Perioada prevenției si protecției



Sper că ați trecut cu bine, cu toții, de perioada haotică și efectiv ”isterică” indusă de Luna plină de pe 12 ianuarie – atât în Natură (viscol și vijelie ca zilele trecute n-am mai văzut de ani buni pe meleagurile noastre dobrogene), cât și în corpurile, emoțiile și mentalul nostru.

Vă spuneam că anul 2017 este un an considerat de ”început”, de cifra 1 (2017 = 2+1+7 = 10, 1+0 = 1) și așa cum bine știe oricine a încercat să învețe ceva nou, ÎNCEPUTURILE SUNT DIFICILE, provocatoare, penibile, frustrante și deloc comode.

Nu este ușor să te simți începător, să te simți stângaci, să încerci să faci ceva și să nu-ți iasă, să greșești mereu.

ÎNCEPUTURILE SUNT DIFICILE – să nu uitați acest lucru, pe toată perioada anului 2017, atunci când vă veți confrunta cu sentimente de frustrare, nemulțumire, furie sau auto-critică.

Iar luna plină de pe 12 a adus cu ea energia de EXPUNERE la maxim a tuturor problemelor nerezolvate.

Tot ce n-a fost ”curațat”, încheiat sau digerat bine – a fost expus la maxim – pentru a prilejui o conștientizare și o soluționare (pentru că fără îndepărtarea vechiului, noul nu are loc să apară!).

Nu știu cum ați trăit voi – dar la mine a fost un carusel cu ”de toate” – mici probleme ”tehnice” concrete, dar și provocări emoționale reale.

Și realmente, pe toată această perioadă haotică, de mountaine-rousse, m-am gândit continuu la ce aș putea face ”să mă protejez” mai bine de tot ce părea ”că se năpustește” peste mine, la propriu.

Și am realizat că luna ianuarie va fi în continuare extrem de zguduitoare și provocatoare, ca orice ”început”.

Ritualul făcut săptămâna care a trecut m-a ajutat foarte mult să-mi amintesc de energia copilăriei mele, a plăcerii țopăielii pe muzică (am dansat pe melodii de Boney M – o formație care îmi plăcea mult în copilărie!) și m-a ajutat să mă centrez mult pe corp.

Și am realizat că am nevoie să-mi ajut corpul fizic ceva mai mult, dacă vor urma zile și săptămâni la fel de confuze, haotice și ”isterice” precum ultimele 4-5 zile.

De aceea, am fost inspirată să vă ofer câteva instrumente de protecție și prevenție naturale și ușor de folosit, pentru a le aplica practic, a le exersa și a le folosi pe tot parcursul anului.

Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta, indiferent de ce se va întâmpla în exteriorul nostru, este important să ne concentrăm pe propriile puteri, pe propriul organism și pe cele mai simple măsuri de protecție posibile.

Și să începem să aplicăm în viața noastră cât mai multe dintre măsurile prezentate (sau alte măsuri preventive ce țin de puterile voastre), pentru a ne antrena și a le aplica, apoi, ”automat” la nevoie.

1) PLANTELE și remediile naturale din plante

Trăim pe Pământ alături de plante și ele ni se oferă pe post de aliați în procesul nostru de evoluție.

Uleiurile esențiale ale plantelor reprezintă eforturile acestora de a se ”proteja” de agresori, iar noi le putem folosi în același scop. Uleiurile esențiale de Lămâie, de Pin, de Ylang-Ylang, de Rozmarin, de Mentă sau Cimbru, de Oregano, Salvie sau Iasomie – vă pot ajuta în multe feluri, atât intern, cât și extern.

Rășinile terapeutice, mai ales ale coniferelor, ne oferă o protecție deosebită, atât în corpul fizic cât și caselor noastre (rășina de brad, sau de tămâie ori mir nu ar trebui să lipsească din nicio casă).

Infuziile și ceaiurile medicinale ne oferă protecție fizică și echilibrare imunitară. În perioada iernii, ador ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere, precum și infuziile din Salvie, din Mușețel, Patlagină și ceaiul Lapacho (corpul meu l-a tot cerut, știe el de ce). Dar și alte plante pot fi folosite ca și însoțitori ai corpului, la trecerea prin anotimpul rece. 1-3 căni de ceai pe zi au devenit ”normalul” zilelor reci de iarnă.

Tincturile din plante, produsele gemoterapice, siropurile din plante și diferitele alte preparate din plante – ne stau continuu la îndemână, pentru a ne conecta cu energia plantelor și a le permite să ne susțină sistemul imunitar.

Extractele din Coacăz negru, Cătină, Măceș, Afin, Merișor, Plop negru, Lemn câinesc, Alun sau Arin negru – sunt doar câteva dintre extractele mele favorite în perioada rece. M-am obișnuit să am zilnic o doză de 2-3 extracte, în diferite combinații, pentru a-mi susține rinichii, suprarenalele și sistemul limfatic. Dar și circulația cerebrală sau articulațiile (depinde ce nevoi am).

Cărțile și revistele  noastre de Gemoterapie (www.centrulnatura.ro) vă oferă multe informații și detalii despre terapia cu extracte din muguri și fitoterapia.

Alimentele din plante, fructele și legumele, vegetalele și tuberculii, reprezintă ”baza” unei alimentații ușoare și protectoare pentru tubul digestiv. Cărțile noastre, ”Rețete în dieta de detoxifiere” (ediția a II-a), cu multe rețete și multe informații despre alimentația cu fructe și legume, precum și ”Bucătăria lui Dumnezeu” – cu informații despre fructe și efectele lor benefice asupra corpului – sunt colecții de înțelepciune colectate din multe surse și sintetizate după experimentare și aplicare practică de durată.

Plantele sunt cei mai importanți protectori ai oamenilor – și nu uitați să le aveți la îndemână  mereu – în orice formă.

2) PUTEREA PROTECTOARE A APEI – băile, dușurile, sauna, înotul

Spălați permanent energia negativă cu care vă încărcați, datorită câmpurilor electromagnetice, poluării atmosferice și a dietei, dar și relațiilor negative și parazitare diferite.

Nu uitați de dușurile și băile zilnice, dar folosiți și alte metode utile de eliberare / curățare: băile cu apă și sare, la picioare sau generale, băile cu plante medicinale sau săruri alcaline, sauna sau înotul în ape curate și vindecătoare (ex. apa sărată din lacul Techirghiol, din lacuri și pârâuri de munte sau altele).

De câte ori simțiți ”murdărie” energetică, o simplă spălare a feței sau mâinilor vă ajută ”să vă limpeziți”, să îndepărtați ”impuritățile” agățate și să vedeți mai clar o potențială soluție.

”Pauza de baie” este cea mai bună protecție de-a lungul întregii zile, în perioadele de muncă sau socializare intensă.

3) DIETA, RESPIRAȚIA ȘI MIȘCAREA FIZICĂ

Curățându-ne pe fiecare dintre noi înșine, curățăm lumea din jurul nostru.

Lumea, așa cum se prezintă, este doar o oglindă a propriului nostru interior. Cât de curați / murdari suntem pe dinăuntru, la fel este și lumea din jurul nostru.

Corpul uman este prelungirea mediului în care trăiește, iar la rândul său, influențează și determină mediul în care trăiește.

Ne aflăm într-un CERC (= un întreg) și dacă dorim să modificăm orice din acest cerc, putem începe în oricare loc.

Și ce loc mai simplu pentru a lua măsuri practice avem, dacă nu propriul corp?

Când ne curățăm pe interior, curățăm și lumea în care trăim, la exterior.

Orice măsură de simplificare a dietei, de îmbunătățire a respirației și de echilibrare a mișcării fizice (care ne îmbunătățește energia interioară) se va reflecta în lumea din jur.

Schimbarea dietei și scoaterea alimentelor IRITANTE, STIMULANTE, EXCITANTE – va duce la apariția unei stări de calm interior, de liniște, de optimism și de împuternicire.

Fără carne, lactate, făina de grâu, zahăr, ciocolată, dulciuri, cafea, alcool, țigări, condimente sau sare, și doar cu un consum moderat de legume și fructe de bună calitate, corpul nostru se va simți UȘOR, mult mai curat, fără reziduuri, fără blocaje și flexibil. În această stare, atât corpul cât și mintea vor funcționa eficient, iar deciziile pe care le vom lua vor avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Respirați adânc, folosiți aerul cât mai eficient și mai ales, MIȘCAȚI LIMFA!

Doar mișcarea fizică ajută la curățenia interioară a corpului.

Sistemul limfatic, care este principalul sistem imunitar al corpului (ce asigură protecția de viruși, bacterii și paraziți) se mișcă doar odată cu mișcarea corpului.

Nu mai stagnați în scaune, în fotolii sau pe canapele, în fața ecranelor sau în mașini.

MIȘCAȚI LIMFA!

Ajutați la curățenia naturală a corpului, la eliminarea acizilor acumulați zilnic în lumea civilizată și protejați-vă corpul, oferindu-i atât combusibil bun (dietă simplă și aer curat din belșug), cât și oportunități zilnice de curățare și eliminare a reziduurilor.

Protecția fizică și starea de sănătate stă în mâinile noastre!

Fiecare dintre noi putem să experimentăm zilnic starea de bine indusă de mâncarea ușoară și mișcarea cu respirație în aer liber!

4) PRODUSELE STUPULUI

Mierea de albine, propolisul, polenul, păstura și lăptișorul de matcă reprezintă instrumente importante de protecție și susținere a corpului fizic.

Relația cu albinele este o relație specială și oamenii au mult de învățat despre coeziunea grupului și acțiunea ”la unison” ce se observă la roiurile de albine.

Folosiți mierea, când simțiți nevoia de echilibrare energetică, folosiți și celelalte produse, după cum vă simțiți ghidați să o faceți

5) RUGĂCIUNEA și MEDITAȚIA

Sunt instrumente EXTREM DE PUTERNICE – extrem de împuternicitoare.

Când ne centrăm pe INIMA NOASTRĂ, pe partea de Divin din fiecare noi (acea parte din interior ce ne dă viață), când ne concentrăm pe propria noastră respirație (pe modul în care ne intră și ne iese aerul din piept) realizăm CĂ SUNTEM ÎN VIAȚĂCĂ TRĂIM ACUM, ÎN MOMENTUL PREZENT – și CĂ ATÂTA TIMP CÂT SUNTEM ÎN VIAȚĂ, ESTE O SPERANȚĂ.

Dacă sunteți vii, înseamnă că puteți face orice.

Cât timp RESPIRAȚI, înseamnă că aveți putere. Puterea dată de suflul vieții.

Când meditați sau vă rugați, deveniți CONȘTIENȚI de momentul prezent și de propria voastră putere interioară.

Nu uitați acest scut uriaș de protecție și nu uitați să vă invocați îngerii și protecția Divină, în orice situație și în fața oricărei provocări.

Reamintiți-vă continuu că sunteți O PARTE DIN ÎNTREG, o parte din Natură, că sunteți perfecțiunea Creației și că atâta timp cât sunteți în viață, puteți restaura perfecțiunea care sunteți în orice circumstanțe imperfecte pe care le trăiți.

6) CONȘTIENTIZAREA

Când începem să învățăm ceva nou, ne re-amintim cu toții stările prin care am trecut de mici copii, pe care nu ni le-a explicat nimeni și care sunt ”depozitate” în amintirile tuturor celulelor noastre, în chiar lanțurile de ADN.

Prima stare pe care o resimte orice copil, când este confruntat cu ceva nou, cu primele tentative de a stăpâni o îndemânare nouă (vorbire, mers, citit, mers pe bicicletă etc) este starea de INADECVARE.

Apare ca o stare interioară neplăcută, ce semnalizează incapacitatea corpului nostru de a îndeplini ceea ce i se cere (de către cei din jur sau de propria minte, care este doar o ”prelungire” a exteriorului în interiorul corpului nostru).

Datorită acestei stări de INADECVARE, de ”a nu face față”, de ”a nu fi în stare”, de a încerca și a greși, iar și iar – se naște următoarea stare = NELINIȘTEA. Apare o stare de agitație, de neliniște, de disconfort interior, ce crește, cu fiecare nereușită și greșeală.

Dacă este prelungită, starea de neliniște se poate transforma în anxietate și apoi în frică, o FRICĂ intensă care te face realmente să simți fizic tremur interior și presiune interioară.

Desigur, depinde și de modul în care cei din jur reacționează la toate tentativele tale ”de început”.

Iar de reacția lor și de reacția ta la DIFICULTATEA ÎNCEPUTURILOR apare o a treia stare, ce survine ”în cascadă” după primele stări: JUDECATA, sau cu alte cuvinte, CRITICA și mai ales, AUTO-CRITICA.

De multe ori, această reacție este oglinda reacțiilor celor din jurul nostru, mai ales a apropiaților (părinților, familiei, prietenilor).

De foarte devreme ni se spune că ”nu suntem în stare de x sau y”, că ”nu suntem buni la x sa y”, că ”niciodată nu vom face x sau y” și această judecată / această continuă categorisire ”bine / rău” pe care o aduce judecata – ne este imprimată atât de adânc – încât devine o parte intrinsecă a modului nostru de reacție.

La orice nou început sau nouă încercare de a întreprinde ceva – apare succesiunea bine-cunoscută de stări: INADECVAREA – NELINIȘTEA – JUDECATA (AUTO-CRITICA) – și automat, abandonarea eforturilor de a depăși dificultățile începurilor.

Trăirile de mai sus sunt inconștiente, de cele mai multe ori. Prea puțini oameni și-au definit clar aceste trăiri.

Prea puțini înțeleg fazele prin care se trece în orice proces de învățare.

De aceea, prea puțini oameni încep procese de învățare, mai ales în perioada de adult. Ei încearcă să evite trecerea prin acest ciclul dureros: INADECVARE – NELINIȘTE – JUDECATĂ, pe care l-au repetat de atâtea ori, încât îl stăpânesc la perfecțiune.

Vă propun, pentru acest început de an 2017 – ca principal mecanism de protecție  interior CONȘTIENTIZAREA acestor stări și observarea lor DETAȘATĂ!

OBSERVAȚI stările și senzațiile de INADECVARE atunci când apar – și tratați-le cu simțul umorului: ”ia uite ce stângaci sunt!” ”parcă sunt un bebeluș ce învață să meargă” (și chiar așa este, la un anumit nivel, recunoașteți!).

OBSERVAȚI stările și senzațiile de NELINIȘTE (agitația interioară, frica) și recurgeți la metode rapide pentru ieșirea din ele: RESPIRAȚIA PROFUNDĂ, MIȘCAREA FIZICĂ (câteva exerciții fizice, stretching, plimbare pe malul mării sau în Natură, sărit coarda sau chiar câteva flotări sau genuflexiuni rapide) sau SPĂLAREA imediată cu apă (a feței, a brațelor, a picioarelor, a întregului corp).

OBSERVAȚI momentele de auto-critică, de judecată, de ”bârfă” și de energia dualității (bine / rău) și transformați-le, de câte ori puteți,  în momente de DISCERNĂMÂNT (îmi place / nu-mi place).

Diferența între JUDECATĂ și DISCERNĂMÂNT și CONȘTIENTIZAREA acestei diferențe reprezintă soluția ieșirii din dualitate.

Nu mai considerăm ceva ca fiind ”bun sau rău” ci vom considera ceva că ”mă atrage”, sau ”simt respingere” – și atunci voi lua cele mai bune măsuri să rezolv situația.

Când nu-mi place ceva (ce fac, ce simt, ce se întâmplă), voi căuta să ”fac ceva”, să acționez cumva, să schimb ceva ce nu-mi place, cu altceva ce-mi face plăcere. Chiar și starea interioară poate fi schimbată și provocarea cu care mă confrunt poate fi privită dintr-un unghi nou, în care neplăcerea să se transforme în ceva plăcut (”este greu? foarte bine, atunci este o ocazie să mă antrenez, să-mi întăresc mușchii voinței! Hai, la treabă, că fiecare antrenament este util!”).

CONȘTIENTIZAREA triadei INADECVARENELINIȘTEJUDECATĂ și acționarea în conștiență – reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de protecție pe care le putem întreprinde pentru fiecare dintre noi.

7) CUNOAȘTEREA

A – PROTECȚIA NU VINE NICIODATĂ DIN AFARĂ

Nimic din afara noastră nu ne poate oferi protecție: niciun sistem (bancar, economic, de asigurări, firme de pază, armată sau poliție , religie sau știință, mass-media sau sistem educațional etc etc), nicio altă persoană (cu ”autoritate” auto-proclamată sau pe care am acceptat-o), niciun obiect sau nicio forță vizibilă sau invizibilă.

TOTUL ESTE ÎN NOI – REALA PROTECȚIE de care avem nevoie este cunoașterea faptului că SUNTEM ȘI PUTEM TOT.

SUNTEM PUTERNICI, atunci când este nevoie să fim puternici.

SUNTEM CENTRAȚI, atunci când este nevoie să ne concentrăm pe ceva.

Și mai ales, SUNTEM LUMINĂ, suntem o parte din Divin, nu am fost și nu vom fi vreodată altceva decât Energie Divină.

Suntem creația unui Părinte energetic binevoitor și susținător, iar ENERGIA care suntem noi, realmente, este infinită și chiar materia din care sunt construite și stelele și întregul Univers.

B – SUNTEM TOTDEAUNA PROTEJAȚI

Nu uitați cel mai important lucru:

CORPUL NOSTRU ESTE MAI INTELIGENT DECÂT TOȚI MEDICII DIN LUME LA UN LOC!
INTELIGENȚA NATURII
, care se regăsește în fiecare celulă din corpul nostru NU ARE EGAL și ne asigură cea mai puternică și constantă protecție.

ASCULTAȚI-VĂ ÎNTOTDEAUNA CORPUL – fiți conștienți de NEVOILE corpului (de odihnă, de repaus, de alimentație, de mișcare, de respirație, de socializare etc) și trăiți mai mult în propriul corp și mai puțin în minte!

La final de articol, doresc să  remarc faptul că în descrierea celor 7 metode de protecție utile și eficiente am reluat, pe scurt, multe dintre temele discuțiilor din anul 2016, din toate articolele săptămânale (puteți să le recitiți, sunt disponibile pe www.centrulnatura.ro – și vă rămân mereu disponibile!).

AMINTIȚI-VĂ cât de multe știți și cât de puternici sunteți!

Aplicați și exersați aceste metode de protecție și prevenție – până devin ”automatisme” ce vă vor ajuta în perioadele de provocare!

Să fim înțelepți și să folosim roadele procesului nostru de evoluție și conștientizare din ultimii ani!

Să continuăm luna ianuarie a anului 2017 pregătiți și deschiși la orice.

Vă doresc tuturor o perioadă luminoasă și dinamică!
Cu iubire,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/perioada-preventiei-si-protectiei/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1987

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2013

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1578

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1500

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1404

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1664

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1872

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1961

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2253

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2138

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1788

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1901

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2703

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2100

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2398