GastroArt Chaudeau (rețetă interbelică)



Pentru 6 persoane se freacă într-un castron 6 gălbenușuri de ou cu 12 lingurițe de zahăr pisat. Se freacă bine până crește și devine o cremă spumoasă.

Se toarnă cu încetul 1 litru de lapte clocotit, se mai adaugă 6 lingurițe de rom și se servește imediat cât e fierbinte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Ruladă cu șuncă (rețetă interbelică) 

GastroArt Macaroane picante (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 954

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1652

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1890

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1828

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1769

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1723

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1704

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1505

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1496

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1487

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1488

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1383

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1601

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1630

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1420