GastroArt Măruntaie cu sos acru (Rețetă interbelică)

Măruntaie de pasăre se fierb în apă cu sare și o lingură oțet.

Cu 10 minute înainte de a servi, se face un sos din untură, făină, 3 gălbenușe, puțin oțet, sare, un pic de zahăr, se îngroașe la foc mic, se adaugă puțină zeamă de carne.

Măruntaiele așezate pe farfurie fierbinte se acoperă cu acest sos.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă online dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune. 

Sursa foto și text: gastroart.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire

28 Jan 2024 901

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Iată în ce condiții

19 Jan 2024 690

Medicii de familie solicită revenirea la tarifele stabilite pentru ultimul trimestru din 2023

15 Jan 2024 752

Rețetă de mici delicioasă pentru 1 Mai tradițional!

30 Apr 2023 993

Ciorbă de miel pentru Paşte. Rețeta pas cu pas!

14 Apr 2023 4970

Drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta savuroasă pas cu pas

14 Apr 2023 1109

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1147

Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

12 Apr 2023 1147

Cum poți pregăti o delicioasă pască cu ciocolată și aluat de cozonac? Iată ingredientele (VIDEO)

02 Apr 2023 1300

Evenimentele zilei de 12 martie Ziua scoicilor la cuptor. Iată o rețetă delicioasă și ușor de pregătit

12 Mar 2023 1203

GastroArt Pește la cuptor (Rețetă Interbelică)

19 Jul 2022 1734

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1500

GastroArt Mămăliguță în forme (Rețetă Interbelică)

11 Jul 2022 1378

GastroArt Crap cu roșii (rețetă interbelică)

30 Jun 2022 1216

GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)

29 Jun 2022 1218