GastroArt Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)



Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de 4 ori, îi adăugăm apoi puțină smântână, pipărată și sărată după gust, și mai punem 2 gălbenușuri.

Trecem prin mașina de tocat iar de vreo 4 ori 4-5 gălbenușuri de ou tari, adăugăm puțină smântână ca să subțiem.

Luăm un șervet pe care întindem carnea într-o foaie subțire peste care punem gălbenușurile trecute prin mașină și întindem pe toată suprafața cărnii.

Formăm apoi o ruladă pe care o punem la rece. Servită tăiată felii și cu sos tartar.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 986

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1692

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1928

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1869

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1816

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1768

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1737

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1544

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1538

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1533

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1523

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1424

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1645

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1676

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1469