GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)



Se spală curat ardei roșii, mari, se curăță de cozi și de semințe și se taie în 3-4 bucăți. Se pun în oala în care vor fierbe cu puțină sare. Se lasă să stea așa câteva ore, ca să lase apă. Se pun apoi cu totul la fiert, amestecându-i cu o lingură de lemn, să nu se prindă pe fund. Se trec prin sită și apoi se mai pun la fiert până se leagă. Se umplu în sticle, care au fost mai întâi spălate și ținute câtva timp la gura cuptorului.

Se astupă cu dopuri, apoi cu ceară roșie. Se păstrează la rece.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Sursă: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 978

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1914

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1855

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1800

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1751

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1726

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1531

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1523

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1519

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1514

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1413

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1630

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1660

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1450

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 1524