GastroArt Borș de bobodă (rețetă din 1931)




Luăm zarzavatul, îl spălăm, îl tăiem și-l punem să fiarbă cu puțină apă într-o oală.




În altă oală punem borșul și-l fierbem cu o ciapă.





După  ce fierbe zarzavatul, îl scoatem și-l punem în borș, unde punem și puțin orez și cu puțină zeamă în care a fiert zarzavatul.





Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea).





Am păstrat ortografia originală.





Caiet pentru gospodarie Brăila 1931, interbelic, borș, lobodă



Citește și: GastroArt  From Russia with love. De ce, la ei, sarmalele sunt numite porumbei Și multe alte povești cu păsări false

Crap umplut (rețetă din 1931)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Marinată de pește (rețetă interbelică)

31 Jul 2022 1611

GastroArt Găluști de pâine (Rețetă Interbelică)

30 Jul 2022 4369

GastroArt Tartine cu ou și sos (Rețetă Interbelică)

29 Jul 2022 4526

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

28 Jul 2022 4638

GastroArt Tartine cu Carne (Rețetă Interbelică)

27 Jul 2022 1697

GastroArt Brânză Prăjită (Rețetă Interbelică)

26 Jul 2022 2025

GastroArt Găluști cu prune (Rețetă Interbelică)

25 Jul 2022 1732

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1692

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1928

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1869

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1816

GastroArt Clătite umplute cu șuncă (Rețetă interbelică)

20 Jul 2022 1596

GastroArt Pește la cuptor (Rețetă Interbelică)

19 Jul 2022 1775

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1768

GastroArt Șarlotă de mere (Rețetă Interbelică)

17 Jul 2022 1672