centrulnatura.ro Saptamana INSECTELOR



Am facut o mulțime de exercitii interesante si utile, în ultimile saptamani.

Accentul deosebit a fost pus pe CONȘTIENTIZARE – TRĂIREA ÎN PREZENT și IUBIREA DE SINE.

Puteti sa repetati de câte ori doriți și când simțiți nevoia exercițiul cu OGLINDA (”TE IUBESC, TE IUBESC CU ADEVĂRAT….TU, DIN OGLINDĂ, TE IUBESC CU ADEVĂRAT”), dar și exercițiul cu CEREMONIA MESEI, precum și multele celelalte exerciții învățate de la începutul anului (să aveți grijă la postura spatelui, la respirație, la alimentație, la ”probioticele” naturale, la toate energiile din jur).

Toate EXERCIȚIILE pe care vi le propun – reprezintă TEHNICI DE CONȘTIENTIZARE a ”AUTOMATISMELOR” în care ne desfășurăm viața.

De aceea, săptămâna care urmează o vom dedica CONTEMPLĂRII și ÎNȚELEGERII ENERGIEI INSECTELOR!

Am mai discutat despre albine și despre fluturi – în alte săptămâni ale Proiectului nostru – dar acum, doresc să mă refer la ENERGIA INSECTELOR în totalitate.

Suntem în plină vară în România – iar căldura soarelui și abundența fructelor din Natură sosesc ”la pachet” cu maximul de activitate al INSECTELOR din jurul nostru.

Am primit multe mesaje de ”disconfort” de la mulți oameni, datorate pișcăturilor de țânțari, purici, păianjeni sau mușcăturilor de căpușe.

În această perioadă, oamenii stropesc grădinile și vegetația (și primăria face acest lucru, cu ajutorul avioanelor, să nu cumva să ”scape” cineva nestropit cu substanțe chimice!) ”anti-țânțari”, ”anti-insecte”!

Majoritatea oamenilor asociază energia INSECTELOR cu teme simbolice precum GUNOI, MIZERIE, descompunere, puroi, scârbă și dezgust, boală și suferință.

Cu toții observăm că pe materia în descompunere se adună insecte.

Muștele și musculițele vin în număr mare pe fructele care încep să se strice, încep să se descompună.

La fel și gândacii, vin la resturile alimentare din bucătăriile noastre.

La fel și majoritatea insectelor din Natură.

Unde este materie moartă, în descompunere – apar INSECTELE.

Alte teme importante ale INSECTELOR sunt ÎNTUNERICUL – NOAPTEA – ”ascunzișul” – INVIZIBILITATEA. Majoritatea insectelor se tem de lumină, fug și se ascund în găuri întunecate – și apar doar noaptea, când oamenii dorm! Observăm doar ciupiturile, nu și insectele care ne ciupesc!

Noaptea, greierii și cicadele fac un zgomot atât de mare, încât mulți oameni au dificultăți de adormire în Natură.

Tot noaptea, gândacii de bucătărie ies de prin cotloane și ne invadează casele – iar paianjenii își țes plasele, oriunde își găsesc un loc potrivit.

INSECTELE sunt asociate în mintea oamenilor cu MOARTEA, DESCOMPUNEREA, ÎNTUNERICUL, NECUNOSCUTUL , PERICOLELE INVIZIBILE – și mai ales cu INVAZIA și ”luarea în stăpânire”. Insectele ”vin peste noi”.

De fapt – noi le-am luat în posesie lumea (NATURA), în care ele își desfășurau activitatea proiectată în propriul ADN – totuși ele continuă să aibă avantajul PRIMORDIALITĂȚII. Sunt pe pământ DE MULT MAI MULT TIMP DECÂT OAMENII și o parte din ADN-ul lor este comun cu ADN-ul nostru.

O PARTE DIN ENERGIA INSECTELOR SE AFLĂ ÎN INTERIORUL NOSTRU – în noi – în oameni.

Dacă ne uităm mai bine, în jur – vom recunoaște această parte din energia insectelor – în modul de structurare al societății omenești.

Mergeți într-o zonă aglomerată din oraș, la o oră de vârf, așezați-vă pe o bancă și uitați-vă în jur.

Priviți oamenii, priviți mașinile – ascultați zgomotele – simțiți mirosurile.

VEȚI FI EXPUȘI LA MAXIM LA PARTEA DE INSECTĂ A ENERGIEI UMANE.

În interiorul ADN-ului uman există părți din ADN – care aparțin altor specii din jurul nostru.

Putem identifica cu ușurință PARTEA REPTILIANĂ – despre care vom vorbi în viitor, când va veni timpul – sau PARTEA TIP PASĂRE – foarte înrudită cu cea reptiliană. Desigur, identificăm energia tip MAMIFER – dar în acest articol doresc să vorbesc în mod special despre ENERGIA INSECTELOR – pentru că este cel mai ușor de OBSERVAT, DE EXPERIMENTAT și DE ÎNȚELES – ca și EXERCIȚIU ȘI TEMĂ PENTRU SĂPTĂMÂNA CE URMEAZĂ.

ENERGIA INSECTELOR este o energie VECHE, IMEMORIALĂ, PRIMORDIALĂ, PROFUNDĂ, ARHETIPALĂ și NATURALĂ – existentă pe Pământ.

Am descoperit câteva teme importante în existența noastră – care sunt TEMELE INSECTELOR – și pe care le trăim în mod inconștient, moștenite de la generațiile anterioare, care le-au trăit la fel de inconștient.

Ca și exercițiu al săptămânii, vă propun SĂ CONȘTIENTIZĂM toate aceste energii.

SĂ LE OBSERVĂM DETAȘAT, la noi înșine și la cei din jur.

Vom avea o altă săptămână în care să ne exersăm CONȘTIENTIZAREA pe care am exersat-o și cu celelalte exerciții.

Care sunt TEMELE INSECTELOR la care doresc să fiți atenți în săptămâna care urmează:

1) TEMA SUPERFICIALITĂȚII

Acționăm, acționăm, acționăm – de dragul de a ne ține ocupați – fără să ne întrebăm – DE CE FACEM ceea ce facem – și în beneficiul cui?

Pierdem continuu energie – fugind de colo colo – întocmai precum insectele care par mereu ocupate, mereu în mișcare, mereu făcând câte ceva.

Pentru insecte – această OCUPAȚIE CONTINUĂ – și ACTIVITATE continuă ARE SENS BIOLOGIC. Ele trăiesc doar câteva luni (vara), unele insecte doar câteva săptămâni. Așa că, în scurta lor viața, ele trebuie să supraviețuiască și să se multiplice. Insectele sunt permanent preocupate de găsirea mâncării, de competiția și lupta cu posibilii agresori/adversari și de sex – de reproducere. Este VITAL pentru supraviețuirea lor să facă aceste activități LA MAXIM.

REALITATEA insectelor este una SIMPLĂ – BAZALĂ – ce conține procese precum: RESPIRAȚIA, HRĂNIREA, UCIDEREA și SEXUL.

INSECTELE TRĂIESC ÎNTR-UN PREZENT SIMPLU, BAZAL, NATURAL, PRIMITIV.

Vedeți aceste teme în societatea ”modernă”?

ESTE ATÂT DE EVIDENTĂ ”setarea” primitivă tip ”insectă” în ADN-ul uman, încât nu o putem nici nega, nici extirpa, ca pe un dinte stricat.

Este important SĂ O OBSERVĂM ȘI SĂ ÎNCERCĂM SĂ ÎNȚEGELEM LOCUL EI ÎN EVOLUȚIA FIINȚEI UMANE.

2) PERICOLUL INVIZIBIL, PUTEREA NECUNOSCUTULUI

Este o altă temă a insectelor, care le face ”potențiali agresori” pentru oameni, pentru că le acordăm ”puteri” supra-naturale de a ne face rău – fără voia și fără știința noastră.

Am auzit o  parabolă extraordinară care asemăna MINTEA UMANĂ cu un GIN, un duh al lămpii din poveștile arabe – înzestrat cu PUTERI URIAȘE, de a materializa orice fel de dorințe ale stăpânului.

Problema era că NU ORICINE putea avea și CONTROLA un GIN (un duh).

Pentru că acesta VROIA MEREU SĂ FACĂ CEVA, întrebând iar și iar: ”Care este dorința ta stăpâne?” – și astfel INDUCÂND NOI ȘI NOI DORINȚE – doar pentru ca el să FACĂ CEVA. SĂ FIE OCUPAT.

Dar la un moment dat, când stăpânul dorea să se oprească, să se odihnească – GINUL (care era ATEMPORAL si INFINIT) venea și începea: ”Care este dorința ta stăpâne?”

Așa încât – MINTEA NOASTRĂ OMENEASCĂ – profită de NATURA BAZALĂ tip insectă care se găsește în noi și ne împinge să FACEM și IAR SĂ FACEM – să gândim și iar să gândim – să dorim și iar să dorim – să intrăm în fel și fel de situații stranii și ciudate, periculoase și necunoscute.

3) PUTEREA GRUPULUI

Observăm la insectele ”organizate”, precum furnicile, albinele, uneori la lăcuste sau licurici – puterea ”grupului” – abilitatea unei ”colonii de insecte” de a acționa ca o entitate și de a împlini fapte pe care un singur individ nici nu s-ar gândi că le-ar putea face.

Dacă aveți imaginea unui roi de albine – acționând ”ca o entitate” – și a unei singure albine, care poate fi ușor ”pleznită” și turtită – realizați diferența imensă de PUTERE și ABILITATE de acționare – a grupului și a individului separat.

Ideea generală este ca acel grup să acționeze COERENT – ARMONIOS și FOCALIZAT. Exact cum funcționează celulele corpului omenesc – când se grupează în țesuturi – și apoi în organe – care împlinesc activități mult mai importante, decât fiecare celulă în parte.

4) VIBRAȚIE PRIMITIVĂ – versus VIBRAȚIE EVOLUTIVĂ

În lumea insectelor găsim o temă UNICĂ – care înțeleasă – poate avea IMPACT URIAȘ ASUPRA OAMENILOR: METAMORFOZA – TRANSFORMAREA.

Multe insecte își încep ciclul de viață ca larve neputincioase sau omizi flămânde, ce nu fac altceva decât stau și se hrănesc.

La un moment dat – ceva din interiorul lor DECLANȘEAZĂ TRANSFORMAREA.

Trec printr-o etapă chinuitoare – de multă luptă – de confuzie și de dizolvare completă a structurii corporale.

Și apoi – apare o variantă ADULT a insectei – care arată uimitor: apare o LIBELULĂ sau UN FLUTURE.

O creatură diafană – cu aripi – care explorează lumea văzduhului – complet detașată de pământul pe care s-a târât ca omidă/larvă și explorând o altă perspectivă a realității.

Personal – mi se pare că aceste TEME ALE INSECTELOR – se regăsesc în tot ceea ce facem noi, ca eforturi conștiente de VINDECARE și de ARMONIZARE!

Cum putem folosi TEMELE INSECTELOR în practica noastră zilnică?

Petreceți întreaga săptămână încercând să fiți conștienți:

– câte drumuri INUTILE faceți – în casă sau în afara casei – pentru că NU SUNTEȚI DESTUL DE PREZENȚI – pentru a putea face lucrurile CONȘTIENT. Vedeți de câte ori uitați lucruri, uitați unde vreți să ajungeți, ce doriți să luați dintr-o cameră sau din alta și cum pierdeți timp pentru că nu vă organizați în mod conștient și strategic activitățile.

– de câte ori vă loviți, vă accidentați, vă agătați, vă zgâriați sau scăpați obiecte din mână, vă pătați pe haine sau stricați câte ceva. Lipsa de prezență și ”precipitarea” (mai multe activități decât poate să cuprindă energia momentului) duce la o serie de incidente – soldate mereu cu ”pierderi” de diferite naturi (într-un final, toate fiind pierderi de energie)

– cât timp petreceți AȘTEPTÂND în diferite circumstanțe: așteptând mașina, stând la o coadă, stând la medic, stând în mașină, așteptând să se usuce părul, sau să termine copilul o lecție de înot etc etc. Și vedeți cu ce simțiți nevoia să ”umpleți” acest timp ”de așteptare” – ce n-ar exista dacă ați organiza diferit viața. Nu cu ochii pe ceas – întrucât NU TIMPUL / CEASUL este măsura organizării (puteți încerca să organizați activitatea cu ceasul – dar veți constata că toate ies pe dos….încercați!) – ci FIIND ATENȚI LA REACȚIILE VOASTRE INTERIOARE ȘI LA SEMNALELE UNIVERSULUI DIN JUR.

CÂND ȘTIȚI CĂ ESTE MOMENTUL POTRIVIT (de care am mai discutat în alte articole) veți descoperi că EFICIENȚA ACȚIUNILOR este MAXIMĂ.

Budiștii vorbesc despre ”ACȚIUNEA CORECTĂ” – care este o activitate realizată la o FRECVENȚĂ ce depășește ADN-ul bazal, de insectă și vibrează cu partea de ADN UMAN / DIVIN – și atunci ACTIVITATEA respectivă se petrece în mod NATURAL ȘI ARMONIOS. Adică este spre BINELE SUPREM atât al celui care face activitatea, cât și a tot și toate din jur.

Aceasta este DIRECȚIA NATURALĂ DE EVOLUȚIE PENTRU NOI TOȚI (METAMORFOZA despre care am discutat deja!)

SPRE ACEASTĂ ARMONIE INTRINSECĂ NĂZUIM CU TOȚII și pe ea o căutăm cu toții în interiorul nostru.

TOȚI VREM SĂ DISPARĂ OMIDA ȘI SĂ APARĂ FLUTURELE.

ENERGIA INSECTELOR este o ENERGIE PUTERNICĂ aflată în interiorul nostru.

Sexualitatea – – lăcomia (preocuparea excesivă cu mâncarea), agresivitatea, dar și PERSEVERENȚA și REZISTENȚA insectelor ne sunt familiare tuturor.

Le puteți regăsi în fiecare zi, în propriu comportament și le puteți observa la toți ceilalți din jur.

Găsim în fiecare din noi atât caracterul iritant, agresiv, enervant și bâzâitor al țânțarilor, dar și caracterul prostănac, persistent în a greși și iritant al muștelor, precum și lăcomia fără seamăn a gândacilor de bucătărie (ce mănâncă orice, oricând, oricum – chiar și rahat!), abilitatea de a ne aduna în grupuri gălăgioase și distructive ca la lăcuste (vedeți ce se întâmplă pe stadionele de fotbal, sau în timpul războaielor, în armată) și nevoia de supraviețuire prin parazitarea celorlalți de la căpușe (ne agățăm de cei din jur, pe care îi ”sugem” de energie fără milă!).

Dar găsim în noi și abilitatea de a lumina în întuneric de la licurici – sau jucăușenia de la gărgărițe – – capacitatea de a construi umitor și a colabora în grupuri ce vibrează la unison de la furnici și albine – sau abilitatea metamorfozei de la fluturi.

Avem și ace ascuțite, precum viespile și tăunii – dar producem și miere dulce – la care tânjesc multe alte viețuitoare.

TOTUL ESTE ÎN NOI – ENERGIILE INSECTELOR SUNT ENERGIILE NOASTRE.

Împreună cu insectele SUPRAVIEȚUIM pe acest pământ de sute de mii de ani.

INSECTELE sunt părți din Natură ce ne oglindesc nivelul nostru de EVOLUȚIE și ne indică DRUMUL și POSIBILITĂȚILE de evoluție.

Când reacționăm exagerat la înțepăturile de insecte (se umflă locul și este dureros zile în șir) nu este decât semnalul că în corpul nostru s-au adunat atâtea ”gunoaie” și atâția acizi, încât la cel mai mic ”orificiu” – corpul profită de ”deschidere” pentru a scoate tot ce are pe acolo!

Copiii suferă de aceste reacții, în mod special, pentru că organismul lor este foarte sensibil la acumulările de mizerii și acizi. Corpul lor încă LUPTĂ să se curățe și să elimine ”mizeriile” adunate în viața zilnică. Și profită de orice circumstanță pentru a-și asigura supraviețuire.

Insectele nu înțeapă și nu ciupesc pe oricine. Ci doar pe cei CARE AU NEVOIE să fie ajutați să-și reamintească de curățenia interioară. Și pe cei care VIBREAZĂ pe lungimea lor de undă. Pe cei în care ENERGIILE TIP INSECTĂ sunt atât de intense, în acel moment, încât intră în ”competiție” cu insectele – și ele doar RIPOSTEAZĂ NATURAL.

Am avut ocazia să stau într-o livadă de durieni, în care existau niște albine mici – care se așezau pe orice avea miros ”atractiv” și începea descompunerea (orice fruct proaspăt cules, după câteva minute – devenea o ”atracție” pentru insecte – semn că evident începea să-și piardă viața din el – și devenea ”materie anorganică”!).

Nu m-am temut o secundă de acele albine, pe care le-am îndepărtat delicat de pe durianul din mâna mea, de câte ori am dorit să iau o mușcătură. Le-am lăsat și lor o bucățică – și eu mi-am continuat să consum restul de fruct.

ESTE DESTUL PENTRU NOI TOȚI ÎN ACEASTĂ LUME.

INSECTELE RESPECTĂ energia umană.

De fapt – VIBRAȚIA UMANĂ are altă lungime de undă decât cea a INSECTELOR – și NU NE MAI INTERSECTĂM.

Exact ca la televizor – SUNTEM CANALE DIFERITE – mutual exclusive.

Când ne uităm la un canal, nu le mai vedem pe celelalte. Știm că sunt acolo – dar nu le mai accesăm – nu le mai ”prindem” și în consecință – nu le mai trăim.

Așadar, vă propun pentru săptămâna care urmează să faceți TOATE EXERCIȚIILE DE OBSERVAȚIE indicate.

Identificați părțile din ENERGIA INSECTELOR din fiecare din voi.

Regăsiți-le în activitățile – în energia – în emoțiile și în gândurile zilnice.

Pentru cei care aveți puțin timp și curiozitate să studiați – vă recomand să căutați cartea ”Lumea mea – de Victor Grebennikov”, apărută la Editura Ganesha Publishing House in 2013 (o găsiți la Librăria virtuală Adevăr Divin).

Victor Grebennikov este un entomolog rus pasionat din copilărie de lumea insectelor , care este un talentat pictor și desenator și în același timp inventator. Pornind de la observarea lumii insectelor a ”inventat” multe instrumente de ”invizibilitate”, de ”anti-gravitație” și nu numai.

Studiați și citiți – este extraordinar câte putem învăța – OBSERVÂND NATURA DIN JURUL NOSTRU.

Și pentru cei care știu engleză și sunt pasionați de știință, încă un material interesant.

http://ufo-et-earth.blogspot.ro/2012/01/anti-gravity-platform.html

În aceste materiale aveți doar mici INDICII despre DRUMUL EXTRAORDINAR aflat în calea evoluției umane, folosind LECȚIILE POZITIVE ale LUMII INSECTELOR.

Petreceți întreaga săptămână privind cu RESPECT și cu VENERAȚIA – NATURA DIN JUR – în care TOTUL ESTE PERFECT – TOTUL ARE SENS – și TOTUL ESTE EXACT AȘA CUM TREBUIE SĂ FIE!

Să aveți cu toții o săptămână binecuvântată,

Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-insectelor/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 2039

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2048

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1608

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1538

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1444

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1720

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1908

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2002

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2298

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2176

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1822

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1944

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2749

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2148

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2453