Lună Plină în Scorpion, 11 mai 2017. Transformare necesară



“M-am nascut  sa aduc in lume iubire, nu ura….”Sofocle-Antigona

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, iar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Scorpion gradul 20:24 iar Soarele se afla in Taur gradul  20:24. In limbaj astrologic, Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut (cand a fost Luna Noua in Scorpion pe 30 octombrie 2016), acuma putem culege roade frumoase, putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceasta LUMINA MAGICA care ne poate ajuta sa cinstim invizibilul si sa nu mai fim deranjati de logica limitata a vizibilului.

Cum faza de Luna Plina in Scorpion este un aspect de opozitie dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitatea, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul vorbeste prin verbul “ a avea”, vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, ii place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubeste stabilitatea, vrea limite clare in ceea ce priveste binele si raul, neaga posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubeste riscul, manipularile emotionale, opiniile nestramutate si se teme de tradare. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde, relatii profunde facute sus in cer. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii, regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile.

Aspectele de opozitie sunt purtatoare de tensiuni, provocari, obstacole, ele spun “ trezeste-te”, participa constient la experientele vietii. Ele sunt provocatoare in relatii in care lipsa de obiectivitate “ tu esti de vina si nu eu”, nu face decat sa strice totul. Dar acuma, sedinta astrala da verdict clare, spune cine este “ vinovatul”. Aceasta lunatie va pune sub semnul intrebarii stabilitatea noastra prin faptul ca semnul Scorpion stie atat de bine sa dea viata lucrurilor aparent ingropate, uitate, sa vina cu o nota karmica aparent uitata dar universul nu uita nimic. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o marturisire a tot ceea ce a adunat sufletul in ultimile sase luni, a adunat in el emotii de toate felurile iar acuma spune “ gata, nu mai pot asa, trebuie sa iau o hotarare”. O  Luna Plina va pune accentul pe relatii de tot felul si propaga un adevar divin care sfinteste sau biciuieste, acesta este adevarul, un adevar divin si nu un adevar propagat prin unelte pamantesti care de multe ori este in contradictie cu divinitatea.

Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur activeaza casele X-IV, domenii ce vorbesc despre cariera, vocatie, functii inalte in stat, familie, tara, radacini, parinti. In casa X, Luna Plina in Scorpion este puternica si va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, ambitii profesionale, statut social, sefi, functii inalte. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc. Intr-un context mai practic, aici, angajatorii si regulile lor, ne influenteaza viata noastra foarte mult.

Aceasta Luna Plina in Scorpion in casa X (casa naturala a lui Saturn ) poate fi un judecator aspru si dur pentru cei care au ajuns “ sus “ nemeritat, este intunericul care aduce in lumina secrete, jocuri ale puterii, mizeria morala. Ambitiile implinite fara prea multa munca dar prin diferite metode neortodoxe sunt vizibile in aceasta perioada, energia acestei lunatii poate “ detrona “ pe cei care isi folosesc puterea personala doar pentru a face rau.

In general, pentru cei fara probleme in familie, aceasta lunatie poate fi blanda dar pentru cei care se confrunta deja cu situatii personale (cariera, familie, servici, iubire) grele, exista un potential de durere, sensibilitate extrema, fracturi in relatiile de familie, probleme de sanatate ale parintilor, mamei.

Un aspect de opozitie (Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur ) aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.

Acuma, in acest concert astral, Pluto retrograd pe gradul 19:18 Capricon are rolul de mediator (face un aspect de sextil cu Luna in Scorpion si un aspect de trigon cu Soarele in Taur), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca  nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa, este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor. O Luna Plina in Scorpion sustinuta chiar de propriul guvernator Pluto retrograd in Capricorn ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala, suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre. Ar fi cel mai bine sa incercam sa cultivam compasiunea, intelegerea, sa abordam cu incredere tot ceea ce submineaza comportamentul nostru, actiunile noastre, dorintele noastre, sa ne eliberam de teama de a ne confrunta cu greutatile emotionale care odata recunoscute pot sa ne ajute in vindecare.

Casa activata de Pluto in Capricorn arata domeniul de viata in care ne confruntam in direct cu problemele legate de putere, control, manipulare, toate acestea au devenit in timp o sursa permanenta de presiune. Cu Pluto retrograd in Capricorn si in casa I, suntem in rasnita de transformare, schimbare, regenerare, reconditionare, reconstructie a imaginii personale, a nevoii de a-i controla pe ceilalti. Cu Pluto in casa I, nevoia de a controla totul in jurul nostru este imensa dar acest lucru poate lucra ca un bumerang, ajungem sa fim controlati. “Ce tie nu-ti place, altuia nu face” este tonul moale si bland al zeului bogatiilor ascunse( la inceput). Daca mergem pe ideea ca doar noi contam, doar noi trebuie sa castigam, Pluto intervine si ne arata prin experiente grele, ca nu este asa. Trebuie sa devenim agenti ai schimbarii dincolo de dorintele personale. Sub influenta lui Pluto, se poate spune ca personalitatea noastra poate suferi modificari totale dar asta trebuie sa o facem fara egoism, fara animozitati in familie, la locul de munca, in relatia cu un partener. Odata ce invatam sa ne folosim corect puterea personala, putem obtine cu adevarat beneficii din capacitatea de a ne organiza viata pentru a ne atinge obiectivele. Daca sunt probleme cu ceilalti, chiar si atunci cand par ca sunt in totalitate din vina lor, ar trebui sa cautam si in atitudinea si actiunile noastre. Intr-o relatie nu este un singur vinovat ne spune dragul nostru judecator Pluto.

Pluto ne da o abilitate deosebita de a simti inamicii si obsacolele, deci ar trebui sa ne folosim de aceasta arma secreta. Este cea mai buna perioada in care putem afla mai multe despre bogatia noastra interioara si sa ne folosim de ea. Ca planeta a mortii, un Pluto retrograd in casa I indica ca multe lucruri ar putea muri, inclusiv relatiile si tot ceea ce am fabricat si am proiectat asupra celorlalti.

Daca Pluto retrograd in Capricorn ne dezbraca de toate naivitatile noastre construite si ne spune “ inceteaza cu manipularile tale”, cel de-al doilea guvernator al acestei lunatii este Marte in Gemeni si in casa V care duce “ un razboi prin cuvinte, barfa, viclenii, iubire”. Marte da viata impulsurilor si dorintelor noaste, isi foloseste corpul ca un loc de joaca, vede ceva si alerga repede, repede, indiferent de consecinte. Marte este marele nostru motivator, cu el ne asumam riscuri si tot cu el ignoram pericolele. Marte in Gemeni se misca repede, poate mult prea repede, se hraneste cu cuvinte, aici cuvantul atrage, curiozitatea merge peste tot dar la fel si imprastierea si nefocalizarea. Cuvantul este arma baiatului de foc dar Marte in Gemeni in aspect de careu cu Neptun in Pesti mareste nerabdarea si scoate in evidenta actiunile (Marte) gresite care au condus la tradari, inselaciuni, la iubiri gresite dintr-un motiv adesea neinteles(Neptun ). De fapt, acest aspect vorbeste despre tradare, pacalire prin propriile actiuni, sacrificiile pentru un vis iluzoriu ce au au condus la drame. Prin acest aspect astral, se pot culege roadele unei iluzii in iubire, hobby-uri, activitati creative, bani, talente native, munca, loc de munca, viata intima, bani multi.

Prin acest aspect, lumanarea este aprinsa la ambele capecte cu rolul de a ne arata naivitatea noastra, de a scoate in evidenta confuziile create, anxietatile sexuale, impulsurile sexuale reprimate, un anumit grad de inselaciune asociat cu afacerile romantice, iubiri nebuloase. Marte este plin de testosteron, sex si feromoni. Atunci cand Marte este provocat de Neptun, (iubirea fara conditii, granite, credulitate extrema), se poate face orice de dragul iubirii, dar fara o minte curata si sobra, iubirea devine ceva inselator, devii o victima a propriilor iluzii.

Actiunea (Marte) este confuza(Neptun) iar aceasta luna plina va aduce in lumina actiunile noastre personale prin care de fapt am devenit proprii nostri dusmani. Majoritatea oamenilor sunt legati de partea materiala a vietii intr-un mod obsesiv iar Neptun este in esenta o forta spirituala adesea prin fel de fel de obsesii care acuma se vad in legatura cu iubirea, creatii personale, bani, familia, radacini, parinti, camin, valoare personala, cariera, ambitii profesionale. Ceea ce este necesar acuma este o confruntare cu realitatea, o recunoastere a conflictelor interioare fara sentimente de vinovatie, negare sau condamnare personala. Acceptarea este primul pas dar destul de greu de realizat dar acest prim pas permite vindecarea:” nu mai invinovati pe nimeni, nu mai proiecta esecurile tale pe altii, preia controlul asupra zonelor din viata ta pe care vrei sa le modifici sau sa le rezolvi”.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Taur are si alte notite date de asteroidul 19 Fortuna si de asteroidul 129 Antigona.

Acest asteroid vorbeste tot despre curaj, increderea in legile divinitatii, loialitate, moralitate, tot ceea ce este just, echitabil. Asta arata ca aceasta lunatie este aproape totul despre roade ce au legatura cu curajul de a ne ridica in picioare pentru orice fel de nedreptate, preocupari legate de justitie, barbati cu functii de autoritate, relatii, cariera, sefi, familie, parinti, camin, casnicie, partener de viata, rival. De multe ori legile noastre nu sunt in acord cu legile facute sus in cer iar cu aceasta Plina in Scorpion, sufletul poate fi ravasit de sansele pierdute, de teama care a blocat o experienta evolutiva.

Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat , murdar, nesanatos in viata noastra . Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”. Scorpionul nu detine pe lucruri , aici doar sufletul vorbeste, construieste iar tot ce nu ne mai serveste in viata trebuie sa moara pentru a face loc unei experiente noi.

Influenta majora a acestei lunatii este asupra celor nascuti in jurul datei de 11 mai, august, noiembrie, februarie (semnele fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru sâmbătă, 02 iulie 2022. Veselia și cheful de aventuri te va face remarcat

02 Jul 2022 1499

Cum să-ți extinzi conștiința

02 Jul 2022 1395

Horoscop pentru joi, 30 iunie 2022. Se întrezăresc reuniuni cu multă lume pentru balanțe

30 Jun 2022 1524

Horoscop pentru miercuri, 29 iunie 2022. Află ce îți rezervă astrele

29 Jun 2022 1593

Horoscop pentru duminică, 26 iunie 2022. Zilele acestui weekend sunt potrivite pentru a te ocupa de tine

26 Jun 2022 1431

Horoscop pentru joi, 23 iunie 2022. Sfaturi pentru zodia ta

23 Jun 2022 1445

Horoscop pentru săptămâna 20 - 26 iunie 2022. Vești importante pentru una dintre zodii

20 Jun 2022 1602

Horoscop pentru luni, 20 iunie 2022. Sfaturi pentru începutul săptămânii

20 Jun 2022 1486

Horoscop pentru vineri, 17 iunie 2022. Previziuni pentru acest sfârșit de săptămână

17 Jun 2022 1646

Horoscop pentru marți, 14 iunie 2022. Sfaturi pentru zodia ta

14 Jun 2022 1666

Horoscop pentru duminică, 12 iunie 2022. Previziuni astrale pentru acest weekend

12 Jun 2022 1575

Cât de importantă este iubirea de sine

11 Jun 2022 1132

Horoscop pentru miercuri, 08 iunie 2022. Sfaturi pentru zodia ta

08 Jun 2022 1695

Ce este responsabilitatea?

08 Jun 2022 1336

Horoscop pentru duminică, 5 iunie 2022. Sfaturi pentru zodia ta

05 Jun 2022 1843