Ziua 14 a dietei cu struguri



Toamna s-a instalat bine în țara noastră, cu zile friguroase și umede, alternând cu altele însorite și molcome, iar culorile naturii virează dinspre verde spre galben arămiu, într-o paletă infinită de nuanțe și arome.

Am văzut arbori înfloriți (câțiva dintre arborii noștri fructiferi de la cabinet, ce au fost desfrunziți de omizile din vară, s-au trezit acum, în plină toamnă să-și recupereze ciclul vital, și au făcut flori și apoi niște fructe mititele). Am văzut arbori înfloriți și prin oraș, semn al vitalității, regenerării și un mesaj extraordinar pentru aceste zile însorite de toamnă.

Am avut permanent în minte ideea de echilibru masculin / feminin, în toată perioada dietei.

Am avut revelația faptului că toate măsurile de detoxifiere, toate tehnicile, tot ce am făcut noi până acum (inclusiv eforturile de a face sucuri de fructe proaspete sau blend-uri) se încadrează în energia masculină a tehnicilor terapeutice.

La ce mă refer când spun energie masculină?

În niciun caz, doar la bărbați sau doar la sexul masculin.

Ci mă refer la acea parte din „energie” care este dinamică, de acțiune, la fel și fel de inițiative și impulsuri, la activități și eforturi.

Tot ce se face cu strădanie, cu efort și ”muncit” este impregnat de energie masculină.

Masculinul are nevoie să ”facă ceva”, să îndeplinească o sarcină, să atingă un obiectiv.


Masculinul are nevoie de căutare, de o provocare eroică, masculinul are nevoie să-și dovedească puterea și mai ales, să obțină ceva în urma strădaniilor.

Nevoia de rezultate, de a obține ceva concret este o energie masculină pură.

Sistemul de învățământ în care am fost cu toții educați este un sistem impregnat cu energie masculină.

Pentru că este un sistem ”al acțiunii”, ”al competiției”, ”al forțării” și al ”strădaniei”.

Partea de joc, de ”plăcere” sau relaxare sunt aproape neglijate în acest sistem masculin, în care doar rezultatele contează (nu procesul în sine).

De aceea, sistemul de învățământ are în centru matematica și științele exacte, și de aceea societatea noastră are în centru economia și banii.

Aceste instrumente sunt energii masculine pure.

Noi toți, că suntem femei sau bărbați, avem bine dezvoltată în interior energia masculină, pentru că a fost educată minim 12 ani în sistemul de învățământ existent.

Toți avem creierul rațional mult mai dezvoltat decât cel intuitiv, toți am exersat ani de zile abilități mentale, mai mult decât abilități fizice.

Așa cum spunea un psiholog celebru, toți suntem doar ”creiere pe un băț” – întrucât corpul nostru fizic este complet neglijat sau chiar lăsat în uitare, într-un sistem de învățământ ce pune accentul doar pe ”programarea creierului”.

Am simțit modul în care energia masculină a impregnat chiar și spiritul Strategiei Sănătate 5D, care s-a dorit o strategie logică, coerentă, integrată și mai ales, cu rezultate evidente – obținerea stării de bine și de sănătate.

Dar întregul proces de aplicare practic al strategiei tip dietă și detoxifiere este destul de chinuitor, forțat, împins, marcat de provocări și suferință.

Detoxifierea se dovedește pentru mulți dintre noi o adevărată căutare a ”domniței” răpite de balaur – domnița fiind partea feminină din fiecare dintre noi, iar balaurul care a răpit-o și o păzește cu înverșunare fiind partea de EGO, susținut de socialul colectiv, ce slăvește EGO-ul.

EGO-ul fiecăruia dintre noi (și EGO-ul colectiv general) este o energie masculină.

Este o energie căreia îi place identitatea, îi place să i se recunoască valoarea, să fie lăudat, să fie apreciat și ”băgat în seamă”.

EGO-ul este susținut de toate sistemele sociale dezvoltate în jurul lui, este ”hrănit” cu diplome, recompense, salarii, jucării scumpe (case, mașini, haine, bijuterii) și cu multă mâncare și obiceiuri care se învârt în jurul mesei.

Nu-l interesează partea de corp fizic, pe care o sacrifică fără remușcări, de câte ori are ocazia. Îl interesează doar gratificările cărora socialul le acordă valoare.

Acest balaur cu 7 capete, EGO-ul, ține prizonieră partea de feminitate din noi toți – indiferent că suntem bărbați și femei.

Partea de feminitate este partea de joc, de plăcere, de relaxare, de contemplare, de ”nefăcut nimic”, de bucurie pură de dragul bucuriei. O regăsim în multe dintre hobby-urile noastre, pe care abia avem timp să le avem, printre jaloanele de ”trebuie” induse de social.

Și această parte o căutăm în permanență, chiar dacă la început nu înțelegem ce facem.

În procesul de detoxifiere, noi intenționăm să scăpăm de dureri și de suferințe.

Dar folosind tehnicile și instrumentele masculine – folosind strădania, munca, acțiunea și forțarea – noi menținem continuu durerea și suferința în experiența noastră de viață.

Pentru că orice înseamnă muncă din greu este impregnat de energie masculină.

Am fost crescuți de mici cu multe convingeri ”bine imprimate”.

Ni s-a repetat de mii de ori că trebuie să muncim, că viața este grea, că suferința este normală, că ”trebuie” să facem ba una, ba alta.

Și indiferent ce am simțit sau crezut cândva, am acceptat cu toții această ”realitate”, pe care o confirmăm în fiecare zi, cu propriile noastre experiențe.

Dar dacă nu este așa?

Dacă energia masculină, care stăpânește complet Pământul (planeta noastră fiind o energie feminină, totuși) a reușit, cel puțin până acum, să ne țină în iluzia ”greutăților” și suferințelor, a chinului, provocărilor și strădaniilor?

Dacă și detoxifierea se poate face altfel, mai simplu, mai relaxat, mai ”în joacă”, fără așteptări, doar cu visare, intenție și acordare la energia Naturii?

Dacă avem multe de învățat de la plante, de la animale, de la insecte, de la toate celelalte entități din jurul nostru, de care ne-am deconectat, izolându-ne în cutiile de betoane numite case sau apartamente?

Dacă forțăm continuu cu așa-zisa detoxifiere – toate organele corpului – în loc să-l lăsăm în pace – pur și simplu – să nu mai facem nimic, nimic. Cel puțin, nimic din ce-i face rău. Să ne oprim din tot și să-l lăsăm să ne ghideze (să ne conducă) către ceea ce are el nevoie – nu către ceea ce spune mintea că are el nevoie?

După 14 zile de dietă cu suc de struguri am constatat cum devine din ce în ce mai clară manifestarea părții de energie masculină a detoxifierii (partea ”forțată”) și cum apare, la început timid, apoi mai evident, partea de energie feminină a detoxifierii (ce înseamnă ”curs cu fluxul de energie al Universului și Naturii din jur” și ”efort minim cu efect maxim”).

Am simțit cum energia feminină este energia CREATIVITĂȚII, a imaginației, a visului și poveștilor, este energia din care izvorăște magia.

Din energia feminină vin fluturii, vin zânele, vin elementalii pământului, tot de aici vin îngerii și vin curcubeele.

Energia masculină a dat complet la o parte această parte colorată și uimitoare a posibilităților de acțiune și a înlocuit-o cu munca.

Deși visele se pot împlini instant, mintea susține că nu este posibil.

Iar realitatea confirmă ce crede cu insistență mintea.

Dar în ultimii 20-30 de ani, energia feminină își eliberează supresia la care a fost supusă sute, sau chiar mii de ani și începe să-și facă resimțită prezența.

Am avut zile întregi în timpul dietei cu struguri în care evoluția zilei nu a fost așa cum am ”programat-o” (energia masculină din mină este FOARTE BUNĂ la programare) ci a fost exact așa cum a venit fluxul de energie.

Au fost zile în care am reușit să stau cu multă ușurință pe sucuri și chiar am rezistat la ore lungi de post negru (am reușit până la 23-24 ore de post negru, în anumite zile, fără prea mari forțări) și zile în care corpul meu a cerut mai mult suc și la un moment dat, a cerut fructe (struguri).

În special sâmbăta (și s-a întâmplat în două săptămâni la rând același ”model”), când m-am relaxat, am stat în curte alături de natură, de arbori și de vița de vie, roadele care încă sunt pe crengile copacilor (merele, gutuile) sau viței (strugurii) m-au atras magnetic.

O perioadă am rezistat ”eroic” atracției (v-am spus deja că energia masculină din mine este foarte puternică, sunt bine ”dresată” și foarte responabilă, când îmi propun ceva!).

Am cules fructe pentru toți cei din familie și eu nu m-am atins de ele, pentru că ”eram la dietă”.

Și la un moment dat, m-a ”izbit” de-a dreptul realitatea ridicolă pe care o cream: în plin anotimp al abundenței, cu o grădină plină de fructe „bio”, gustoase și coapte, eu mi-am ”programat” o dietă strictă doar cu suc de struguri pasteurizat și ceaiuri!

Da, este o dietă foarte eficientă și foarte bună pentru curățarea și echilibrarea corpului. O simt cum acționează și sunt mulțumită de rezultatele sale.

Dar asta nu înseamnă că nu pot să o intercalez, când Universul mă ghidează, și cu un consum de fructe încărcate de viață și vitalitate. În cantitate moderată, mestecate bine, consumate la ora prânzului, când soarele este sus pe cer – aceste fructe mi-au făcut corpul să se simtă revigorat.

Așa cum le spun tuturor pacienților mei, dacă ne ascultăm corpul, el ne indică ce are nevoie la un moment dat.

Corpul meu se luptă și se chinuie cu toate eliminările acide, eliberate de sucul de struguri, lămâie și ceaiurile din plante.

Rinichii, ficatul și toate celulele ”muncesc din greu” la eliminări.

Energia masculină a întregului proces de detoxifiere este ”la ea acasă” în întreaga mea experiență.

Dacă ocazional (o dată pe săptămână) consum fructe vitale, procesul de detoxifiere se oprește, temporar, 1-2 zile și apoi se reia, parcă mai puternic și mai profund.

Ca și cum corpul ”își trage sufletul” și reușește să meargă mai profund, mai departe.

Evoluția alternativă, acțiune-repaus – este tipică dansului energiei feminine cu cea masculină.

Am simțit cum energia feminină înseamnă pe lângă repaus, oprire și terminare, încheiere, noapte, întuneric.

Moartea este o energie feminină.

Suntem în luna noiembrie, o lună ce ne apropie de moartea temporară a Naturii, de perioada de repaus, de regenerare, de refacere.

Am auzit de multe decese în jurul meu, în ultimele săptămâni.

Știu din fiecare an că se întâmplă aceste treceri, între viața în corp (dinamica masculină) și viața energetică (dinamica feminină) în această perioadă din an. În toamnă, se moare mai mult decât în alte luni ale anului.

Am realizat că moartea este o terminare, o încheiere de ciclu și de experiență, care să permită o reciclare a energiei pentru un viitor nou început.

Am realizat că moartea este în interiorul corpului meu, în toate țesuturile murdare și descompuse pe care le elimin în detoxifiere, în tot puroiul care iese prin diferite orificii și în toate celulele moarte, ce necesită înlocuire zilnic.

Sunt moarte și viață, într-un dans continuu între energii.

Deși simt o teamă față de această parte destructivă a feminității, mă simt pregătită să îmbrățișez energia feminină, în totalitatea ei (creatoarea, menținătoare și distrugătoare vieții) în corpul meu fizic și în experiențele mele de viață.

Revelația mea a fost că energia feminină este energia repausului, a ”nefăcutului nimic”, a ”statului degeaba”, a ”stopului”.

Exact precum energia tipică ciclului menstrual feminin.

Energia care te oprește să faci prea multe (sau te pune complet la pat!).

Doar dacă ne oprim, doar dacă încetăm să ne mai forțăm, să ne mai străduim, să ne mai împingem înainte, reușim să schimbăm vibrația spre partea feminină, de vindecare.

VINDECAREA ARE O ENERGIE FEMININĂ.

Vindecarea corpului fizic nu se poate produce mergând la sala de fitness, făcând mușchi sau luând suplimente proteice pentru ” a arăta bine”

Acest comportament este tipic energiei masculine.

Vindecarea corpului nu se va produce făcând ceaiuri și sucuri și blend-uri și multe tehnici de detoxifiere cu exerciții fizice și tabere intensive. Nici măcar când bem ”cât mai multă apă pe zi” nu facem vindecare.

Acest comportament este tipic energiei masculine.

Vindecare corpului nu se produce când acționăm continuu.

Chiar și faptul că scriu acum la calculator, că-mi obosesc ochii la ecranul scintilant și stau într-o poziție incomodă  blocându-mi spatele – este tot energia masculină, care mă împinge ”să fac ceva”.

Vindecarea se produce când mă opresc din toate acestea.

Vindecarea se produce când contemplu, când nu mai fac nimic, opresc acțiunile, opresc judecățile, opresc gândurile și admir frumusețea naturii, admir fluturii colorați din vița de vie și insectele care-și urmează ciclurile, indiferente la suferința și strădaniile umane.

Vindecarea se produce când încetez să-mi programez ceea ce urmează să fac și urmez de pe o zi pe alta ”indiciile” Universului, ce-mi arată exact cum ”curge energia zilei”.

Vindecarea se întâmplă când nu mai fac nimic.

In timpul postului negru, când mă opresc în a mai mânca și a mai bea, dar mă opresc și din activitățile inutile, care-mi cheltuie energia întreaga zi simt cum începe vindecarea. Doar atunci corpul primește ”permisiunea” de a-și folosi cunoașterea interioară, acea comoară de înțelepciune primită de la strămoși, prin ADN, în care știe cum să facă ORICE.

Am simțit cu tot corpul meu această delimitare clară între:

ENERGIA FEMININĂ – care este energia vindecării, a trecerii spontane spre sănătate, energia magiei și miracolului, energia visului care devine realitate, energia focalizării iubirii unei mame, pentru vindecarea copilului ei, energia întunericului care se condensează și devine viață (energia Uterului feminin), dar și energia întunecată, care absoarbe tot ce este mort, descompus și neviabil.

și

ENERGIA MASCULINĂ – care este energia acțiunii, a explorării, a programării și planificării, a cuceririi și expansiunii, a curiozității și nerăbdării, a plictiselii și nevoii de scop și obiectiv.

Am realizat că energia feminină este ENERGIA PRIMIRII, a acceptării, a toleranței, a ”conținerii”, energia RECEPTIVĂ, cea care se acordează la fluxul de energie al lumii (cu ajutorul ei primim mesajele ”intuitive” ale lumii).

Iar energia masculină este ENERGIA DĂRUIRII, a acționării, a dinamizării, a punerii în mișcare și a așteptărilor (de rezultate). Datorită ei structurăm realitatea din jurul nostru așa cum o facem.

Știu atât de puțin să primesc, sunt programată doar să dăruiesc!

Parcă nici vindecarea nu știu să o primesc, atunci când se apropie de mine – parcă mi-e frică de starea de sănătate, de bine, de totalitate.

Frica de necunoscut este frica de energia feminină – pentru că femininul este NECUNOSCUTUL, întunericul, misterul, noaptea întunecată și umbrele din jurul nostru.

Am perceput această teamă de feminitate la toată lumea din jurul meu (și la femei, și la bărbați).

Oamenii preferă să acționeze, să facă, să dreagă, să lucreze pentru alții, orice – doar să nu stea în stare receptivă, de primire și acceptare a ceea ce are propria feminitate să-i învețe.

Am văzut cum mamele adoră să facă pentru copii lor de toate, până la adânci bătrâneți și cum fug de asumarea propriei feminități, odată cu creșterea copiilor.

Am văzut cum toată lumea caută ”cauze nobile” și ”persoane nevoiașe” pentru a dărui continuu, într-o perpetuă eludare a propriei feminități interioare, care cere PRIMIREA mai mult decât DĂRUIREA.

Am simțit cum oamenii NU PRIMESC ceea ce li se dăruiește. Sentimentul de a ”vorbi cu pereții” îmi este atât de familiar, atât acasă cât și la cabinet, încât îl cunosc și-l percep dureros, de multe ori.

Am simțit aceste două energii, feminină, a primiri și masculină, a dăruirii foarte clar, ca un dans magic, în interiorul meu, în toată perioada dietei cu struguri.

Vița de vie este un exemplu extraordinar de împletire a energiilor masculine și feminine.

Vița este o plantă incapabilă să se susțină singură (tipic energiei feminină), dar mereu găsește sprijin pe alte plante (sau pe araci), expansionează în toate direcțiile și mereu caută zone noi de extindere (tipic masculin), produce roade bogate și dulci (tipic masculin), dar este în același timp flexibilă, rezistentă și foarte adaptată la variațiile termice și ale solului (tipic feminin). Și oricât de tare este tăiată și ciuntită, în anul următor, dă ramuri noi și reîncepe ciclul de creștere. Abilitatea de regenerare și supraviețuire a viței de vie (energie tipic feminină) este extraordinară.

Vița de vie și strugurii imprimă un anumit ritm dietei de detoxifiere, funcție de posibilitățile corpului, și dacă petrecem puțin timp în tăcere și ne acordăm la acest ritm, îl vom ”percepe” cu celule corpului nostru, nu cu mintea.

Și vom ȘTI (cunoașterea ”fără cuvinte”, cunoașterea ”intuitivă” – este o energie feminină pură) ce avem de făcut, fără să mai așteptăm ”indicații”, orientări și directive de la persoane cu ”autoritate” (atitudine tipic masculină).

Pe mine, vița de vie m-a ghidat într-un dans ritmic, de 6 zile de dietă cu suc de struguri, alternând cu o zi cu masă de struguri (fructe ca atare), dar și alte fructe bune, ocazional – și îmi spune că pot continua încă mult timp acest ritm, pentru că organismul meu are nevoie de el.

Am comunicat extraordinar cu vița de vie în toate aceste zile magice de toamnă.

Am primit mesaje de la mulți oameni, care nu știau ce fac eu în această perioadă, mesaje în care vița de vie a apărut iar și iar, sub diferite forme (remedii, fructe, sucuri, cărți poștale, mail-uri). Vița de vie și fluturii și-au împletit mesajele simbolice întreaga săptămână.

Energia feminină din mine își cere dreptul la exprimare cel puțin egală cu cea masculină. Pentru că asta înseamnă echilibrul – coexistența și împletirea celor două componente și alăturarea forțelor, pentru găsirea celor mai simple, mai ușoare și mai eficiente rezultate.

Și ”ne-agățarea” de rezultate, ci pur și simplu savurarea întregului proces, a întregii călătorii, a întregii epopei de descoperire.

Nu este important atât faptul că Făt Frumos (energia masculină) salvează domnița (energia feminină), cât mai ales călătoria interesantă pe care el a făcut-o până a identificat vizuina balaurului și toate lecțiile pe care le-a învățat și care i-au permis să-l dea la o parte.

Pe măsură ce domnița și Făt Frumos încep să trăiască împreună ”fericiți până la adânci bătrâneți”, energia feminină a relaxării începe să învețe energia masculină a acțiunii principiul alternanței.

Principiul sinusoidal ce stă la baza undelor de energie din Univers.

Când sus, când jos, când la stânga, când la dreapta.

Alternanța.

Continui să am multe revelații în această detoxifiere cu struguri, pe care o voi extinde și săptămâna care va urma.

Corpul meu începe să se obișnuiască cu perioadele de pauză – cele tip energie feminină (deși mintea mea, bine dresată în ”energia masculină”, încearcă să protesteze de multe ori).

Dar simt că s-a deschis o nouă poartă și simt că urmează și alte revelații, pentru că această ”cunoaștere” fără cuvinte, odată eliberată, începe să acționeze independent de partea rațională.

S-au așezat pe mine doi fluturi și o albinuță, în timp ce vă scriu aceste cuvinte. Afară este soare, un soare blând și mângâietor de toamnă, iar în curte miroase a struguri proaspăt culeși și a must.

Toate simțurile mele (energia feminină) sunt acordate la energia Naturii din jur. Îmi încarc bateriile ”feminine” și intenționez să mai echilibrez din energia ”masculină” a responsabilității pentru toți și toate, a acțiunii și urmăririi rezultatelor și mai ales, a așteptărilor.

Mă bucur doar de ceea ce este. Acum, cât timp este.

Trăirea în prezent este energie feminină.

Iar agățarea de trecut (”istoria”) și proiectarea în viitor (”economia”) fac parte din energia masculină.

Pot să mă plimb dansând între cele două vibrații, fără să mă agăț de niciuna din ele.

Nu este nevoie să șterg sau anulez nimic din trăirile și experiențele pe care le am. Ci am nevoie doar să fiu suficient de flexibilă și perseverentă (ca vița de vie), iar drumul se va crea înaintea mea, pe măsură ce pășesc pe el.

Vă invit să continuați alături de mine călătoria prin dieta cu struguri, către luna plină de pe 14 noiembrie, în măsura în care organismul și energia vă permit aceste lucruri.

Dar vă invit și să vă acordați la propria vibrație feminină, la creativitatea, imaginația, intuiția, visele și magia interioară și să vă bucurați de tot ce întâlniți în fiecare zi și în fiecare minut, descifrând cu inteligența corpului mesajele pe care le primiți cu toții de la Univers. REÎNVĂȚAȚI SĂ PRIMIȚI! ESTE MAGIC!

Să aveți încă o săptămână extraordinară, în care să fiți înconjurați de vibrația luminii și a vieții,

Cu iubire, tuturor,

Sorina

http://www.centrulnatura.ro/ziua-14-a-dietei-cu-struguri/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1987

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2013

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1578

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1500

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1404

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1664

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1872

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1961

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2253

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2138

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1788

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1901

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2703

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2100

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2398