Lifestyle&Vintage

Inedit. Spaţii de parcare dedicate în exclusivitate femeilor. În ce țară a fost luată această măsură

Semnalizate prin indicatoare imprimate cu un toc de pantof negru pe un fundal roz, spaţiile de parcare dedicate în exclusivitate femeilor, mai late decât cele obişnuite, au stârnit controverse pe tema discriminării sexuale în media de socializare din China, informează marţi Xinhua citată de Agerpres.ro. 
 
Locurile de parcare amenajate în spaţiile pentru servicii din apropierea autostrăzilor din zonele Jiande şi Tonglu, situate în provincia Zhejiang din estul Chinei, sunt de 1,5 ori mai late decât cele obişnuite, culoarea şi simbolul de pe semnele instalate în dreptul lor indicând faptul că acestea sunt ''doar pentru femei''.
 
Weibo, cel mai important site de microblogging din China, a fost inundat de mesaje pe tema locurilor de parcare pentru persoanele de sex feminin, mulţi utilizatori susţinând că acestea perpetuează stereotipul conform căruia şoferiţele ar fi mai puţin experimentate în comparaţie cu bărbaţii.
 

''Este sexism pur. Parcarea depinde de abilităţile de conducere, nu de sex'', a scris pe Weibo unul dintre utilizatori care se semnează 'youyouzizi', potrivit sursei citate.

 
Totuşi, multe dintre utilizatoarele de sex feminin ale reţelei sunt de părere că aceste locuri de parcare demonstrează preocuparea faţă de persoanele aflate în nevoie şi susţin că mesajele ce invocă discriminarea sexuală reprezintă o exagerare.
 
Conform unui sondaj efectuat pe Weibo, 63,7% dintre 1.700 de respondenţi cred că iniţiativa de a amenaja locuri de parcare doar pentru femei este o idee binevenită.
 
Fang Hongying, manager al spaţiului de servicii din apropierea autostrăzii Jiande, a declarat că locurile de parcare destinate în exclusivitate femeilor au fost lansate în luna octombrie 2017 şi că abilităţile de conducere a autovehiculului au constituit doar o parte a motivaţiei care a dus la amenajarea lor.
 

''Locurile de parcare pentru femei se află în apropierea ieşirilor şi a sistemelor de monitorizare, ceea ce este mult mai convenabil pentru conducătoarele auto care se pot simţi mai în siguranţă când iau o pauză sau merg la cumpărături în clădirea principală, în special noaptea'', a spus aceasta.

 
În ultimii ani, în spaţiul public din China au apărut numeroase facilităţi destinate exclusiv persoanelor de sex feminin. Printre acestea se numără scaune pe care femeile au prioritate sau coridoare ori vagoane de metrou destinate exclusiv lor. De asemenea, pe aeroporturile din unele oraşe precum Beijing, Shenzhen, Wuhan şi Guangzhou au fost deschise zone pentru verificarea de securitate numai pentru femei, personalul explicând că banda specială îmbunătăţeşte eficienţa şi protejează intimitatea pasagerelor.

Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto: Digi24.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Oradea investește în Mamaia Nord, într-un imobil de patru etaje

30 Jul 2018 799

Piaţa imobiliară din zona Campusului Universităţii, în continuă dezvoltare. O firmă solicită un nou aviz de mediu (document)

26 Jul 2018 1040

Investiţie de 7 milioane de euro Cum arată ultimul hotel inaugurat în Mamaia

25 Apr 2018 6420

Pe strada Atelierelor din municipiul Constanţa va apărea un bloc cu patru etaje. Cine este investitorul

07 Mar 2018 1802

Constănţeni, atenţie unde vă parcaţi autoturismele! Amenzile nu sunt de neglijat

05 Mar 2018 1770

Investitorii au făcut anunţul pentru magazinul Lidl de la Tuzla

26 May 2017 7332

Să vezi și să nu crezi Iată de ce sunt puține locuri de parcare în Constanța!

03 Jan 2017 6643

În Mamaia, lângă hotel Splendid Douăzeci de locuri noi de parcare, amenajate de privaţi pe terenul Primăriei Constanţa

15 Jul 2016 2074

UPDATE 1. Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, George Coman, apel către constănţeni Aveţi grijă unde parcaţi maşinile

06 Sep 2015 1549

Sondaj de opinie 85 la sută dintre participanţii la sondaj nu sunt de acord cu distrugerea spațiilor verzi pentru crearea de noi locuri de parcare

03 Jul 2015 1592

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu distrugerea unor spații verzi pentru crearea de noi locuri de parcare în municipiul Constanța?

20 Jun 2015 1970

Constanţa se îmbogăţeşte cu o nouă parcare. Vezi pe ce stradă!

11 Sep 2014 2025

Directorul Alexandru Manu„Lângă lăcaşurile de cult din Năvodari vor fi amenajate locuri de relaxare pentru enoriaşi"

06 Sep 2012 1588

Ministrul Elena Udrea a vizitat municipiul Suceava

18 Apr 2011 647

Cuget Liber Cu drujbele la casapit copacii Constantei!

09 Jun 2010 453