Centrul natura

Săptămâna muziciiÎn săptămâna arborelui greșelilor – am avut atât de multe realizări cu privire la o mulțime de lucruri din viața mea, încât uneori mi-au dat lacrimile de bucurie.

Am primit multe mesaje de iubire și prețuire de la cei din jurul meu și m-am conectat ”de la inimă la inimă” cu mulți oameni frumoși.

Am primit atâta confirmare de la Divin, prin îngerii pe care mi i-a trimis continuu, că:  ”totul este OK, totul este EXACT AȘA CUM ESTE” încât creșterea vibrațională a avut un efect neașteptat:

S-A REÎNTORS MUZICA ÎN VIAȚA MEA.

Muzica a fost și este o parte vitală a vieții mele.

De mică am ascultat cu multă plăcere muzică și desigur, ”am făcut” muzică – așa cum am știut – uneori urlând, alteori fredonând sau bătând un ritm, de cele mai multe ori ascultând și cântând împreună cu interpreții mei favoriți sau prin casă.

Am tot încercat să învăț să cânt la instrumente muzicale, dar n-am perseverat la nici unul, de aceea știu puțin să cânt la chitară, la pian și la fluierul – tip flaut soprano. Doar atât cât să mă amuz cu câteva cântece.

Nu mai mult.

Universul mi-a trimis  de curând o carte uimitoare, pe care am citit-o pe nerăsuflate:

Ted Andrews – Cum să te vindeci cu ajutorul sunetelor sacre (Editura Agni Mundi, 2014)

Am aflat detalii spectaculoase despre efectele vindecătoare ale sunetelor – atât ale vocii omenești, cât și produse de instrumente.

Astfel, Ted Andrews vorbește în detaliu despre cele trei ASPECTE ale sunetelor sacre (toate sunetele sunt sacre!):

RITMUL

MELODIA

ARMONIA

El spune că din RITM – vine toată MIȘCAREA din Univers

Din MELODIE – apar toate INTERACȚIUNILE în Univers (melodia apare când ”legăm” mai multe tonuri sau note între ele, pentru că o notă separată nu reprezintă o melodie, dar două sau mai multe note pot forma o melodie).

Iar din ARMONIE – vine adevărata PUTERE SPIRITUALĂ – ce înseamnă ARMONIZAREA tuturor aspectelor vieții.

Vă propun ca în săptămâna ce urmează – să folosiți aceste trei aspecte ale sunetelor sacre – în mod terapeutic  – în viețile voastre.

1) RITMUL – este pulsul vieții – și influențează toate stările fizice.

Așa cum știți, viața noastră este RITMICĂ și este influențată de bătăile inimii, de mișcările respirației și de fluxul mai profund al fluidului limfatic (care are un ritm propriu de expansiune și contracție).

Expunerea corpului noastru la un RITM REGULAT și STABIL produce rezonanță cu propriile ritmuri naturale ale corpului.

Sunt și ritmuri anormale, ce pot crea probleme – stimulând în exces pulsul interior – forțând chiar ritmul normal al inimii într-un ritm contrar pulsului sănătos al corpului.

De multe ori, muzica tip ”bas” (de frecvență joasă) a muzicii moderne, din cluburile de noapte – are un „ritm anormal” – care perturbă puternic și profund corpul fizic al celor care sunt expuși la ea.

Ritmuri regulate, vindecătoare auzim la o slujbă la biserică – prin bătaia clopotului sau a toacei (instrumentele de percuție sunt cele folosite dintotdeauna de toate tradițiile religioase pentru a influența ritmul corpului – în sens pozitiv, de echilibrare – sau uneori, în sens negativ, de afectare / slăbire). Sau ascultând muzică simfonică ori muzică modernă ritmică, cu efect echilibrator.

Ritmurile stimulează energia fizică.

Urmăriți un copil de 1-2 ani – care saltă ritmic pe orice tip de ritm aude – fie că este ritmul picăturilor de ploaie, al unei uși care se închide ritmic sau orice altceva.

Și adulții încep să bată din picior, sau din mână, la orice ritm ”săltăreț”.

Multe cântece și dansuri populare românești se bazează pe ritm: 1-2-3 (hora, bătuta, sârba sau călușarii – sunt doar câteva exemple).

Vă propun, pentru săptămâna care urmează – să realizați în casă – de câte ori puteți – un exercițiu simplu și foarte ușor – măcar o dată pe zi – optim de două ori pe zi (dimineața și seara).

Cristela Georgescu ne propune acest exercițiu pe blog-ul ei – și el este un exemplu excelent de modul în care putem realiza o mișcare RITMICĂ pe muzică – cu efect benefice profunde.

ȘI de câte ori puteți – intrați în ritm – fie cu o melodie – fie cu orice ritm auziți (dacă sunteți în tren – cu zgomotul trenului – dacă sunteți în magazine, în ritmurile de acolo….CĂUTAȚI RITMURILE în jurul vostru – și încercați să le marcați în corpul vostru și să le simțiți!)

2) MELODIA este cel de-al doilea aspect al cântecului.

Prin MELODIE învățăm mult despre RELAȚIILE noastre cu alte energii.

Așa cum vă mai spuneam, nu poate exista o melodie fără relație.

Un ton, de unul singur, nu creează o melodie – însă pe măsură ce un ton este plasat de-a lungul altor tonuri, se formează melodia.

Melodia – indiferent că este interpretată la voce sau un instrument muzical – va alina și va schimba stările emoționale și mentale ale individului.

Melodia este folosită în fundalul filmelor și pieselor de teatru – pentru a induce și susține anumite stări emoționale, funcție de acțiunea respectivă.

Cel mai frumos exemplu de melodie în viața noastră – este o mamă cântând unui copil care plânge sau unui copil pe care vrea să-l adoarmă.

Cântând copilului, mama face o conexiune între energiile sale și cele ale copilului (o relație), iar durerea sau emoția copilului este calmată și echilibrată.

În acest fel, mama folosește (inconștient) puterea vindecătoare a melodiei.

Ascultarea unei melodii este cea mai bună modalitate de a vă relaxa.

Vă propun ca în toată săptămâna care urmează să ascultați melodiile preferate – cele care vă fac să vă simțiți BINE – optimiști – echilibrați – relaxați și mulțumiți.

Ascultați melodiile care pentru dv au semnificația IUBIRII FERICITE, BLÂNDE și aducătoare de vindecare.

Pentru mine, o astfel de melodie este Good riddance (The time of your life) – al grupului Green Day

Cine înțelege și cuvintele, rostite în limba engleză – va știi de ce îmi place acest cântec. Dincolo de aparenta tristețe, există un mesaj de optimism – legat de TRĂIREA ÎN PREZENT și de faptul că, IMPREVIZIBILUL este o parte naturală a vieții noastre și ceea ce ne definește ca oameni.

Este o melodie dulce-acrișoară – ca viața!

Ascultați și cântați melodii întreaga săptămână.

Fredonați prin casă – melodii vesele din copilărie.

Mi-am amintit zilele trecute de un cântecel pe care l-am tot fredonat în minte: ”Joacă, joacă, joacă fetițo, că ești frumoasă ca o garofiță, și jocul nostru este format, dintr-o fată și-un băiat…..!”

Și de toate cântecelele pe care mi le-am amintit auzite de-a lungul vieții și care au rămas, ”lipite” de energia mea.

Cântați, dansați prin casă și fredonați – în toate felurile – de câte ori vă amintiți pe zi.

3) ARMONIA este cea de-a treia parte componentă a cântecului.

Armonia folosește ”ACORDURI” – care sunt două sau mai multe note, interpretate simultan sau aranjate armonios.

Desigur, există ”acorduri” ce pot suna dizarmonios sau straniu.

Dar ARMONIA notelor ajută la echilibrarea tuturor aspectelor energiei noastre: fizic, emoțional, mental și spiritual.

Prin găsirea combinației corecte de tonuri, ritmuri și armonii – putem declanșa rezontanțe vindecătoare în corp, în mintea și sufletul nostru – astfel încât să poată fi corectate dezechilibrele și să se atingă o stare de conștiință înaltă.

Există terapeuți renumiți, precum Tom Kenyon, care lucrează cu puterea sunetelor și a armoniilor.

Vă invit să audiați câteva piese muzicale interpretate în frecvența 432 Hz – comparativ cu frecvența 440 Hz, în care sunt acordate, în mod standard, toate instrumentele muzicale moderne.

Se spune că frecvența de 440 Hz se adresează minții – în timp ce cea de 432 Hz se adresează INIMII.

Așadar, muzica pe care o ascultăm de zeci de ani – ne menține ”activă” mintea, Ego-ul, mai mult decât Sufletul (sau Inima).

Încercați să audiați videoclip-ul prezentat mai sus de câteva ori – până reușiți să discerneți diferențele CLARE de vibrație – și efectele asupra corpului.

Tot ca o ”invitare” a armoniei în viața vostră – puteți asculta muzică corală, sau muzică religioasă (dacă o agreeați) sau orice fel de muzică de orchestră – ce presupune armonizarea mai multor instrumente și voci.

Vă recomand chiar să audiați muzica ”acapella” – făcută cu voci umane – care este impresionantă – în intepretările moderne.

Orice muzică ”de grup” – se bazează pe ARMONIE – și pe ideea lucrului ÎMPREUNĂ.

Căci asta este MESAJUL MUZICII – care a venit CU FORȚĂ în viața mea!

Folosirea RITMULUI MELODIEI și ARMONIEI – pentru CONEXIUNEA la matricea vieții – și INTERCONEXIUNEA CU TOȚI ȘI TOATE.

O astroloagă modernă, pe care o admir mult, Barbara Goldsmith și care are un canal YouTube – intepretează piese muzicale pornind de la aspectele astrologice pe care le identifică în conformitate cu poziția astrelor.

Dacă știți puțină engleză, o să vă facă mare plăcere să o auziți ”intepretând” aspecte muzicale ale următoarei eclipse de lună, ce urmează pe 16 septembrie, la luna plină!

Grecii antici – Platon, Pitagora, Aristotel  și mulți alții ȘTIAUMUZICA – SUNETELE SACRE – sunt cele care stau LA BAZA LUMII create – vizibile și invizibile.

CUVINTELE pe care le rostim – sunt MUZICĂ  – cu toate componentele sale.

Să chemăm MUZICA în viața noastră – pentru a-i folosi INSTRUMENTELE PUTERNICE în schimbarea vibrației nostre interioare.

Haideți să ne oprim temporar din discuțiile despre hrană, dietă, alcalinizare, detoxifiere și mișcare fizică – și să ajungem la unul dintre cele mai importante (și neglijate) aspecte ale ECHILIBRĂRII INTERIOARE: VIBRAȚIA!

Fiecare celulă din corpul nostru este un oscilator electromagnetic.

Fiecare celulă VIBREAZĂ în rezonanță cu stimulii exteriori și interiori.

Putem schimba starea emoțională și fizică a unui organism – modificând FRECVENȚA DE VIBRAȚIE.

Și ce INSTRUMENT MAI PUTERNIC și mai ușor de folosit – dacă nu PUTEREA SUNETULUI?

Vă invit să aveți o săptămână de REVELAȚII VIBRATORII – și de ”baie” la propriu și figurat în acordurile muzicale ale omenirii.

Cu iubire și fredonând ”all you need is love!”

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/saptamana-muzicii/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Primăria oraşului Ovidiu, concurs pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu din cadrul Compartimentului activităţi artistice

01 Oct 2018 1044

Ce este homeopatia? Centrul Natura

30 Jun 2018 579

Soekhoe Arvind Ritesh Neeradj, din Olanda, reţinut şi dus la arestare

23 Aug 2017 782

Minunea corpului fizic

21 Aug 2017 1181

Piersici - ca în copilăria mea

12 Aug 2017 2243

Turnul de fildeş

26 Jul 2017 1240

Vacanța

11 Jul 2017 1564

Am încredere în viaţă

26 Jun 2017 1920

Solstițiu de vară

25 Jun 2017 2481

Anti-fragilitatea

13 Jun 2017 1390

Amorțirea conștientă

05 Jun 2017 1290

Așteptări

02 Jun 2017 1443

Biciclete și momentul potrivit

27 May 2017 1918

Neglijarea

24 May 2017 1403

Zâmbetul şi dinţii

12 May 2017 1321

Indrăzneala noului!

02 May 2017 2719

Sărbători înconjurată de îngeri

19 Apr 2017 1253

Uitarea

16 Apr 2017 1171

Acceptarea

14 Apr 2017 1351

Şi eşecul este un succes

03 Apr 2017 1163

Iubeşte atunci când celălalt merită cel mai puţin

26 Mar 2017 2268

Procesul de invatare si EFT

23 Mar 2017 1242

Recunoştinţa pentru un somn odihnitor

20 Mar 2017 1160

Eliberarea energiei negative preluate de la ceilalti

18 Mar 2017 7994

Fotoreportaj La Chilia Veche, în Deltă, natura atinge suflete

17 Mar 2017 1433

Provocarea reprezentata de schimbare

13 Mar 2017 1259

De la durere la stare de calm interior

11 Mar 2017 1111

Perioada destramarii iluziei

26 Feb 2017 933

Daruri de lumină – daruri de iubire

18 Feb 2017 1056

Perioada golului

11 Feb 2017 1296

Perioada jocurilor

04 Feb 2017 1048

Cei care iau

04 Feb 2017 1335

Perioada prevenției si protecției

21 Jan 2017 1264

Perioada de ”RELOCARE”

15 Jan 2017 850

Perioada COMUNIUNII

01 Jan 2017 1269

CARȚI, FRUCTE SI ALTE ”BUNATATI” DE SARBATORI

31 Dec 2016 1425

Saptamana FOCULUI

19 Dec 2016 1395

Perioada aerului 3

17 Dec 2016 1303

Perioada AERULUI – 2 – despre RESPIRAȚIE

12 Dec 2016 1260

Perioada apei – partea a II-a

21 Nov 2016 1537

Perioada APEI

14 Nov 2016 1667

Ziua 14 a dietei cu struguri

07 Nov 2016 1496

Ziua 7 de dietă cu struguri

06 Nov 2016 1658

Ziua 3 de dietă cu struguri Ceva mici stări de slăbiciune și poate un pic de foame – dar mai mult este o reacție a minții, decât a corpului.

31 Oct 2016 1151

Perioada strugurilor

24 Oct 2016 1336

Saptamana ECHILIBRULUI FEMININ/MASCULIN

17 Oct 2016 1272

Saptamana ”GRAIULUI”

10 Oct 2016 1065

Saptamana GATULUI

03 Oct 2016 1900

Saptamana INELULUI

27 Sep 2016 1083

Saptamana PERLEI

22 Sep 2016 1082