centrulnatura.ro Rețetă pentru verile toride. Salată de grapefruit și avocado


 
 
  • Dacă va confruntați cu pietrele apărute in zona rinichilior sau pur și simplu doriți sa evitați apariția acestora, sucul de grapefruit vă poate fi de folos în acest sens. 
Acest fruct amărui cu o ușoară dulceață, are o istorie relativ recentă, fiind descoperit la sfârsitul secolului al XVIII-lea în insulele Barbados. Se crede ca ar fi un produs hibrid obținut din combinarea portocalei cu pomelo.
 
Această teorie ar explica majoritatea caracteristicilor acestui fruct care seamăna deopotrivă celor doua fructe “părinți”: are forma rotundă și nuanța orange aprins a portocalei și, de asemenea, un diametru generos, ca și pomelo. Cât despre dimensiunile aproximative ale unui asemenea fruct, un grapefruit poate avea in diametru între 12 si 16 cm.
 
“Grapefruit”-ul poate fi clasificat in funcție de culoarea pulpei, acesta putând fi alb, roz sau roșu rubiniu. El poate conține semințe sau nu, dar nu exista niciun indicator extern care poate spune cu exactitate in ce categorie se încadreaza fructul respectiv, singura modalitate fiind, desigur, desfacerea unui grapefruit. Gustul său diferă de cel al celorlalte fructe din familia citricelor, fiind cel mai amar din acestă serie.
 
Cu cât este mai copt fructul ales, cu ațât mai dulce va fi, și, odată ce ați reușit să alegeți cel mai potrivit grapefruit, veți întelege că își merită cu prisosință numele latinesc, Citrus paradisi.
 
Una dintre primele referințe despre noul fruct descoperit datează din secolul al XVIII-lea, locuitorii insulei Jamaica fiind primi care i-au atribuit numele pe care îl cunoaștem și astăzi. La început, numele de “grapefruit” poate părea nepotrivit, acesta neavând nimic în comun cu strugurii, numiți in limba engleză “grapes”.
 
Am găsit o explicație relevantă cu privire la denumirea sa, ea reflectând de fapt felul în care este dispus în timpul coacerii, in ciorchine precum strugurii. Ceva mai târziu, in secolul al XIX-lea, pomii de grapefruit au fost trimiși spre a fi plantați în cea mai însorită parte a coastei vestice a Americii de Nord – Florida și continuă sa fie produs in cantități importante atât în acea zonă cât și în țări precum Africa de Sud si Brazilia.
 
Grapefruit-ul recunoscut ca fiind foarte bogat în vitamina C, o vitamină ce ajută la întărirea sistemului imunitar si susține organismul în lupta cu forme severe de răceală. Boli inflamatorii precum astmul și artrita reumatologică pot fi atenuate tot cu ajutorul vitaminei C, găsite în toate fructele din familia citricelor. Licopenul este un antioxidant puternic continut și în grapefruit, dar numai în cel de culoare roșie.
 

Acesta poate reduce riscul de cancer la plămâni, la stomac și la prostată, un studiu recent făcut pe animale aratând faptul ca un tratament cu licopen poate micșora dimensiunile tumorilor cerebrale.
 
Dacă va confruntați cu pietrele apărute in zona rinichilior sau pur și simplu doriți sa evitați apariția acestora, sucul de grapefruit vă poate fi de folos în acest sens. Studii medicale ceritifică faptul că, după o perioadă în care au consumat zilnic o cantitate de peste jumătate de litru de suc de mere, grapefruit sau portocale, Ph-ul urinei a crescut semnificativ, reducând astfel riscul producerii de pietre de natură calcaroasă la nivelul rinichilor.

 
Salată de grapefruit si avocado
 
Ingrediente:
  • 4 grapefruit mari, decojiți si tăiați
  • 4 avocado mari, decojiți și feliați
  • treime de cană de suc de portocale
  • treime de cană de ulei de măsline
  • 3 lingurițe de suc de lămâie sau lime
  • 2 lingurițe de miere
  • sare si piper după gust 
Se vor aranja bucățile de grapefruit si feliile de avocado pe un platou. Într-un bol, se vor amesteca sucul de portocale, uleiul de măsline, sucul de lămâie si mierea până se obține un compus omogen.
 
Sosul obținut va fi pus peste platoul cu grapefruit si avocado, gustul putând fi ajustat cu un strop de sare si piper.
 
Poftă bună!
 
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2040

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2049

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1609

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1539

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1446

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1724

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1911

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2003

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2301

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2177

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1823

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1947

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2753

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2150

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2456