GastroArt Potage parmantier (rețetă din 1933)



Luăm cartofii întregi şi-i fierbem. Apoi, în curăţim de coajă şi-i dăm prin maşină.

Punem într-o cratiţă sau o oală untul să se topească. Dupăce s-a topi, punem cartofii şi-i mestecăm bine până se face ca o cremă, apoi subţiem cu lapte dulce. Dupăce s-a fiert punem şi puţină sare, unele persoane pun şi zahăr. Nu trebue să fie nici prea gros, nici prea subţire ci potrivit.

Se serveşte cu crutoane, adică bucăţi de pâine prăjită şi ca primul fel.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 
Sursa text și foto: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt: Piftele din cartofi (reţetă din 1933) 

GastroArt: Budincă de creer (rețetă interbelică) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 951

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1648

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1886

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1824

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1764

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1720

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1700

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1499

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1493

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1483

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1485

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1377

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1597

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1626

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1417