Chili con carne, reteta mexicana

Chili con carne este un preparat foarte popular in bucataria tex-mex, picant, plin de gust si cu ingrediente accesibile oricui. Chili con carne devine popular in secolul XIX, in San Antonio (Texas), datorita vanzatorilor ambulanti de origine mexicana. Pentru aceasta mancare picanta, avem nevoie de carne tocata de vita, fasole rosie sau neagra boabe, rosii, ardei chili, proaspeti sau uscati, si neaparat chimion, nu chimen. Nu trebuie sa confundam chimionul cu chimenul, sunt doua mirodenii care, desi sunt inrudite, au un gust diferit.

Chimionul si oregano sunt mirodenii specifice bucatariei tex-mex, iar in aceasta reteta de chili con carne nu trebuie sa lipseasca. Fasolea rosie boabe si rosiile decojite cuburi, ambele de la prietenii mei de la Sun Food, au dat un gust splendid acestei retete mexicane de chili. Puteti manca chili con carne cu o garnitura de orez cu bob lung fiert, tortillas sau nachos.

Chili con carne – Ingrediente (4 persoane)

500 g carne tocata de vita
1 conserva fasole rosie boabe Sun Food (400 g)
1 conserva rosii decojite cuburi Sun Food (400 g)
150 ml apa
1 ceapa alba mare
2 catei usturoi
1 ardei gras mediu verde/galben/rosu
2 ardei chili uscati
1 lingurita rasa paprika dulce
1 lingurita rasa chimion macinat

1 lingurita rasa oregano
4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
sare

piper

Mod de prepare - www.lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.