarea femeilor, și a felicitat călduros faptul că doamna Dăncilă a devenit prima femeie Prim-Ministru din istoria României.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Xu Feihong a relatat că România si China  întrețin o prietenie tradițională, iar schimburile dintre femei joacă un rol special pentru promovarea relațiilor bilaterale.

La eveniment, Excelenta Sa, Ambasador Xu Feihong, împreună cu invitatele au cântat imnurile naționale ale Chinei și României, diplomatele și soțiile diplomaților chinezi au prezentat o paradă de cheongsam, rochie tradițională chineză.

Ținând cont de sărbătorirea Centenarului Marii Unirii a României, diplomații chinezi au cântat „Hora Unirii”.

Bucătarul chinez a prezentat gastronomia chineză, iar gazda și musafirii au preparat împreună colțunași, au gustat mâncarea chinezească și stat de vorbă despre prietenie.

Sursa foto: Primăria Cumpăna

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 801

Primăria Cumpăna face apel către locuitorii comunei - „Ansamblul locurilor de joacă a fost dezmembrat prin slăbirea șuruburilor, ceea ce a pus în pericol viața copiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2019 511

A doua etapă din cadrul programului primăriei Cumpăna „Tabere de vară pentru elevii cu rezultate deosebite în anul școlar 2018 – 2019”

19 Jul 2019 305

Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”

19 Jul 2019 437

Circa patru kilometri de drumuri din comuna Cumpăna, reabilitate (document)

18 Jul 2019 525

Creșă nouă, grădiniță, trotuare reabilitate Continuă lucrările din cadrul proiectelor demarate de Primăria Cumpăna

15 Jul 2019 612

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1341

Invitaţie la spectacol, în această seară Sfârşit de stagiune şcoala de balet „Nicolae Spirescu” din Cumpăna

17 Jun 2019 1049

Depunere de coroane şi slujbă de parastas, de Ziua Eroilor, la Cumpăna Mariana Gâju - „Să nu-i uităm pe eroii neamului românesc ce s-au sacrificat pe câmpul de luptă“ (galerie foto)

07 Jun 2019 919

Masa de Iftar, simbol al prieteniei interetnice, a fost organizată în comuna Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 1070

Spectacol pentru copii, oferit de Primăria și Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

03 Jun 2019 711

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 940

Zi de sărbătoare la Cumpăna Festivalul naţional de folclor pentru tineri interpreţi „Dor de cânt românesc“, la cea de-a XIV-a ediţie

31 May 2019 1004

Faza locală a concursului „Micii sanitari“ de la Cumpăna şi-a găsit câştigătorii. Copiii de la Grădiniţa „Florilor“ merg în etapa judeţeană (galerie foto)

28 May 2019 540

Copiii de la Grădinițele „Florilor“ și „Sfânta Maria“ din Cumpăna, la Concursul „Micii sanitari“, ajuns la cea de-a XIV-a ediție

25 May 2019 727