GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)



Se spală curat ardei roșii, mari, se curăță de cozi și de semințe și se taie în 3-4 bucăți. Se pun în oala în care vor fierbe cu puțină sare. Se lasă să stea așa câteva ore, ca să lase apă. Se pun apoi cu totul la fiert, amestecându-i cu o lingură de lemn, să nu se prindă pe fund. Se trec prin sită și apoi se mai pun la fiert până se leagă. Se umplu în sticle, care au fost mai întâi spălate și ținute câtva timp la gura cuptorului.

Se astupă cu dopuri, apoi cu ceară roșie. Se păstrează la rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Sursă: GastroArt

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 887

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 879

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 802

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 712

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 818

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 690

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 669

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 676

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 650

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 597

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 700

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 771

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 604

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 747

GastroArt Sdrențe de orez (rețetă interbelică)

01 Jul 2022 627