Ce este homeopatia? Centrul Natura

Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care In doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, In doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda. Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza In care este folosita substanta.
Medicina populara romaneasca cunoaste deja acest principiu, pe care Il numeste „cui pe cui se scoate”. Sa ne amintim numai faptul ca Intr-o mahmureala intensa, dupa o noapte de petrecerea, „dregerea” se face cu bere sau cu o mica cantitate de alcool. Cu alte cuvinte, substanta care In doza mare a produs tulburarea, In doza mica o amelioreaza. Sunt multiple exemple din tratamentul popular, in care se aplica principiul homeopat: ex. In cazul unei degeraturi, locul respectiv se freaca cu gheata…

CUM A FOST DESCOPERITĂ ? CINE A DESCOPERIT-O?

Din cele mai vechi timpuri, Hippocrate, parintele medicinii, cunostea si aplica principiul homeopatiei: „cui pe cui se scoate”. Dar bazele stiintifice ale homeopatiei moderne au fost puse de catre medicul german Samuel Hahnemann, acum 200 ani.
Hahnemann, un spirit mare si extrem de cultivat (era medic, farmacist si chimist, vorbea 9 limbi straine) a descoperit foarte simplu pincipiul. El s-a Intrebat la un moment dat de ce chinina vindeca malaria. Explcatia epocii era: „pentru ca este amara”. Hahnemann nu era multumit cu aceasta explicatie si cauta un alt raspuns.
Atunci, intr-un moment de inspiratie, a luat cateva doze de chinina. Era sanatos si nu avea nici un simptom de boala, dar a observat dupa cateva zile de administrare a chininei ca i-au aparut o serie de simptome „ca de malarie”: frisoane, cu repetitie periodica, stare generala proasta, etc. Atunci i-a venit ideea de la care s-a dezvoltat Intreaga homeopatie: o substanta poate vindeca o boala sau o suferinta, daca aceeasi substanta este capabila sa produca o boala sau suferinta asemanatoare.
Cu alte cuvinte, ceea ce In doze mari provoaca boala, in doze mici poate vindeca boala. Hahnemann a testat pe el Insusi si pe colaboratorii sai peste 90 de substante diferite In cursul vietii si a descris „tablouri de boala” aparute dupa testarile pe voluntari sanatosi. Alti homoepati, dupa Hahnemann au continuat testarile, astfel Incat In prezent sunt descrise tablouri de „testare” la peste 3000 de substante diferite. Medicul homeopat modern Incearca sa stabileasca asemanarea dintre boala pacientului pe care Il consulta si tabloul descris In cartile de homeopatie. Cu cat sunt mai asemanatoare, cu atat mai mare este sansa de vindecare a pacientului.

DIN CE SUNT FĂCUTE REMEDIILE HOMEOPATE?

Remediile sunt preparate din plante, din saruri minerale, din produsi animali si din alte surse (mai neobisnuite). Practic, pot fi preparate din aproape orice substante existente In natura, prin folosirea aceluiasi principiu: diluarea In apa si alcool si agitarea preparatului, Intre doua etape.

Multe dintre plantele folosite pentru prepararea remediilor sunt folosite si In tratamentele traditionale, adica In fitoterapie. Prin prepararea homeopata, unele dintre ele capata Insusiri deosebite si o raza de actiune mult mai larga. De exemplu, Lycopodium clavatum, adica pedicuta, este o plantuta putin utilizata In fitoterapie (mai mult era utilizata ca o pulbere inerta, adica fara actiune, In care se impregnau alte substante active). Homeopatia a descoperit uriasa energie care sta Inmagazinata In semintele plantei si se descrie remediul Lycopodium ca fiind unul dintre cele mai puternice In tratamentul afectiunilor respiratorii si digestive la copii.
Sarurile minerale sunt extrem de folosite ca remedii homeopate, de la sarurile de calciu, pana la metalele pretioase, tip argint, aur, sau platina.
Printre produsii animali utilizati pentru prepararea remediilor, cei mai importanti sunt cei obtinuti din veninurile de serpi sau paianjeni, cu roluri importante In afectiuni ale inimii si vaselor de sange.
Alte surse de remedii homeopate sunt: razele X sau ultraviolete, sau razele de computer sau razele de soare – sau asa numitele remedii imponderabile, adica facute din surse greu de identificat In planul material. Sunt deosebit de eficiente atunci cand sunt indicate. In ultimii ani s-au fabricat remedii homeopate din zahar, ciocolata, coca-cola sau alti produsi de consum care dau dependenta, precum si dintr-o serie de medicamente alopate, care cauzeaza frecvent reactii alergice (ex din penicilina, cortizon, adrenalina etc). Alte remedii homeopate se fabrica din culturi pure de germeni care ataca frecvent organismul (ex Colibacillinum, Staphyloccocinum, Streptococinum, Proteus, Piocianic etc) sau din tesuturi ale organismului omenesc (ex. Thyroidinum, din glanda tiroida, sau Pancreatinum, din pancreas, sau Discuri inter-vertebrale, etc).
In prezent, sunt descrise In literatura peste 3000 de remedii care se pot folosi In tratament, iar numarul acestora este In permanenta crestere. Daca va ganditi ca numai 10% din plantele acestui pamant sunt studiate si efectele lor asupra corpului omenesc sunt descrise, atunci va Inchipuiti potentialul imens care asteapta sa fie descoperit.
Homeopatia rămâne un instrument important de tratament în cadrul Centrului Natura. Formarea în homeopatie a fost complexă și de lungă durată.

Dr. Sorina Soescu este membru al Facultății de Homeopatie din Londra din 1997, având dreptul să poarte titlul MFHom alături de cel de medic (MD).http://www.facultyofhomeopathy.org/
Dr. Sorina Soescu studiază din 2005 Analiza de grup în homeopatie cu grupul dr. Rajan Sankaran din Bombay,http://theothersong.com/
și în special cu soții Joshi Bhawisha și Shachindra, http://www.drjoshisclinic.com/ foști elevi ai dr. Sankaran, la ora actuală unii dintre cei mai dinamici promotori ai metodei Senzațiilor a dr. Sankaran și Analizei de grup. De 4 ani, aceși medici indieni țin seminarii anuale la București, organizate de dr. Ecaterina Floroiu, precum și o serie de webinare anuale, la care homeopații români au acces cu taxă redusă.


Anul acesta, sesiunea lor se intitulează Monthly tonic with the Joshis- Season 2013 și se desfășoară o dată pe lună, începând cu martie 2013, până în ianuarie 2014 http://www.drjoshisclinic.com/homoeopathy-india/webinar.htm

Metoda Analizei de grup în homeopatie a prilejuit scrierea cărților Colecției Curcubeu (volumele de la 1 la 7, primul apărut în 2005 și ultimul în 2012), care va fi completată în 2013 cu cele 3 volume epuizate, re-editate și retipărite (vol 1, 2 și 6), și cu posibilitatea achiziționării tuturor celor 7 volume sub forma unui pachet promoțional, la un preț foarte bun.
În cărțile Colecției Curcubeu veți găsi o cantitate mare de informație, sintetizată și organizată pentru folosirea rapidă în cabinetul de consultație – despre cele mai noi remedii și despre cele mai noi proving-uri din literatură.

Una dintre editurile internaționale favorite ale noastre este Editura Narayana din Germania, http://www.narayana-publishers.com/index.php de unde se pot procura cele mai noi cărți de homeopatie apărute în lume.
Periodic vă vom prezenta dintre cărțile și revistele de homeopatie procurate de la Narayana, cu scurte recenzii și informații.

http://www.centrulnatura.ro/homeopatia/

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Sursa: centrulnatura.ro​ 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

centrulnatura.ro Homeopatia este cea mai bună metodă de prevenție

23 Aug 2021 2667

centrulnatura.ro Homeopatia în obstetrică

22 Jun 2021 2766

sfaturimedicale.ro Acneea, tratată prin homeopatie

02 Jun 2015 8763

sfaturimedicale.ro Evitați produsele chimice în tratarea acneei

26 Jan 2015 2076

Centrul natura Terapia florală Bach

22 Jul 2014 3778

Centrul natura Homeopatia in obstetrica

12 May 2014 2159

Centrul natura Homeopatia este cea mai buna metoda de preventie

10 May 2014 3092