Astrocafe.ro Inteligenta corpului si rolul naturii in vindecare


„Există 100 de miliarde de celule în organism și fiecare are șase gigabytes de memorie. Activitățile celulare sunt coordonate de două sisteme de comunicare intracelulară: sistemul nervos și sistemul endocrin.

Sistemul nervos funcționează prin impulsuri electrice care se deplasează de la o parte a corpului la alta si care transporta informații simple - cum ar fi e-mailul pe internet.

Sistemul glandular endocrin operează prin trimiterea de mesageri (numiți liganzi) de la o parte a corpului la alta si care transportă informații complexe, cum ar fi pachetele livrate de curierul FEDEX” Dr. David Stewart

Functiile celulelor sunt mult mai complexe. Ele sunt guvernate de o inteligenta divina care se manifesta in inteligenta corpului/organismului. Daca ne-am dedica timp sa ne ascultam organismul - aceasta inteligenta, nu am mai suferi de atitea boli fizice.  Atit ne-am lasat dusi de nas de societate, reclame si sabloane incit am uitat de inteligenta noastra personala!

Pe lângă alte proprietăți, moleculele de uleiuri esențiale se comportă ca niște mesageri (liganzi) care transportă informații celulelor, comunică cu ADN-ul celular pentru a aduce echilibru, sănătate și vindecare. Aceste molecule/mesageri nu sunt decat niste structuri cu anumite job-uri. 

Va dau un exemplu: eugenolul este prezent in uleiul de ciusoare (Clove). Treaba eugenolului este de a amorti un tesut ("anuleaza" temporar niste nervuri) - il putem numi anestezic. Datorita acestui compus il folosim la dureri de dinti. Un alt exemplu este acidul salicilic care actioneaza ca aspirina. Uleiurile esentiale de Wintergreen si Birch (mesteacan) au acest compus in proportie de 90%.

Uleiurile esentiale cu grad terapeutic nu sunt numai ceva-uri care miros frumos sau e ceva la moda. Plantele au fost create pe pamint inainte ca noi oamenii sa fim creati. Plantele au un scop, acela de a ajuta organismul in a elimina acele blocaje care creeaza boli. Ele sunt inteligente pentru ca mama natura este inteligenta. Au scopul de a asista acea inteligenta divina din noi care ne face sa ne simtim sanatosi si plini de viata. 

Kati Heppelmann


Sursa: astrocafe.ro​

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.