centrulnatura.ro Rețetă de lichior de coacăze negre, scorțișoară și usturoi


 
  • Din punct de vedere chimic, coacăzele sunt alcătuite din următoarele procente de substanțe: 87.40% apă, 6.80% zahăr, 2.50% acizi, 0.88% nitrați, 0.53% grăsimi și o cantitate bogată de vitamina C.
  • Încă din secolul al al XVIII-lea, coacăzele au fost considerate fructe benefice pentru longevitatea umană. 
Roșu sau negru, coacăzul este o tufă, un arbust cu fructe mici, întâlnit cel mai adesea în vestul Rusiei și Europa.
 
Coacăzele negre (Ribes Nigrum) și coacăzele roșii (Ribes Rubrum) se găsesc în păduri (la margine, unde poate ajunge soarele la ele), în nutriție și în arta culinară. Au un miros plăcut și aromat,dar posibil derutant, deoarece gustul lor este ușor acidulat. Arbustul crește până la o înălțime și o lățime de 1.5 m, în timp ce diametrul fructelor este de aproximativ 1 cm.
 
Din punct de vedere chimic, coacăzele sunt alcătuite din următoarele procente de substanțe: 87.40% apă, 6.80% zahăr, 2.50% acizi, 0.88% nitrați, 0.53% grăsimi și o cantitate bogată de vitamina C.
 
Coacăzele negre sunt mai bogate în vitamina C (cele mai, dintre toate fructele) și conțin multe elemente minerale, precum fosfor, clor, sodiu, magneziu și calciu. Mulți oameni consideră că singura diferență dintre cele două tipuri de coacăze este culoarea.
 
 În schimb, pe lângă compoziția chimică, oricine poate observa cu ușurință diferențele de textură și gust (de exemplu, cele roșii sunt mai transparente).
 
În bucătăriile din lume, ambele tipuri de coacăze sunt folosite de obicei pentru deserturi, dar și pe post de condiment interesant la felul doi (miel cu coacăze roșii în Regatul Unit).
 
Coacăzele negre sunt mai populare, fiind folosite totodată ca umplutură de tort și condiment (în Japonia). Ambele fructe sunt componente notabile din băuturi, fiind ingrediente importante în sucuri de fructe, nectaruri de fructe și chiar și câteva băuturi alcoolice cum ar fi lichioruri și cocktailul Kir.
 
Încă din secolul al al XVIII-lea, coacăzele au fost considerate fructe benefice pentru longevitatea umană. Au un efect important împotriva reumatismului, hepatitei, constipației, gutei și inflamațiilor urinare și digestive.

 
Sunt de asemnea o armă naturală contra obezității, iar consumul recomandat este de 100-300 grame pe zi (în special dimineața pe stomacul gol).
 

Rețeta
 
O rețetă populară este lichiorul de coacăze negre.
 
Ingredientele sunt:
  • 1 kg coacăze negre
  • 2 g scorțișoară
  • 12 g usturoi 
Ingredientele sunt lăsate la infuzat timp de o lună în 3 litri de coniac împreună cu 750 grame de zahăr. Fructele sunt zdrobite și întreaga compoziție este filtrată printr-o sită.
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2038

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2048

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1608

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1538

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1442

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1719

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1907

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2002

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2297

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2176

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1822

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1943

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2749

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2148

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2452