Inedit. Spaţii de parcare dedicate în exclusivitate femeilor. În ce țară a fost luată această măsură

Semnalizate prin indicatoare imprimate cu un toc de pantof negru pe un fundal roz, spaţiile de parcare dedicate în exclusivitate femeilor, mai late decât cele obişnuite, au stârnit controverse pe tema discriminării sexuale în media de socializare din China, informează marţi Xinhua citată de Agerpres.ro. 
 
Locurile de parcare amenajate în spaţiile pentru servicii din apropierea autostrăzilor din zonele Jiande şi Tonglu, situate în provincia Zhejiang din estul Chinei, sunt de 1,5 ori mai late decât cele obişnuite, culoarea şi simbolul de pe semnele instalate în dreptul lor indicând faptul că acestea sunt ''doar pentru femei''.
 
Weibo, cel mai important site de microblogging din China, a fost inundat de mesaje pe tema locurilor de parcare pentru persoanele de sex feminin, mulţi utilizatori susţinând că acestea perpetuează stereotipul conform căruia şoferiţele ar fi mai puţin experimentate în comparaţie cu bărbaţii.
 

''Este sexism pur. Parcarea depinde de abilităţile de conducere, nu de sex'', a scris pe Weibo unul dintre utilizatori care se semnează 'youyouzizi', potrivit sursei citate.

 
Totuşi, multe dintre utilizatoarele de sex feminin ale reţelei sunt de părere că aceste locuri de parcare demonstrează preocuparea faţă de persoanele aflate în nevoie şi susţin că mesajele ce invocă discriminarea sexuală reprezintă o exagerare.
 
Conform unui sondaj efectuat pe Weibo, 63,7% dintre 1.700 de respondenţi cred că iniţiativa de a amenaja locuri de parcare doar pentru femei este o idee binevenită.
 
Fang Hongying, manager al spaţiului de servicii din apropierea autostrăzii Jiande, a declarat că locurile de parcare destinate în exclusivitate femeilor au fost lansate în luna octombrie 2017 şi că abilităţile de conducere a autovehiculului au constituit doar o parte a motivaţiei care a dus la amenajarea lor.
 

''Locurile de parcare pentru femei se află în apropierea ieşirilor şi a sistemelor de monitorizare, ceea ce este mult mai convenabil pentru conducătoarele auto care se pot simţi mai în siguranţă când iau o pauză sau merg la cumpărături în clădirea principală, în special noaptea'', a spus aceasta.

 
În ultimii ani, în spaţiul public din China au apărut numeroase facilităţi destinate exclusiv persoanelor de sex feminin. Printre acestea se numără scaune pe care femeile au prioritate sau coridoare ori vagoane de metrou destinate exclusiv lor. De asemenea, pe aeroporturile din unele oraşe precum Beijing, Shenzhen, Wuhan şi Guangzhou au fost deschise zone pentru verificarea de securitate numai pentru femei, personalul explicând că banda specială îmbunătăţeşte eficienţa şi protejează intimitatea pasagerelor.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Digi24.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PUZ-ul unui complex comercial pe Șoseaua Mangaliei, pe masa Tribunalului! Judecătorii se pronunță săptămâna viitoare

23 Feb 2024 937

Imobiliare Constanța Cristian Panait ridică două turnuri de 12 etaje lângă Aqua Magic. Date din proiect. Vor avea piscină, saună, masaj și sală de fitness

24 Jan 2024 2791

Imobiliare Constanța Două blocuri de 12 etaje vor fi construite lângă Aqua Magic, în Mamaia

17 Dec 2023 3837

Imobiliare Constanța Building Ștefan AOP SRL ridică două imobile de 10 etaje în Mamaia Nord

02 Nov 2023 1444

Imobiliare Constanța Cum va arăta blocul de 4 etaje pe care Mariana Carastere îl va edifica în Mamaia Nord? Va avea piscină

14 Oct 2023 1075

Imobiliare Constanța Bloc de patru etaje în Mamaia Nord. Cine este investitorul?

03 Aug 2023 1473

Pe 10 martie are loc dezbaterea publică privind construcția și amenajarea Pieței Urbane de la Gară

03 Mar 2023 1610

Parcare pe 5 etaje și pasaj pietonal care va face legătura între zonele verzi între piața și parc. Când va avea loc dezbaterea publică pentru PUZ-ul piață urbană Gara Constanța? (DOCUMENTE)

18 Feb 2023 4781

Primăria Constanța, precizări importante despre reabilitarea urbană în zona Aleea Lupeni

10 Feb 2023 1161

Un nou magazin LIDL, în județul Constanța! Unde va fi amplasat

14 Dec 2022 37319

I.C. Brătianu. Dispar locurile de parcare! Proiectul Primăriei Constanța a primit undă verde de la Mediu

04 Nov 2022 9021

Parcare publică în locul unui bloc de șapte etaje pe Aleea Lupeni din Constanța

07 Aug 2022 2773

LIDL România a depus documentația pentru construirea unui nou magazin în județul Constanța

04 Aug 2022 15521

Constanța. Spații verzi și noi locuri de parcare în cartierul Campus. Anunțul primarului Chițac

05 Apr 2022 2007

Ce răspuns au primit investitorii care ridică un bloc de șapte etaje în Mamaia

24 Feb 2022 2286