GastroArt Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)

Rețetă, foto: Gastro Art Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă prăjită, sare, piper, verdeață, 3 linguri untură, 1 ceapă, piper boabe.


Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

 

 

Sursa foto-text: Gastro Art


 Citește și: 

GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 533

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 700

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 649

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 602

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 505

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 630

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 553

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 542

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 560

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 493

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 476

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 544

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 587

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 493

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 607