Centrul natura VIAȚA ca un dans între CHIMIE (pământ) și FIZICĂ (cer)



Viața este un fenomen mult mai complex decât cunoaștem noi, oricât de mult am studia și am continua studiul.

VIAȚA ESTE RESPIRAȚIE ȘI DIGESTIE.
Cu alte cuvinte.
Aerul Universului (Cerul) intră în corpurile noastre prin Respirație, se alătură Carbonului (carbohidrații) alimentelor Pământului introduse prin Digestie – și în împletirea și dansul lor produc VIAȚA = MIȘCAREA = DINAMICA.
În corpul nostru – Cerul și Pământul, Spiritul și Materia, Infinitul și Finitul, Nemurirea și Mortalitatea – se combină și COEXISTĂ, învățând alăturarea și trăirea simultană a paradoxurilor, pe care o denumim VIAȚĂ UMANĂ.

Viața este DEPENDENȚĂ și INTERDEPENDENȚĂ.
Viața pe planeta Pământ este un dans armonic între forțele chimiei și ale fizicii – între atomii substanțelor și fotonii de lumină.

Există o rețea de relații extraordinare între toate entitățile vii de pe acest pământ – în care toate sunt legate de toate – pentru supraviețuire.

Viața umană, precum și viața animală – sunt depedente de viața vegetală și de toate microorganismele Pământului, precum și de factori fizici fundamentali.
DOAR OAMENII ȘI PLANTELE sunt VITAL dependente de LUMINA SOLARĂ.

În absența luminii solare (a fotonilor) – atât oameni, cât și plantele – slăbesc și treptat mor (nu poate fi înlocuită lumina solară cu nici un fel de substanță chimică).

În același timp, atât viața umană, cât și viața vegetală – sunt vieți DEPENDENTE de prezența grupului, de RELAȚIILE cu ceilalți.

Fiecare dintre noi suntem o parte mică din sistemul uriaș care se cheamă OMENIRE.

Când am înțeles în profunzime și detaliu organismul omenesc și perfecțiunea alcătuirii sale, am aflat că suntem formați DINTR-O COMUNITATE URIAȘĂ DE CELULE – toate inteligente și conștiente, la un nivel – dar toate cooperând și lucrând împreună pentru un scop comun: VIAȚA!

Când fiecare dintre miliardele de celule ale corpului își face treaba la care a consimțit să participe (Da! Este o participare LIBER CONSIMȚITĂ – celulele ALEG să facă ceea ce fac) întregului organism îi este bine.
Și un corp în stare de sănătate, de bine – face alegeri de stil de viață armonioase și aducătoare de BUNĂSTARE și ENERGIE POZITIVĂ.
Cu alte cuvinte, o viață plină de STIMĂ ȘI IUBIRE DE SINE.
Și din acest IZVOR de IUBIRE se ”nutresc” toate celulele corpului – se simt motivate în continuarea eforturilor pe care le fac – și sunt fericite cu alegerea lor de a participa la COMUNITATEA ORGANISMULUI.

La fel, fiecare dintre noi, ca INDIVIZI SEPARAȚI suntem doar celulele într-un organism uriaș denumit OMENIRE. Care locuiește pe planeta albastră, dintr-o margine de Univers – alături de alte organisme numite ”arbori” sau ”mamifere” sau ”păsări” sau multe altele (și ele formate din miliarde de reprezentanți).
Puteți să cuprindeți cu ochii imaginației MAGNITUDINEA CREAȚIEI în diversitatea și varietatea sa – doar la nivelul acestei planete?

Suntem cu toții o parte din OMENIRE - și fiecare dintre noi avem ceva de făcut aici pe Pământ, prin alegerile noastre și prin definirea în fiecare moment a drumului vieții noastre.
Nici unul dintre noi nu este mai important sau mai puțin important decât celălalt.
Indiferent de ierarhiile omenești, indiferent de prejudecățile minții și ale sistemelor de clasificare dogmatice.
Nici unul dintre noi nu este indispensabil și nici unul dintre noi nu pleacă fără să lase o urmă clară în ”energia” OMENIRII.

Fiecare am ales să venim ACUM, AICI să avem împreună această experiență, numită VIAȚĂ. Decizia de a trăi direct jocul chimiei și al fizicii a aparținut SUFLETULUI care suntem fiecare dintre noi.
Suntem făpturi materiale și făpturi energetice, în același timp.
Fiecare dintre noi.
Când învățăm despre DEPENDENȚE și INTERDEPENDENȚE – când înțelegem mai bine unul dintre nivelele Universului holografic în care trăim – reușim să avem o imagine oarecum aproximativă a întregului din care facem parte (da, este grandios și ne copleșește, uneori).

DIGESTIA ȘI RESPIRAȚIA sunt funcțiile corpului fizic pe care avem nevoie să le înțelegem cel mai bine – în cursul evoluției noastre umane.
Dacă reușim să învățăm și să experimentăm ce posibilități și ce limite avem în producția și folosirea propriei energii – reușim să ne îndeplinim cât mai eficient rolurile pe care le avem – fiecare dintre noi, în ”marele organism” care este OMENIREA.

În corpul omenesc, celulele întregului corp primesc mesaje de la creier (de fapt, de la creiere! Că sunt mai multe!) și își armonizează acțiunile între ele.
Pentru aceasta – trebuie ca SĂ AUDĂ mesajele – să le RECEPȚIONEZE, mai precis – și să reacționeze corespunzător și sincron cu alte celule implicate.

Similar – și noi avem nevoie ”să auzim” mesajele de la ”Creier” – de la Marea Inteligență care ne-a trimis pe Pământ ”să ne jucăm” – de la SURSA luminii și a energiei care suntem – de la DIVIN.
Iar pentru ”a recepționa” mesajele – este nevoie ca toate ”antenele” noastre interioare să funcționeze optim.

Fernando Pitera, medicul Italian care a revoluționat gemoterapia modernă, ne-a prezentat la recenta Conferință Națională de gemoterapie – cele 9 creiere ale corpului omenesc (și 9 tipuri de ”memorie”)!

Creierul din cutia craniană – este de fapt ”compus” din trei părți, ce pot fi considerate ”trei creiere” distincte.
Scoarța cerebrală (encefalul) – sediul rațiunii și umanității – Creierul rațional
Creierul limbic – sediul emoțiilor și reacțiilor la exterior – Creierul emoțional
Creierul reptilian – sediul instinctelor și funcțiilor bazice (vegetative) ale corpului – Creierul instinctual (al supraviețuirii).

Inima – este considerată al 4-lea creier – fiind locul în care se concentrează energia iubirii și centrul câmpului toric și electromagnetic al ființei umane, care se aliniază cu acel câmp toric al planetei Pământ și al Universului.

Intestinul este considerat al 5-lea creier – pentru că celulele nervoase și toate conexiunile cu întregul corp – îl face să fie unul dintre locurile în care se iau cele mai importante decizii tip ”ce devine corpul meu și ce NU devine corpul meu”.

Ficatul este considerat al 6-lea creier – întrucât este o fabrică chimică UIMITOARE, cu peste 500 de funcții cunoscute până în prezent, majoritatea autonome – și care are proprietăți chimice, alchimice și fiziologice extraordinare.

Sistemul imunitar – este considerat al 7-lea creier – întrucât are reprezentanți în întregul organism, fiind format din celule care se mișcă peste tot și iau decizii autonome, fără să consulte encefalul, ”conversând” eventual cu unul dintre celelalte ”Creier”– precum intestinul sau ficatul. Eu aș include aici – sistemul endocrino-imunitar (nu doar ”imunitar”) – întrucât legăturile cu glandele endocrine și neurotransmițătorii sunt fantastice și reprezintă REȚEAUA DE INTERNET INTERIOARĂ a corpului.

Membranele celulelor, luate la un loc – sunt considerate al 8-lea creier al organismului. Fiecare celulă este o entitate separată, de sine stătătoare, independentă – care poate să se auto-întrețină și echilibreze – dar alege să funcționeze la unison și rezonanță cu alte celule din jur – în îndeplinirea funcțiilor.

Memoria organismului – ca un tot – este considerată al 9-lea creier. Când corpul repetă mult timp anumite mișcări, ajunge să le facă ”automat”, fără intervenția vreunui creier sau a memoriei (cei care știți să scrieți sau să conduceți mașina, știți la ce mă refer! Nu trebuie să vă gândiți să scrieți sau să conduceți, corpul o face ”automat” în virtutatea a ceea ce cunoaște anterior).

Așadar – avem în MINUNĂȚIA care este corpul omenesc 9 nivele de perfecțiune – 9 ”creiere” sau depozitare de memorie.
Îmi place să consider CREIERUL = REGELE, INIMA = REGINA, FICATUL = MARELE GENERAL, INTESTINUL = MARELE PREOT, SISTEMUL ENDOCRINO-IMUNITAR = CĂPITANII DE OASTE, MEMBRANELE CELULARE = PARTICIPANȚII LA JOC – iar ”MEMORIA CORPULUI” – SCENARIUL și REGIA filmului.

Și așa – pot să vă istorisesc ”POVESTEA CORPULUI OMENESC” – o poveste ca în copilărie – în care se tot întâmplă ”întâmplări” în relația dintre participanți – și intenția finală este să obținem ”…și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” – urmată de ”am încălecat pe o șa, și v-am spus povestea așa!”.

Povestea corpului omenesc – este POVESTEA VIEȚII.
Civilizația modernă a înlocuit poveștile cu TELENOVELE.
A scos MAGIA – a scos elementul de energie, de suspans și de mister – și le-a înlocuit cu bârfa, discuții inutile, goale și fără noimă și cu competiție agresivă.
Alimentația și respirația – au avut rolul lor în această schimbare.
Hrana plină de toxine și sindromul de hiperventilație a schimbat mult din echilibrul interior al oamenilor.
Și la nivel de OMENIRE – globalizarea a adus împrăștierea energiei morții prin intoxicare pretutindeni. Fast-food-urile și telenovelele sunt doar instrumente ale acestei energii a morții (primele omorând corpul, celelalte, sufletul).

Dar tot globalizarea și INTERNETUL pot să devină vehiculele pentru VINDECARE și regăsirea drumului către POVESTE. CĂTRE MAGIE. Către miracolul regăsirii SĂNĂTĂȚII, A STĂRII DE BINE, A BUNĂSTĂRII.

Viața este un dans subtil între multe elemente componente.
Suntem fiecare dintre noi un element mic – dar foarte important – în acest dans.
Nu vă subestimați nici locul și nici puterea pe care o aveți.
Și să nu uitați niciodată că SUNTEȚI O PARTE ESENȚIALĂ DINTR-UN ORGANISM URIAȘ.
AMINTIȚI-VĂ POVESTEA – ȘI RELUAȚI LEGĂTURILE CU REGELE ȘI REGINA ȘI CEILALȚI DEMNITARI ai corpului – prin conectarea cu chimia și fizica alimentelor!
Reconectați-vă la magia interioară a corpului – prin dinamica fructelor și a conexiunilor lor cu soarele și pământul!

Plimbați-vă în păduri, pe câmpuri înflorite, în livezi – consumați fructe și legume crude – re-acordați-vă la energia vieții. Și aveți încredere că veți fi călăuziți în ”direcția corectă” – cu viteza cu care puteți ”duce” procesul – și exact în ritmul care trebuie.
AVEȚI ÎNCREDERE ÎN VIAȚĂ.
Și REAMINTIȚI-VĂ CÂT SUNTEȚI DE PUTERNICI – ȘI cum fiecare obstacol pe care îl depășiți vă face mai rezistenți.

VIAȚA PE PĂMÂNT ESTE O POVESTE MAGICĂ, DE IUBIRE ȘI ARMONIE.
OMUL ESTE IUBIRE ÎN FORMĂ FIZICĂ – ȘI ÎȘI AMINTEȘTE – CU FIECARE ALEGERE – CUM POATE ÎMPRĂȘTIA IUBIREA ÎN LUME.
Dăruiți în fiecare zi un zâmbet sau în gând de iubire celor din jur.
Și ”re-conectați-vă” la poveste.

Vă doresc o săptămână minunată, alături de căpșuni coapte și aromate!

http://www.centrulnatura.ro/viata-ca-un-dans-intre-chimie-pamant-si-fizica-cer/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1987

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2013

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1578

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1500

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1404

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1662

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1869

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1959

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2253

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2138

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1788

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1901

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2703

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2100

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2397