Ziua Națională a Republicii Elene, sărbătorită la Tulcea


Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat duminică, 25 martie, la manifestările organizate de Tineretul Elen Tulcea, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Elene. Spectacolul susținut de ansambluri folclorice de copii și tineri din cadrul comunității elene a avut loc pe scena Teatrului Jean Bart.
 

„Avem, aici, la Tulcea, o comunitate puternică de greci, cu o activitate foarte interesantă, care face eforturi semnificative pentru păstrarea tradiţiilor acestei minorităţi. Este o mândrie pentru mine să fiu în mijlocul dumneavoastră atunci când organizaţi astfel de spectacole pline de semnificaţie pentru grecii din acest judeţ.

Tulcea a fost şi rămâne un exemplu de bună practică atunci când vine vorba despre traiul animat de respectul reciproc între oameni. Personal, consider că această diversitate etnică dă identitate judeţului nostru şi ne transformă într-un adevărat mozaic al minorităţilor.
Vă doresc să rămâneţi consecvenţi și plini de inițiativă în organizarea de evenimente și țin să vă asigur și pe viitor de tot sprijinul Consiliului Județean în toate proiectele pe care le veți iniția în beneficiul cetățenilor comunităților noastre și al județului.

În final, aş dori să felicit organizatorii, Tineretul Elen, dar şi pe artiştii care vor performa pe scena Teatrului Jean Bart pentru a sărbători Ziua Greciei.

Felicitări încă o dată şi un călduros „La Mulţi Ani“ grecilor de pretutindeni!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

25 martie, Ziua Naţională a Republicii Elene. Grecii din Constanța spun „La mulți ani Grecia!”, cu aceeași emoție ca și „La mulți ani România!”

25 Mar 2024 1427

#Constanța culturală Spectacol de celebrare a Zilei naționale a Greciei, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța

28 Apr 2022 3260

Ziua Naţională a Greciei, sărbătorită la Constanţa. Comunitatea Elenă „Elpis“ a organizat un spectacol unic la Casa de Cultură (galerie foto + video)

25 Mar 2019 3555

Preşedintele Comunităţii Elene „Elpis“ Constanţa, Anton Antoniadis - „Nu contează ce imn este intonat, inima bate cu putere la amândouă“

13 Mar 2019 2542

Comunitatea Elenă „Elpis” sărbătorește cea de a doua Zi Națională

26 Oct 2018 1854

Imagini de la evenimentAtmosferă de sărbătoare cu cântec și dans de Ziua Națională a Greciei (galerie foto)

13 Apr 2018 2213

Ziua Națională a Greciei, sărbătorită de Comunitatea Elenă „Elpis”. Iată programul manifestărilor!

23 Oct 2017 4138

Tradiţii greceşti, transpuse în muzică şi dans Spectacol în cinstea Zilei Naţionale, la Casa de Cultură Constanţa

18 Mar 2016 3054

Ziua Naţională a Greciei, celebrată de comunitatea elenă „Elpis“ din Constanţa

19 Mar 2015 3699