GastroArt Cartofi umpluți (rețetă interbelică)



Cartofii se curăță, se scobesc și se rumenesc în multă untură. Când sunt pe jumătate fripți, se scot și se pun într-o farfurie să se răcească. În această untură (dacă a rămas multă se scoate din ea) se frig carnea tocată de vițel și porc amestecate sau se poate și numai un fel în care punem ceapă și piper. Se răcește, se amestecă cu 3 ouă întregi, cu această compoziție umplem cartofii.



Partea cartofilor ce am scos-o scobindu-i o rumenim în untură și se lasă fundul cratiței peste care așezăm cartofi umpluți.


Deoparte se face un sos bun de roșii, ce se toarnă peste cartofi. Ferbem încet, înăbușit, la marginea mașinei.


La servit se pune smântână.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.



Despre GastroArt.ro



Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: 


GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)


GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)

17 May 2022 400

GastroArt Omletă cu mere (rețetă interbelică)

16 May 2022 612

GastroArt Cozonaci obișnuiți (rețetă interbelică)

15 May 2022 767

GastroArt Tort de pesmet (rețetă interbelică)

13 May 2022 649

GastroArt Tort de ciocolată (rețetă interbelică)

12 May 2022 606

GastroArt Pâine de albuș (rețetă interbelică)

11 May 2022 619

GastroArt Pesmeți cu unt (rețetă interbelică)

10 May 2022 608

GastroArt Pâinea episcopului (rețetă interbelică)

09 May 2022 744

GastroArt Pesmeți cu smântână (rețetă interbelică)

08 May 2022 901

GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)

07 May 2022 901

GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

05 May 2022 639

GastroArt Ciorbă de pui (rețetă interbelică)

04 May 2022 720

GastroArt Musaca de varză (rețetă interbelică)

28 Apr 2022 969

GastroArt Tort moca (rețetă interbelică)

26 Apr 2022 1088

GastroArt Dovlecei cu smântână (rețetă interbelică)

25 Apr 2022 823