GastroArt Omletă de ouă umplute cu roșii (rețetă interbelică)



Luăm pătlăgele roșii bine coapte, le ținem o minută în apă clocotindă, le curățăm de coaje, le tăiem în două, le scoatem semințele cu o linguriță. Le tăiem în bucățele, le sărăm, le pipărăm, punem puțin zahăr, puțin pătrunjel verde tocat mărunt.

Le prăjim în unt, apoi umplem omleta cu ouă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 986

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1689

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1926

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1868

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1815

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1765

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1737

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1544

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1536

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1532

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1522

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1423

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1644

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1673

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1466