8 obiceiuri periculoase pentru frumuseţea ta. Scoate-le din rutina zilnică!

De aceea este bine să ştii care sunt acele obiceiuri periculoase pentru frumuseţea ta, pentru a le elimina din rutina ta zilnică.

Te speli prea des pe faţă

Să te speli pe faţă în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară este un obicei foarte bun. Dar dacă te speli prea des, ai şanse să te ridezi mult mai repede. Explicaţia este una foarte simplă: dacă îţi speli faţa foarte des, elimini sebumul pe care pielea îl secretă şi astfel vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare. Îndepărtând hidratantul natural secretat de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor.

Îți atingi fața mereu

Un obicei foarte prost, din categoria celor mai proaste obiceiuri, este să-ți atingi mereu fața. Ştiu că de cele mai multe ori, o faci fără să conștientizezi. Însă, trebuie să înţelegi că la fiecare atingere mâinile tale îți "transferă" o cantitate însemnată de microbi care pot favoriza apariţia acneei. În aceeși categorie intră și obiceiul de te juca cu şuviţe de păr (grăsimile și impuritățile de pe păr se vor depune pe față).

Vorbeşti prea mult la mobil

Poate ai să te întrebi ce legătură are telefonul tău mobil cu frumuseţea. Dar dacă te gândeşti la câte ore pe zi ai telefonul mobil lipit de faţă şi la cât de curat este mobilul tău, ai să înţelegi. De fiecare dată când vorbești la telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Iar pe mobilul tău sunt foarte mulți microbi! Așa că, încearcă să folosești cât mai des căștile.

Exfoliezi tenul prea des

Exfolierea este un procedeu benefic tenului nostru, care ne ajută să scăpăm de celulele moarte şi ne redă strălucirea tenului. Însă, atunci când îți exfoliezi tenul prea des îți "obligi" pielea să producă și mai mult sebum și astfel creezi un dezechilibru. Un ten gras are nevoie de o exfoliere pe săptămână, în timp ce un ten uscat se "mulțumește" cu una la două săptămâni.

Foloseşti prea mult machiaj


Toate femeile ştiu că machiajul este un adevărat aliat al frumuseţii. Cu ajutorul lui reușim să arătăm mult mai bine și să ne simțim bine în pielea noastră. Însă, atunci când folosim prea multe produse de machiaj și mai ales în cantități prea mari, machiajul se poate transforma într-un adevărat dușman. Încearcă să foloseşti pentru machiajul de zi cu zi doar produsele cele mai importante (fondul de ten, iluminatorul, mascara şi un gloss) care îţi lasă tenul să respire.

Porţi pantaloni strâmţi

Pantalonii strâmţi sunt sexy şi te fac să arăţi bine. Dar ştiai că din cauza lor ai celulită? Aceştia încetinesc circulaţia sanguină şi limfatică în zonele cel mai afectate de celulită: fesele, coapsele şi pulpele. Pentru că nu sunt suficient oxigenate, iar toxinele nu sunt îndepărtate corespunzător, celulita se poate accentua pe zi ce trece. Aşa că, încearcă să renunţi în unele zile la hainele prea strâmte.

Bei prea multă cafea

Cafeaua este foarte bună pentru sănătate, dar consumată în cantităţi moderate. Dacă exagerezi cu cosumul de cafea, nu vei scăpa niciodată de celulită. Cofeina creşterea nivelul cortisolului, cunoscut şi ca hormonul stresului, dar şi a insulinei în organism. De asemenea, prea multă cafea împiedică circulaţia sanguină adecvată, iar toxinele rămân blocate în ţesuturi şi piele. Aşa că nu consuma mai mult de două ceşti pe zi.

Nu dormi suficient

Oboseala şi orele pierdute din timpul nopţii îşi pun amprenta pe chipului tău şi asta din simplul motiv că ţesuturile se regenerează doar în timpul somnului. Când dormi, pielea ta îşi recapăta strălucirea şi sănătatea.

Sursa: eva.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Freza unghii esențială pentru manichiuri reușite

19 Apr 2024 184

CJ Constanța aprobă un proiect ce vizează înființarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)

24 Mar 2024 570

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 498

Horoscop pentru săptămâna 11 - 17 martie 2024. Sănătatea este vulnerabilă pentru una dintre zodii

11 Mar 2024 814

Anchetă la un centru privat de îngrijire a copiilor din Popeşti Leordeni. O îngrijitoare îi bătea pe micuți

16 Feb 2024 563

Primăria Constanța „Cetățenii din municipiu, invitați să se implice în activitățile de regenerare urbană a Palatului Copiilor”

15 Feb 2024 692

Heka Hospital Recunoașterea timpurie a simptomelor care necesită îngrijiri de urgență poate salva vieți

23 Jan 2024 957

#ConstanțaEsteBine Valul 1, ziua 13. 9 ianuarie 2024. Natura intră în zona de iarnă, corpurile noastre necesită atenție, îngrijire și susținere

09 Jan 2024 730

Horoscop pentru joi, 21 decembrie 2023. La serviciu există tot soiul de neplăceri ascunse

21 Dec 2023 1314

Primăria Murfatlar, județul Constanța angajează asistent medical generalist! Când este programat concursul

27 Nov 2023 1557

Cum îți poți răsfăța tenul cu un masaj facial SPA expert, acasă?

03 Nov 2023 723

Firme Constanța Centrul de Îngrijire și Recuperare Sfinţii Constantin Şi Elena SRL din Eforie Nord a desființat două puncte de lucru

04 Oct 2023 879

O femeie din Ucraina și-a deschis firmă la Constanța. Cu ce se va ocupa

02 Jul 2023 1557

Vești bune pentru salariaţii cu copii cu vârsta până la 8 ani!

28 Jun 2023 1184

Afaceri Constanța! O firmă care se ocupă cu activităţi de îngrijire zilnică pentru copii și-a pus bazele la Năvodari

20 Jun 2023 1434