Cum sa te imbraci in stil boho chic

Prezent mai mult peste ocean, stilul boho prinde tot mai mult contur si pe meleagurile mioritice. Boho este prescurtarea de la englezescul "bohemian", "boem"in romana. I se mai spune si boho-chic, boem, hippie sau chiar retro, datorita influentelor anilor '60-'70. Sub orice nume l-ai intalni, acesta nu reprezinta doar un stil vestimentar, ci si o atitudine si un stil de viata.

Portretul robot al unui boeme moderne ar fi, in mare, urmatorul: iubeste natura, are principii pe care si le respecta, consuma alimente naturale, este in contact cu latura sa spirituala, are o fire artistica si o atitudine usor "jemanfisista". Nu trebuie sa adopti stilul vestimentar boho pentru ca vedetele il poarta, ci doar daca te simti bine imbracata asa.

Haine specifice
Pentru a crea acel aer autentic este bine sa eviti hainele de serie, la moda, desi te pot ajuta sa compui anumite tinute. Daca ai rabdare si esti pasionata de "vanatoare", cauta-ti hainele la targuri vintage, pe bloguri, la magazinele specializate si uneori iti poti incerca norocul si in magazinele de second hand, unde poti gasi in special genti superbe.


Piesele vestimentare specifice stilului boho sunt: pantalonii evazati, fustele maxi, rochiile maxi, bluzele tip ie, topurile scurte, care sa devzaluie un abdomen bine lucrat, vestele si rochiile crosetate. Imprimeurile sunt si ele un must pentru o tinuta boho veritabila: de la imprimeuri florale, la cele etnice, scrisuri (de mana) si pana la imprimeuri psihedelice. Spune da franjurilor si volanelor si nu monotoniei!

Accesorii boho
Cum libertatea de miscare este necesara, vei ocoli tocurile in viata de zi cu zi si le vei pastra doar pentru ocaziile speciale. In rest, sunt preferate cizmulitele de tip cowboy, balerinii, mocasinii si sandalele cu siret. Tinetele in stil boho sunt si foarte accesorizate. Daca ai mostenit de la mama sau bunica ta bijuterii, cu atat mai bine, deoarece sunt foarte apreciate cele vechi, autentice, nu doar cele cu aspect invechit.

Citeste și: Tendinţele toamnei dau un aer “brutal” ţinutelor. Ţie îţi plac?

Se poarta bratarile din piele, colierele cu pietre masive, colorate, inele masive dar si cele stil verigheta, colierele lungi cu pandantive sub forma de pene, semnul pacii, pietre colorate, cheite, etc. Accesoriul preferat pe cap este palaria cu boruri largi dar si coronitele de flori pe frunte.


Citeste și:  Trucuri de frumuseţe de pe vremea bunicii care sunt eficiente şi azi

Machiaj si coafura
Un alt element important pentru silul boho este coafura. Se poarta parul lung, in bucle lejere sau in diverse impletituri. Iar aspectul neglijent al buclelor este doar aparent, in realitate este foarte atent studiat. Nu exista un anumit tip de machiaj preferat pentru stilul boho, ba mai degraba am putea spune ca lipsa lui este mult mai agreata. Daca, totusi, simti nevoia unor mici retusuri, incearca sa nu iasa prea tare in evidenta. Daca ai buzele frumos conturate ai putea sa porti un ruj mai intens, rosu sau chiar nuante mai inchise.

Vedete care poarta stilul boho
Una dintre vedetele care au adoptat cu succes stilul boho este Vanessa Hudgens - te poti inspira oricand din tinutele ei. Alte vedete asociate cu stilul boho sunt: Sienna Miller, Kate Moss, gemenele Olsen, Florence Welch, Johnny Depp, Nicole Richie si stilista Rachel Zoe.

Sursa:

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.