GastroArt Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)

Rețetă, foto: Gastro Art Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă prăjită, sare, piper, verdeață, 3 linguri untură, 1 ceapă, piper boabe.


Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

 

 

Sursa foto-text: Gastro Art


 Citește și: 

GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 986

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1692

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1928

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1870

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1816

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1769

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1737

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1538

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1533

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1523

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1425

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1645

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1676

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1469